Aktualno

12 ključnih datumov, ki bodo zatresli marec 2023

Tanaaz
2. 3. 2023, 14.42
Posodobljeno: 2. 3. 2023, 14.43
Deli članek:

Marec 2023 prinaša nekaj največjih in najpomembnejših kozmičnih dogodkov leta, vključno s prehodom Saturna v ribi in Plutona v vodnarja. Prinaša tudi marčevsko enakonočje, ki naznanja vstop v astrološko novo leto.

Dreamstime
Marčevska polna luna prinaša zdravilno vibracijo.

Mars prav tako zapusti svojo postretrogradno senco in se poslovi od dvojčkov, s čimer konča cikel, ki ga je začel avgusta 2022.
Vsi ti monumentalni premiki, ki se odvijajo marca, utirajo pot novemu razvoju naše duše. Povzdigujejo nas na višjo raven, odpirajo nova vrata, zapirajo stara in nas prestavljajo v nova stanja bivanja.
Marec je močan mesec in ob tako velikem dogajanju se morda počutimo raztresene in nekoliko izčrpane, vendar smo vsi na nek način potisnjeni naprej.
Ne glede na to, kaj prinese mesec, se zdi, da smo vsi vodeni, da dvignemo raven ter odstranimo stvari, ki niso več usklajene, in prostor za novo.

KLJUČNI DATUMI
Astrološki pogled v nebo marca 2023 resnično napoveduje veliko zanimivega.

7.–8. MAREC: POLNA LUNA V DEVICI
Polna luna v devici prihaja na začetku energijsko izjemno polnega meseca in nam daje odmerek tistega zdravila, ki ga trenutno potrebujemo. Nosi zdravilno vibracijo, ki nas vodi k iskanju eliksirja, ki nam bo v tem trenutku najbolj koristil. To je čas, ko je skrb zase najpomembnejša. Bolj ko se postavimo zase in poskrbimo za lastne potrebe, bolj se bomo gibali v harmoniji s to polno luno. Morda čutimo tudi željo, da bi pospravili nered in uredili svoje prostore tako, da bodo odraz osebe, kakršna postajamo. Ustvarjanje varnega prostora, ki spodbuja ustvarjalnost in produktivnost, je dober način uporabe energije polne lune v devici.
Ker se Saturn premakne v ribi kmalu po vrhuncu marčevske polne lune, se lahko zgodi, da se za vedno osvobodimo karmične vezi in Saturnove lekcije.

7.–8. MAREC: SATURN V RIBAH
Manj kot uro po dopolnjeni polni luni v devici se Saturn premakne v ribi, kar je eden največjih kozmičnih dogodkov v letu 2023. Saturn potuje po vodnarju od decembra 2020, zdaj pa se podaja v ribi, kjer bo ostal vse do 14. februarja 2026. Saturn je znan kot gospodar karme, in ko potuje po zodiaku, spodbuja karmične lekcije, ki se jih moramo naučiti, dozoreti in iz njih rasti. Ko se Saturn pripravlja, da zapusti eno znamenje zodiaka in preide v naslednje, vedno pusti malo karmične nagrade, zato bodite pozorni na to v dneh pred njegovim prehodom v ribi!
Saturn, ki se premika v ribi, nas bo torej pripravil na novo potovanje prek karmičnih lekcij. Pričakujemo lahko, da bomo izkusili teme o svoji duhovnosti, umetniškem izražanju, odnosu do meja in duševnem zdravju.

10. MAREC: JUPITER V KONJUNKCIJI S KIRONOM
Portal zdravilne energije se odklene, ko se Jupiter in Kiron poravnata v ovnu. Ta zdravilna energija ima ognjevit ton, ki nam pomaga, da gremo naprej in pustimo preteklost za seboj. Lahko nenadoma doživimo nekakšno prebujenje ali pa se končno odločimo, da se ne želimo več oklepati preteklih bolečin in težav. Svojim bolečinam ne moremo vedno ubežati, toda pod to energijo se lahko končno predamo ideji, da moramo iti naprej tako, da spoštujemo svojo bolečino in ji dovolimo, da nas vodi v svetlejšo prihodnost.
Prisotnost Jupitra nam lahko pomaga, da se osredotočimo na bistvo in kar najbolje izkoristimo okoliščine, ne glede na to, kakšne travme ali tragedije so nas doletele.

