Občutijo se že zdaj

Energije univerzuma za oktober obetajo veličasten magični ples

Tanaaz
29. 9. 2022, 12.24
Posodobljeno: 29. 9. 2022, 12.28
Deli članek:

Oktober 2022 je energijsko izjemno močan mesec. Začne se kar s šestimi planeti, ki se po nebu gibljejo retrogradno – za Merkur večina ve, a ob njem so tudi Jupiter, Saturn, Uran, Neptun in Pluton.

Dreamstime
Trenutno je retrogradnih še šest planetov, a ne bodo več dolgo …

Ko potujemo skozi mesec, bodo Merkur, Pluton in Saturn svoje gibanje obrnili, kar bo zmanjšalo tok retrogradne energije in sprožilo nov cikel direktne planetarne energije.

Oktober prinaša tudi neverjetno zdravilno, a morda soočajočo se ovnovo polno luno, ki nas bo izstrelila globoko v sezono mrkov.
Sezona mrkov je vedno zelo transformativen čas. Prvi mrk sezone je sončni mrk nove lune v škorpijonu, ki se zgodi 25. oktobra. Drugi mrk sezone pa je mrk krvave lune v znamenju bika – slednjega bomo sicer dočakali 8. novembra, a njegov vpliv bomo močno čutili že vso drugo polovico oktobra.
Mrki predstavljajo preskoke na naši dušni poti in duševni evoluciji. Običajno prinesejo izstopajoče dogodke ali prebujenja, ki lahko našo dušo katapultirajo v naslednje poglavje.
S posebnim ciklom mrkov smo soočeni že od novembra 2021. Od takrat smo imeli v tej seriji še dva mrka, ki sta se dovršila aprila in maja 2022. V tem ciklu mrkov oktobra in novembra bomo lahko zelo dobro videli skupno nit ali temo, ki izhaja iz pomladnih dveh.
Drug velik kozmični dogodek tega meseca je retrogradni Mars. Mars je planet akcije, energije in motivacije. Ko vstopi v svojo retrogradno fazo, smo izzvani razmišljati o tem, kako porabljamo energijo in kaj poganja našo motivacijo. Morda se bomo morali ozreti tudi na pretekla dejanja in na to, kako nam lahko ta dejanja trenutno pomagajo ali škodijo.
Retrogradni Mars zagotovo vpliva na našo raven energije, vendar je to običajno zato, ker moramo opraviti neko delo ali kaj, kar moramo obravnavati, preden napredujemo. Ko je Mars v retrogradnem položaju, se stvari lahko zdijo še posebno počasne in morda čutimo, da vsak korak naprej prinaša potrebo po koraku nazaj.

OKTOBER ASTROLOŠKO
Pa si oglejmo ključne astrološke vidike oktobra 2022.

1. oktober – Venera se postavi nasproti Jupitra
Z neba se bo vsula zelo subtilna energija, vendar prijetna in koristna. Jupiter je planet širitve in Venera je planet, povezan s srcem, zato gre za čudovito energijo, ki širi srce. To je odličen dan, da se osredotočite na ljubezen do sebe in na sočutje do sebe. Vzemite si čas za uživanje s seboj in uživanje življenja! Če ne veste, kako bi k uživanju pristopili, si predstavljajte, da vdihujete energijo Jupitra in Venere kot rožnato svetlobo. Ob vsakem vdihu občutite ljubezen, ki jo vesolje lahko aktivira skozi rožnato svetlobo. Ob vsakem izdihu opazujte, kako rožnata svetloba odstrani vse, kar je težko, ali zaradi česar se počutite nevredni.

2. oktober – Merkur postane direkten
Merkur se je gibal retrogradno vse od 9. septembra, zdaj pa bo potreboval čas do 15. oktobra, da si povrne polno moč in optimalno hitrost. Merkurjeva neposredna faza lahko razkrije skrite vpoglede, nove informacije in intuitivna sporočila. Stvari, ki so bile motne, lahko postanejo kristalno jasne in jih ugledamo z neverjetno čistino. Morda bomo odslej lažje imeli težje pogovore in se pogajali o pogodbah.

8. oktober – Pluton postane direkten
Pluton je bil retrograden od 29. aprila, zdaj pa se bo gibal v direktni smeri, kar pomeni konec njegovega dolgega retrogradnega cikla. Pluton je planet smrti in ponovnega rojstva, zato bomo zaradi njegovih energij z večjo jasnostjo videli vse načine, na katere smo se preobražali do trenutnega stanja. Če smo doživeli kakšen konec, bomo morda začeli videti, kako nas ti konci vodijo v novo smer.

9. oktober – polna luna v ovnu
Polna luna v ovnu nosi nekaj nestanovitne energije, ki bo verjetno sprožila nekakšno zdravljenje. Medtem ko so rezultati zdravljenja pozitivni, je pot do tja lahko težavna ali celo oteževalna. Lahko tudi dosežemo točko, ko začnemo osvobajati idejo o zdravljenju v korist tega, da preprosto nadaljujemo s stvarmi. Včasih dosežemo točko, ko postanemo tako obsedeni z zdravljenjem, da izgubimo izpred oči svojo pot in občutke umirjenosti, ki jih poskušamo ustvariti. Morda se tudi zavedamo, da moramo zrahljati nadzor ali pričakovanja glede tega, kako pričakujemo, da bo zdravljenje potekalo. Ta polna luna nam pomaga spoznati, da se moramo sčasoma prepustiti in dovoliti, da zdravljenje poteka ob svojem času.

