Nov cikel

V marcu se astrološko močni dnevi kar vrstijo

Tanaaz
5. 3. 2024, 16.11
Deli članek:

Ko pozdravljamo marec 2024, se nas dotakne močan tok energije rib, ki krepi našo ustvarjalnost, sočutno stran in intuicijo.

AdobeStock
Marec nam poleg novega astrološkega leta prinaša tudi začetek pomladi.

Ko pridemo v sredino meseca, pozdravimo enakonočje in začetek astrološkega novega leta. To je čas za praznovanje in povabilo sveži energiji v naša življenja. Tudi energetska mreža planeta bo brnela, kar nam bo omogočilo, da dvignemo svoje vibracije in se navdušimo za to, kar prihaja.

Ko se približamo koncu meseca, začnemo prvo sezono mrkov v tem letu. Mrki so vedno zelo transformativen čas in zdi se, da se bomo v tej sezoni mrkov osredotočili na naše odnose.

Do konca meseca bi lahko bilo življenje videti nekoliko narobe ali postavljeno na glavo, vendar se je vredno spomniti, da nas mrki vedno postavijo tja, kjer moramo biti.

Oglejmo si podrobneje nekaj ključnih datumov v marcu 2024.

8. MAREC – MERKUR V KONJUNKCIJI Z NEPTUNOM V RIBAH

Kakšna sanjska, ustvarjalna energija za delo! Merkur in Neptun, ki se združita v ribah, prinašata kopico ustvarjalnega navdiha, ki lahko pomaga spodbuditi našo domišljijo. Uporabite to energijo za delo na ustvarjalnih projektih ali sanjajte o novih in vznemirljivih izkušnjah. To energijo lahko uporabite tudi za poglobitev svoje duhovne prakse in intuicije.

9. MAREC – MERKUR V OVNU

Merkur se premakne iz zasanjanih, intuitivnih rib v ognjeno znamenje ovna. Počutili se bomo bolj usmerjeni in jasni glede tega, kako se počutimo in kako se želimo izraziti.

9. MAREC – MARS V KVADRATU Z URANOM

Mars v vodnarju bo v kvadratu z Uranom v biku. To lahko ustvari nekaj napete energije in poveča morebitne občutke razdražljivosti. Če v naših življenjih nastajajo napetosti, bodo izbruhnile. Toda kadarkoli je vpleten Mars, se stvari hitro segrejejo in tudi hitro razrešijo.

10. MAREC – MLADA LUNA V RIBAH

Nova luna v znamenju rib je sanjava in romantična. Iz te nove lune teče čudovita energija, ki nam omogoča ustvarjanje, poglabljanje duhovne prakse in delo v eteričnih kraljestvih. Okoli te nove lune je podporna energija za ustvarjalno delo in naša sposobnost manifestiranja bo visoka. Uporabite to mlado luno, da določite namere in vizualizirate, kaj želite priklicati. Pravzaprav je to ena najmočnejših novih lun za vizualizacijo v vsem letu. Zaprite oči in si predstavljajte svoj sanjski scenarij. V svoji domišljiji si oglejte službo, ki si jo želite, življenje, ki si ga želite, in dovolite svojim pristnim občutkom, da tečejo.

11. MAREC – VENERA V RIBAH

Venera preide v vodne ribe, zaradi česar se počutimo bolj romantično in v stiku s svojimi notranjimi občutki. To je pravi čas, da raziščemo naš odnos z ljubeznijo, kako jo dajemo in prejemamo. V naših mislih so lahko tudi naši odnosi z drugimi. Morda se počutimo mehkejši in bolj sočutni.

17. MAREC – SONCE V KONJUNKCIJI Z NEPTUNOM

Neptun, ki se poravna s Soncem v ribah, nam lahko prinese valove ustvarjalnega navdiha, vendar moramo biti pozorni na rožnata očala. Stvari se lahko zdijo preveč dobre, da bi bile resnične, ali pa ne gledamo celotne slike. Dovolite, da vaša ustvarjalnost prevzame vodstvo, vendar bodite pozorni na sprejemanje dolgotrajnih odločitev na ta dan. Zaupajte svoji intuiciji.

20. MAREC – ENAKONOČJE + ZAČETEK ASTROLOŠKEGA LETA + ZAČETEK SEZONE OVNA

To je eden najmočnejših in čarobnih dni v letu! Pozdravljamo začetek astrološkega novega leta in začetek sezone ovnov ter enakonočje. Energijska mreža planeta bo danes živa in zdrava, ko praznujemo enake ure noči in dneva ter začetek pomladi ali jeseni. S sezono ovna, ki se začenja danes, bo energija novih začetkov močna: ko začenjamo novo astrološko leto, je torej tudi čas, da si postavimo cilje in namene za nov cikel, ki je pred nami.

22. MAREC – MARS V RIBAH

Mars vstopi v sanjavo znamenje rib, kar pomaga omiliti napeta čustva. To energijo lahko uporabimo za aktiviranje našega miru, včasih pa povzroči tudi počasnost ali pomanjkanje motivacije. Ne pritiskajte preveč pod to energijo; prepustite se toku.

25. MAREC – POLNA LUNA IN LUNIN MRK V TEHTNICI

Sezona mrkov se začne z Luninim mrkom polne lune v znamenju tehtnice. Tema tega mrka je v celoti o naših odnosih in dinamiki moči v njih. Mrki so vedno zelo transformativen čas, zato obstaja verjetnost, da se v tem obdobju in pred prihajajočim sončnim mrkom 6. aprila dogajajo nekatere velike spremembe in premiki.