Mesečni horoskop

Kaj marec 2023 prinaša posameznim astrološkim znamenjem?

Andreja Novak, astrrologinja in energijska raziskovalka
28. 2. 2023, 13.40
Posodobljeno: 28. 2. 2023, 13.43
Deli članek:

Zvezdno najzanimivejši mesec prinaša številne spremembe, kakršnih sicer ne doživimo leta ali celo desetletja.

Profimedia
V zvezdah je zapisano, kaj se nam obeta.

Na polno luno, 7. marca, pride Saturn v znamenje rib, kjer ostane do 25. maja 2025 ter prinese podporo za ureditev čustvenega življenja in bolj sistematične poti v globlje zavedanje sveta okoli nas, zavedanje narave in nevidnih potencialov v človeku.
Šestnajstega marca pride Venera v bika in vas podpore v magnetnem privlaku obilja. Ponedeljkovo pomladansko enakonočje, 20. marca, ko Sonce vstopi v ovna, bo uradno aktiviralo moč Marsa, ki prehaja v raka, globljo transformacijo družbe pa bo potrdil Pluton, ko bo 23. marca prestopil v znamenje vodnarja.
Nova doba se uradno začenja s polno podporo zvezd. Pred tem boste imeli možnost, da z mlajem v ovnu 21. marca tudi sami začnete novo življenje, aktivirate svojo dušno pomlad, saj bodo zvezde zelo naklonjene aktivaciji ljubezni v vas, Venera pa bo imela pri tem glavno vlogo. Končno boste začutili večji smisel življenja ter sproščeno sprejeli svojo seksualnost in moč.

MARČEVSKI SPREHOD SKOZI ZODIAK
Oven
Prva polovica meseca bo še v znamenju ljubezni, če le ne boste preveč samozavestno skrivali svojih čustev in podpore zvezd pokurili v prazno. Devetnajstega marca pride Merkur v vaše znamenje in dan pozneje, 20., še Sonce, kar vas bo okrepilo in ne boste mogli več skrivati svoje resnice. Zato je dobro, da se sprostite in jo ves čas izražate, saj boste s tem osrečili sebe pa tudi svoje bližnje. Po 21. marcu se marsikaj lahko začne na novo. Srečni boste.

Bik
V prvi polovici meseca boste dejavni in uspelo vam bo uresničiti številne načrte, tako da boste še ta mesec lahko dosegli prve rezultate. Spremljala vas bo sreča in od ljudi boste dobili številne darove, še posebej pa od življenja samega. Z ljubeznijo boste vsepovsod zaželeni in končno se vam bo začela odpirati prava pot glede na vaše dušno poslanstvo. Ne upirajte se spremembam, raje svojo moč uporabite za boljše sodelovanje.

Dvojčka
Ljubezen vam bo v navdih in iskali boste možnosti za njeno uresničitev. Pri tem vas bo podpiral Merkur; ta bo najprej v ribah, v drugi polovici meseca pa preide v ovna, in lažje boste šli v akcijo. Pazite, da se ognjena energija ne preobrazi v jezo in upor, kar bo pokazalo na vaša stara, zatrta čustva. Nujno jih osvobodite, da boste lahko sodelovali v ljubezni in si ustvarili lepo zvezo.

Rak
Želeli boste dobro dokončati nekatere projekte, zato se boste v prvi polovici meseca zakopali v delo in ga tudi uspešno končali. To vam bo dalo veselje, a ne za nov delovni zagon, temveč za druženje in veseljačenje, ki prinaša nova čustva in morebitne nove odnose. Začeli boste bolj upoštevati svoje osebne želje in pri tem malo pozabili na dogovore in obljube.

Lev
Aktivni boste in iskali boste optimalne rešitve za vse zadeve ter dobili kar nekaj genialnih zamisli. Z dobrim sodelovanjem in predanostjo dogajanju boste nekatere stvari uresničili hitreje, kot ste načrtovali, kar bo v okolju sprožilo precej ljubosumja, in morda se boste morali boriti z mlini na veter, ki vas bodo hoteli upočasniti. Vztrajajte, ne glede na to, kakšno je stanje.

Devica
Prvih štirinajst dni boste polni navdiha in kreativnosti. Morda si boste zato nakopali preveč prostovoljnega dela in se ga boste želeli v drugi polovici meseca rešiti, saj niti zase ne boste mogli vsega narediti. Jezili se boste nase in na svojo popustljivost do bližnjih, pa tudi na druge, ki vas vsak trenutek potegnejo v delo, čeprav ga niste želeli. Čas bo za konkretne premike.

Tehtnica
Dinamični boste in usmerjeni k rezultatom, ki se bodo lepo kazali na vseh področjih, kjer boste dejavni. Iskrice strasti vam bodo lepšale dneve in noči, in z večjo radostjo boste sledili svoji poti, ki bo čedalje jasnejša in trdnejša. Zadovoljni boste, če ne boste popuščali okolici, temveč umirjeno sledili sebi. Ne prepirajte se in ne dokazujte ničesar, samo osmislite sebe.

Škorpijon
Dobro počutje vas bo motiviralo, da boste drzni v vseh pogledih. Dosegli boste večje premike v poslu oziroma na področju, kjer si najbolj želite uspeha. Svoje volje ne usmerjajte v projekte drugih, temveč raje poskrbite, da bodo vaše stvari narejene pravočasno in kar najbolje. Tako boste zadovoljni s sabo in dosežki, ki bodo sledili. Ljubezen bo vroča.

Strelec
Ljubezen bo trkala na vrata in prinašala odlična darila tudi za preostala področja življenja. V srčnem sodelovanju boste najuspešnejši in tudi najzadovoljnejši s sabo. Prvih štirinajst dni boste morda občutili skelenje preteklih čustvenih ran in preveč boste razmišljali o vsem, kar vas je bremenilo. Odkrijte vzroke in opustite stare rane z ljubeznijo do sebe.

Kozorog
Lažje boste razmišljali in se tudi osredotočili na dolgoročnejšo vizijo. To vam bo pomagalo pri notranji sprostitvi, kar bo močno vplivalo na odnose. Končno boste lahko umirjeno sedeli poleg partnerja ali simpatije in se predajali občutkom, ne da bi vse nadzorovali. Sprostite se, prihaja novo obdobje in ljubezen se bo počasi udejanjila.

Vodnar
Vidni boste povsod, kjer se boste pojavili, saj boste iz svojih globin oddajali magnetno privlačnost. Bodite pozorni na to, kaj bo sprožila v okolici, da boste vedeli, ali jo morate morda osvoboditi starih karmičnih blokad in energij, ki bi lahko pritegnile tudi zmedo, negativne odzive in zaustavitev vsega. Zvezde vas bodo tako kmalu naučile uporabljati dobro.

Ribi
Vaše novo obdobje se začne 7. marca, ko Saturn vstopi v vaše znamenje. Morda se vam bo najprej zdelo, da vas vse veže in stiska, a ko se boste malo sprostili in ugotovili, da lahko naredite veliko več v krajšem času, boste zadovoljni in sodelujoči. Tudi Merkur pride v vaše znamenje, zato si zapisujte ideje, komunicirajte in odprite vse možnosti za nov navdih.