11. MAREC: VENERA V KONJUNKCIJI ERIS
Eris je pritlikavi planet, znan kot sestra Marsa. Nosi drzno, ognjevito in pogumno energijo, ki pomaga odkleniti polno moč ženskega duha. V svojem bistvu je Eris neustrašna, zaščitniška in radikalna energija, ki lahko pomaga navdihovati revolucije. Ko se Eris in Venera združita, imamo krepitev energije Boginje. Morda čutimo spodbudo za svoj ženski izraz. Morda se počutimo bolj intuitivne in bolj odločene, da se nečemu srčno posvetimo.
Če želite v svoje življenje sprejeti več ženske energije ali potrebujete podporo, ko gre za izražanje ali raziskovanje ženskosti, bo ta energija poslala valove podpore.

15.–16. MAREC: TROJNA KONJUNKCIJA – SONCE + NEPTUN + MERKUR

Sonce, Neptun in Merkur se bodo poravnali v ribah in ustvarili trojno konjunkcijo. To prinaša dvig ribje energije in s tem tudi nekaj ribje zmedenosti. Ta močna energija lahko povzroči neodločnost ali nejasnost glede izbire najboljšega dejanja, ki naj bi vodilo v lepšo prihodnost. Lahko vodi tudi do razpadanja meja, zaradi česar smo dovzetni za energije drugih.
Po drugi strani pa je trojna konjunkcija lahko fantastična za duhovno raziskovanje in prinese ustvarjalni zagon. Moč lahko najdemo tudi v tem, da se prepustimo toku in pustimo domišljiji svobodo. Raziskovanje lastne domišljije je ključ do intuicije in psihičnih čutov ter hkrati spodbuja občutek veselja in namena. Vadite svoje domišljijske sposobnosti v tem času tako, da pišete dnevnik, rišete ali razmišljate o tem, kako bi bilo videti vaše sanjsko življenje: »Če nič ne bi bilo nemogoče ali omejeno; če bi lahko naredil(a) karkoli, bi …«

17. MAREC: MARS V DVOJČKIH ZAPUSTI FAZO SENC
Končno smo končali z energijami retrogradnega Marsa! Pot je bila dolga, a od oktobra sodelujemo z rdečim planetom, da bi premagali težave v zvezi z ravnmi energije, motivacijo in osebnimi strahovi. Morda smo se morali soočiti z nekaterimi bojaznimi ali se spraševati, čemu bomo namenili svojo energijo, toda na tej stopnji potovanja so najhujši strahovi že premagani.

17. MAREC: VENERA V OVNU IN KVADRAT PLUTONA V KOZOROGU
To je ena zadnjih poravnav, ki jih bo naredil Pluton, ko se bliža koncu svojega desetletja dolgega potovanja skozi Kozoroga. Pluton in Venera bosta sprožila težave v odnosih in morda poudarila, kje so boji za moč. Pluton in Venera sta bila prav tako zelo aktivna na začetku leta 2023, in če ste takrat opazili težave v odnosih, boste morda ugotovili, da ta poravnava prinaša zaključek ali pa poglobitev zgodbe. Kadarkoli je vpletena Plutonova energija, nas kliče, da se poglobimo v svojo podzavest. Ali lahko objektivno pogledate vase, da vidite, kako vaša podzavest ali naučena vedenja vplivajo na vse, kar se dogaja v vašem življenju? Ali lahko najdete način za ponovno rojstvo, spremembo delovanja?
Pluton, poravnan z Venero, bo vodil vse transformacije srca.