17.–19. oktober – Akrturjev prehod
Sonce se poravna s superzvezdo Arktur, kar omogoča, da visokofrekvenčna energija žari navzdol na planet. Arktur je zvezda, povezana z blaginjo, obiljem in duševnimi energijami. Verjamejo tudi, da je Arktur dom napredne tuje rase, ki jo vodita ljubezen in sočutje.

22. oktober – zvezdna točka Venere
Še ena subtilna, a čudovita energija, ko se Venera poravna s Soncem. Ta dogodek je v astrološkem besednjaku znan kot energija zvezdne točke Venere in premakne Venero iz jutranje zvezde (danice) v večerno zvezdo. Pravijo, da ko je Venera jutranja zvezda, ljubezen, ki jo izžareva, sije navzven. Ko pa Venera postane večerna zvezda, ljubezen, ki jo izžareva, sije znotraj. Ta premik pomaga vzbuditi občutke ljubezni do sebe, sočutja do samega sebe, in usmeri našo pozornost na to, kar potrebujemo, namesto na to, kar pričakujejo ljudje okoli nas.

23. oktober – Sonce se pomakne v škorpijona
Sonce preide iz zračnega znamenja, tehtnice, v vodno znamenje, škorpijona. Ta energijski premik lahko potegne našo energijo navznoter in v nas vzbudi radovednost glede korenin naših miselnih vzorcev in navad. Morda bomo doživeli preboj v razumevanju, zakaj tako delujemo, ali pa bomo imeli trenutek »aha«, ki nas bo vodil k spremembam v življenju. Sezona škorpijona nas lahko naredi še posebno občutljive, a bolj ko postajamo usklajeni, večja je naša zavest, večja je percepcija in večje naše razumevanje.

23. oktober – Saturn postane direkten
Saturn je potoval retrogradno od 4. junija, tokratni obrat smeri pa predstavlja veliko prelomnico v Saturnovi energiji. Nastopil bo čas, ko bomo morda začeli videti, kako so nas naši izzivi oblikovali in nam odprli nove priložnosti. Saturn je znan kot gospodar karme, in ko potuje retrogradno, nam daje priložnost, da očistimo in presežemo vse karmične dolgove. Ko so njegove poti spet neposredne, pogosto pusti darilo, ki slavi ves naš trud in trdo delo.

25. oktober – mrk nove lune v znamenju škorpijona
To je ena glavnih značilnosti meseca in odpira vrata v novo poglavje v našem življenju. Morda bomo našli težave od aprila do maja 2022, ki jih je treba ponovno pregledati ali predstaviti podobne teme. Mrki običajno v življenja prinesejo usojene dogodke, ki nas katapultirajo na naslednjo stopnjo evolucije. Izzivajo nas, da dvignemo zavest in sprejmemo jasne odločitve o smeri življenja. Ker je to sončni mrk, lahko prinese nov pogled na to, kako smo se odločali videti stvari. Nekaj iz naše preteklosti je lahko tudi razrešeno ali dokončano, kar ustvarja prostor za nastanek nečesa novega. Ta mrk bo deloval skupaj s prihajajočim mrkom krvave lune naslednji mesec.

28. oktober – retrogradni Jupiter ponovno vstopi v ribe
Jupiter je prvič vstopil v ribe maja 2021, vendar se je maja letos preselil v ovna. To je prvič, da je Jupiter vstopil v ovna po 12 letih in ustvaril nov val energije za delo. Ker je Jupiter zadnjih nekaj mesecev potoval retrogradno, se je znova prebil nazaj v ribe, da bi rešil nedokončane konce in zavezal vse nedokončane posle. Morda bomo opazili, da se Jupiter pod vplivom rib vrača nazaj na čiščenje.

30. oktober – Mars začne retrogradno pot
Mars svojo retrogradno pot sicer začne 30. oktobra, a verjetno bomo njegove posledice občutili že pred tem dnem. Mars je namreč planet, ki vlada naši ravni energije, sposobnosti ukrepanja in občutkom motivacije. Ko Mars vstopi v retrogradno fazo, bodo ta področja našega življenja morda na neki način v središču pozornosti. Morda se nam bo zdelo težje upravljati raven energije, ukrepanje se nam bo zdelo zahtevnejše ali pa bomo začeli dvomiti v svojo motivacijo. Retrogradni Mars se lahko za vsakogar manifestira drugače, vendar je znano, da ustvarja malce počasen čas. Lahko prinese tudi izgorelost ali potrebo po resničnem počitku in okrevanju.

31. oktober – noč čarovnic in Plejade
Noč čarovnic izvira iz poganskega festivala Samhain, ki praznuje sredino med enakonočjem in solsticijem. To je čas, ko verjamejo, da je tančica med svetovi tanka in lahko z večjo lahkoto dostopamo do višjih kraljestev. Ozvezdje Plejade, ki je prav tako sinonim za smrt in ponovno rojstvo, je prav tako visoko na nebu v tem letnem času, kar naj bi pomenilo in krepilo energije Samhaina.