Astro

Danes je energijsko najmočnejši dan v letu

Nina Khan, Tanaaz
8. 8. 2023, 13.17
Posodobljeno: 8. 8. 2023, 13.17
Deli članek:

Portal 88, levja vrata ali letna kozmična poravnava – popolnoma vseeno je, kako dogajanje na nebu 8. 8. poimenujemo, dejstvo je, da je 8. avgust 2023 energijsko najmočnejši dan v letu.

AdobeStock
Lev, Sončev sin, je individualiziran izraz božanske svetlobe – vlada srcu in je poln ponosa, velikodušnosti in strasti.

A najprej razjasnimo, kaj portal levja vrata sploh je. Gre za kombinacijo Sonca v svojem domačem znamenju leva, zvezde Sirius, ki vzhaja na nebu (ki je vsako leto vidna 8. avgusta), in numerološkega pomena številke 8 (ki je okrepljena – 8. 8). Skupaj ti dejavniki vibrirajo z ugodno energijo, zaradi katere je 8. avgust še posebej srečen dan za doseganje ali načrtovanje uspehov in uresničevanje sanj.

DOLGA TRADICIJA

Medtem ko je praznovanje aktiviranja portala levja vrata priljubljeno v številnih sodobnih praksah nove dobe, se 8/8 že tisoč let praznuje kot duhovni datum. Siriusov vzhod in poravnava s Soncem sta veljala za pomemben dogodek v mnogih starodavnih kulturah. Civilizacije iz plemena Dogonov v Afriki, Sumerci in ljudstva v starem Egiptu so sledili zvezdniškemu sistemu Sirius po nebu, kljub pomanjkanju sodobne tehnologije. Poravnava Siriusa z Zemljo tudi sovpada z ozvezdjem Orion, ki se popolnoma ujema s piramidami v Gizi in ustvarja trojico poravnav, ki odpirajo portal levjih vrat.

Osmi avgust torej prinaša bleščeče duhovno okno za vsakogar izmed nas, da si postavimo namere, sprejmemo obilje in ustvarimo nove začetke. Razumevanje pomena portala levjih vrat 8/8 nam vsekakor pomaga izkoristiti njegovo čarobnost.

ASTROLOŠKI VIDIK

Fiksna zvezda Sirius (ki je druga najsvetlejša zvezda na nebu, poleg našega Sonca), je pogosto poimenovana tudi naše duhovno Sonce, ker je tako v astrologiji kot v drugih mističnih praksah prepoznana kot tista, ki osvetli našega duha ter višje misli, cilje in ambicije. In vsako leto se prav sredi sezone leva Sirius dvigne na nebo in postane svetlo viden na vzhodnem obzorju.

Portal levjih vrat se tako pojavi, ko sta Zemlja in zvezdni sistem Sirius poravnana, njegovo ime pa seveda izhaja iz dejstva, da je Sonce v levu. Kot zodiakalni znak lev simbolizira in pooseblja živalski pogum, ponos in kraljestvo. Sonce je tudi levov vladajoči planet, kar pomeni, da se v tem delu leta lev počuti še močnejši, portal levjih vrat pa napolni z veliko ustvarjalne in samozavestne sončne energije vse ljudi.

Profimedia
Izkoristite odprtje Levjega portala, ko lažje opazimo signale in sporočila, ki jih pošilja univerzum.

IZJEMNA KOMBINACIJA

Pomen 8/8 združuje astrologijo z numerologijo na sinergičen in fascinanten način. Sirius je v astrologiji povezan z bogastvom, strastjo, častjo in celo slavo, Sonce pa je planet zaupanja, volje in samoizražanja. Kljub temu je dejstvo, da se Sirius poravna s Soncem v znamenju leva, pomembno: lev je rjoveče ognjeno znamenje in njegova energija lahko kot magnet pritegne vse, kar si želi. Ta nebesna telesa, ki pritegnejo uspeh, v kombinaciji z bogato numerološko energijo 8/8 delujejo skupaj, ustvarjajo kozmično mešanico, zaradi katere je portal levjih vrat v resnici najmočnejši dan za uresničevanje vaših namenov oziroma za postavljanje namere zanje – njihovo moč vesolje na ta dan najbolje zazna in jim doda vse svoje mogočne moči, da se manifestirajo v našem fizičnem svetu.

LEVJI RITUAL

Visokofrekvenčna svetlobna energija lahko pomaga aktivirati in prebuditi tretje oko in srčne čakre, kar povzroči duhovna prebujenja, zdravljenja, odpiranje srca in drugo. Pa se podajmo na duhovno potovanje …
1. Na zadnji strani vašega vratu je močan energetski center ali čakra, znana kot mala čakra. Vzemite nekaj kapljic eteričnega olja in ga začnite vtirati v zadnji del vratu, da spodbudite ter odprete to energijsko središče.
(Uporabite lahko katerokoli eterično olje, ki vam je ljubše, vendar so dobra priporočila sandalovina, sivka, kadilo).
Olje vmasirajte tako, da se osredotočite na mesto tik ob liniji las, kjer čutite rahel udor. Med masažo zaprite oči in globoko dihajte.
2. Sprostite roke v naročje in si s še vedno zaprtimi očmi predstavljajte vrtinčasto spiralno odprtino na zadnji strani vašega vratu. Predstavljajte si, kako spirala postaja vse večja in močnejša. Glejte, kako se vrti in premika. Upoštevajte, kakšne barve in teksture je.
3. Zdaj položite roko na svoje srce ter prosite svoje angele varuhe in duhovne vodnike, da se vam pridružijo. Povejte jim, da se želite odpreti ponujenim božanskim energijam. Prosite jih za pomoč pri sprejemanju teh energij.
4. Predstavljajte si žarek modre svetlobe, ki teče navzdol iz vesolja in gre naravnost v spiralo na vašem vratu. Oglejte si žarek modre svetlobe, ki ponovno polni spiralo in jo hrani z zdravilno, ljubečo energijo.
Oglejte si, kako energija modre svetlobe teče skozi celotno telo, ga obnavlja, hrani in napaja z energijo.
5. Ko imate to sliko, lahko zaprosite za modro svetlobo, da ozdravi in napolni katerikoli del vašega telesa, uma ali duše, ki potrebuje podporo. Občutite svetlobo, ki potuje na določeno področje, ali se posvetite popravljanju in čiščenju vseh težav, ki se dogajajo na ravni duše.
6. Zahvalite se svetlobi in jo nato poglejte, kako izhaja iz vašega telesa nazaj skozi spiralo. Vizualizirajte žarek, ki bledi z neba, in nato vrnite pozornost na spiralo na zadnji strani vratu. Upoštevajte, kako je videti zdaj in ali se razlikuje od tistega, ko ste ga opazovali prej.
7. Zdaj pa poglejte, kako vaša spirala postaja vse manjša. Vedite, da postaja vse manjša kot način za zaščito vašega energetskega centra.
8. Ponovno začnite masirati mesto za vratom in si predstavljajte, da je to energijsko središče nežno zapečateno, tako da nobena energija ne more priti skozi brez vašega dovoljenja.
9. Za trenutek globoko vdihnite, dokler se ne umirite in odprete oči. Morda si boste vtise želeli zapisati.

Po ritualu popijte tudi velik kozarec vode ali nekaj zeliščnega čaja, da pomagate pri energetski aktivaciji in čiščenju.