20. MAREC: ENAKONOČJE + SONCE V OVNU + ZAČETEK ASTROLOŠKEGA NOVEGA LETA!
Srečno astrološko novo leto! Ko Sonce vstopi v ovna, začnemo astrološko novo leto. To je fantastičen čas za nove začetke. Če se še niste lotili uresničevanja novoletnih zaobljub, je ta energija ravno pravi čas. Ta dan prinaša tudi enakonočje, čas, ko častimo ravnovesje in harmonijo, ter začetek pomladi na severni polobli in jeseni na južni polobli. Premik letnih časov za mater Zemljo je nekaj, kar lahko dojamemo kot zrcalo našega lastnega bitja. Morda se znajdemo v naravnem ravnovesju in poravnavi, ko se zavemo, kaj v sebi moramo zalivati, da bomo lepo zacveteli.

21. MAREC: NOVA LUNA V OVNU
Mlada luna sledi enakonočju in začetku astrološkega novega leta ter poveča svojo energijo! To je močna mlada luna za nove začetke in manifestacijsko delo. Uporabite to čarobno energijo, da prikličete tisto, kar si želite oziroma želite ustvariti za prihodnost. Energije so zelo magnetne, zato ostanite odprti za prejemanje! Ta mlada luna je del trenda novih lun, ki so vse dosegle vrh na 1. stopinji svojega zodiakalnega znaka. To je zadnja nova luna, ki je padla na 1. stopinjo, tako da bodo kakršnikoli novi začetki, ki so bili v delu, verjetno zdaj dobili obliko. To je tudi ena od dveh novih lun v ovnu.
Naslednja mlada luna v aprilu bo sončni mrk v ovnu, zato bodite pozorni na teme, ki se pripravljajo v tem času, saj boste morda dobili več vpogledov, ko bo mrk dosegel vrhunec.

23. MAREC: PLUTON V VODNARJU
Eden največjih kozmičnih dogodkov v letu! Pluton se bo za nekaj mesecev potopil v vodnarja, toda to je vstop v popolnoma nov cikel, s katerim bomo delali naslednji dve desetletji. Ko se Pluton pripravlja na vstop v vodnarja, zaključuje svoje lekcije in potovanje v kozorogu, kjer je bil od leta 2008. Če se lahko spomnite tako daleč nazaj, pomislite, katere teme v povezavi s smrtjo in ponovnim rojstvom so se od takrat pojavljale. Kaj ste morali izdati? Kaj ste morali spremeniti?
Plutonova energija je kot feniks, ki vstaja iz pepela, in ko je potovala skozi kozoroga, nam je pomagala, da se preoblikujemo od znotraj navzven na področjih, povezanih z našimi mejami, občutki stabilnosti in varnosti, z našimi financami, in pri presoji, čemu bomo dali svojo moč. Zdaj, ko Pluton vstopi v vodnarja, se ta energija ponovnega rojstva premakne v skupnost.

25. MAREC: MARS V RAKU
Mars se končno premakne iz dvojčkov, kjer je bil od avgusta 2022. Mars je tako zelo, zelo dolgo ostal v enem znamenju, zato smo skupne lekcije Marsa in dvojčkov dobro občutili. Zdaj, ko se Mars pomika v raka, smo končali te lekcije in smo pripravljeni na nadaljevanje.
Razmislite o tem, kako se je vaše življenje od avgusta spremenilo v zvezi z vašimi občutki motivacije, vašimi ravnmi energije, in kako se lotevate svojih strahov.

30. MAREC: VENERA V KONJUNKCIJI Z URANOM V BIKU
Mesec zaključimo z združitvijo Venere in Urana v znamenju bika. To je znak radikalne ljubezni. Kako lahko izkoristite to energijo in spodbudite radikalno ljubezen do sebe? Pazite nase, negujte se in ostanite odprti za možnosti srca.
Pod to energijo je ljubezen mogoče najti na najbolj presenetljivih in malo verjetnih mestih, zato bodite odprti zanjo.