Koraki v pravo smer

3 preproste poti, ki vas popeljejo do vaših strasti

Tanaaz
14. 1. 2023, 15.14
Posodobljeno: 14. 1. 2023, 18.15
Deli članek:

Se trudite najti svojo strast? Se trudite najti tisto stvar, ki prižge plamen želje globoko v vašem črevesju?

Dreamstime
Tudi ko sledite svoji strasti, se ne boste ves čas počutili kot med mavricami in metuljčki, vendar …

Strast je tista stvar, ki te požene. To je tisti občutek, ki te napolni z namenom, motivacijo in predanostjo.
Strasti se lahko spreminjajo, preoblikujejo in imajo različno intenzivnost, a do neke mere vedno ostanejo.
Če se trudite najti svojo strast, je dobra novica ta, da lahko nehate iskati, saj svoje strasti ne boste našli tako, da jo »iščete«. Vaša strast je že v vas. Vaša strast že teče po vaših žilah in skozi vaše srce, le uskladiti se morate z njo.
To je zelo podobno iskanju svojega namena oziroma poslanstva. Ni vam treba neskončno iskati svojega namena, preprosto je v vas.
Toda kako se povezati s tisto strastjo, ki živi v vas? Kako sploh začneš?
Preprosto je – obljubim –, in ko se boste tega naučili, boste čutili strast ne le do ene stvari, ampak do celotnega življenja na splošno.

1. KORAK
Strast je povezana s tem, kar radi počnete
Da bi se najprej začeli povezovati s svojo strastjo, se morate zavedati vseh stvari, ki jih radi počnete. Verjetno so vse stvari, ki jih radi počnete, tudi stvari, do katerih morda čutite strast.
Če se počutite ločeno od občutka ljubezni, vam lahko pomaga tudi razmišljanje o stvareh, v katere ste zatopljeni. Zaradi katerih stvari lahko izgubite občutek za čas? Te stvari lahko tudi vžgejo vašo strast.
Da bi utrdili postopek, začnite s seznamom stotih stvari, ki jih imate radi. Prisilite se, da pridete do sto, saj vam bo to pomagalo, da boste resnično segli v globino svoje duše.
(Ko sem izvajala to vajo, so se stvari, ki sem jih najprej napisala na seznam, in zadnjih nekaj stvari, ki sem jih napisal na seznam, zdele najboljše, zato si jih prizadevajte doseči sto.)

2. KORAK
Bodite proaktivni
Ko ste zožili stvari, ki jih radi počnete, je čas, da jih dejansko začnete početi. Udeležite se tečaja, pridružite se delavnici in se vključite v stvari, v katerih uživate.
Iz tega boste začeli videti, kako se vaše strasti oblikujejo, ostalo pa se bo postavilo na svoje mesto. Ko se postavite v pravo vibracijo in miselnost, bo vaša strast svobodno in globoko pritekla iz vaše notranjosti – sama.
Če se še vedno počutite zataknjene, bodite ustvarjalni. Preprosto se opogumite in se prijavite na naključno delavnico – kdo ve, kam vas lahko pripelje?
Bistvo je, da se morate zares aktivirati in nekaj narediti, če želite, da se vaša strast izrazi od znotraj.

3. KORAK
Posvetite se temu, da bi se vsak dan počutili strastno
Da bi se povezali z notranjim plamenom strasti, se morate vsak dan ukvarjati s tem, da ga prižgete. Tudi ko sledite svoji strasti, se ne boste ves čas počutili kot med mavricami in metuljčki, zato morate najti način, kako strast najti v vsakdanjih majhnih stvareh.
Ko boste to storili, vam bo to pomagalo pritegniti vse več strasti v svoje življenje, tako da bo vaše celotno življenje vodeno s strastjo.
Strasti v vsakdanjem življenju lahko ohranjamo na več načinov.
Čim bolj pogosto počnite več stvari, ki jih imate najbolj radi.
Izrazite hvaležnost in se povežite z manjšimi strastnimi trenutki v svojem življenju (npr. poljub, cvetoča roža, smeh ... vse te stvari lahko vzbudijo strast).
Spravite svoje telo v gibanje – ko lahko dobite energijo, ki teče skozi vaše telo, to pomaga ohranjati vaš notranji plamen pri življenju.
In ja, lahko imate več kot eno strast! Če jih imate tudi vi več, poiščite način, kako združiti vse svoje strasti v svojem življenju – ni nujno, da so vse del vaše kariere, vendar bi morale biti del vašega življenja.