Astro

Zakaj toliko zlorab spolne energije? Bioterapevt Marjan Ogorevc ima odgovor

Marjan Ogorevc, bioterapevt in pisatelj
14. 9. 2021, 16.16
Posodobljeno: 14. 9. 2021, 16.38
Deli članek:

Spolna energija kot najmočnejša energija v telesu ima neskončno zmogljivost za stopnjevanje – je namreč edina energija v telesu, ki jo lahko podvojimo, podeseterimo.

dk
seks

Multiplicirana spolna energija ima še neslutene možnosti uporabe tako za duhovni razvoj kot za izboljšanje zdravja, športnih rezultatov in podobno, je skratka zelo učinkovito sredstvo. Kot takšna je seveda spolna energija še kako zanimiva za zlorabe vseh vrst.
Najbolj preprosta zloraba na področju spolne energije se dogaja v vsakdanjem življenju, večina, tako zlorabljenih kot tistih, ki zlorabljajo, pa se tega ne zaveda. Če pa se slednji tega zavedajo, je to še posebej močna zloraba.

POT V ODVISNOST
Znano nam je, da imamo vsi različno moč življenjske – spolne energije. Energija se po svoji naravi samodejno pretaka od višje zmogljivosti k nižji. Tisti, ki imajo nižjo raven energije, to koristno izrabljajo in se kot na bencinski črpalki »natankajo« od tistih z višjo zmogljivostjo. Tisti drugi z višjo zmogljivostjo lahko to zavestno dopustijo in podpirajo tiste z manjšo zmogljivostjo. V tem primeru ni nobenih težav, saj so samo pretok za energije, in kolikor dajo, toliko dobijo nazaj. Nekateri pa se zavestno odločijo, da nase, na spolno energijo, »navlečejo« nasprotni spol. Ko so ti odvisni, se ne morejo odreči tem uslugam in so tarča zlorabe.
Skozi zgodovino poznamo primere, ko je privlačnim in spolno zelo potentnim ženskam uspelo dobesedno zasužnjiti ljudi na pomembnih položajih in jih uporabiti bodisi za pridobivanje pomembnih podatkov bodisi za materialne koristi ali pa kar oboje. Lahko bi rekli, da so ženske skozi zgodovino in še danes velikokrat izkoristile ta močan vpliv na moške in vladale v ozadju. Tisti moški, ki imajo povečano spolno zmogljivost, pa lahko izkoristijo ženske, tako da te postanejo odvisne od te njihove zmožnosti, in jih uporabijo za svoje orodje, si jih podredijo in od njih zahtevajo usluge, ki jih sicer ne bi nikoli naredile.

MAGIJSKI PROCESI
Udejanjanje cilja v magijskem procesu je odvisno od sposobnosti maga, namena, rituala, sil, ki jih uporabi v ritualu, in seveda od energij, ki mu jih uspe aktivirati. Naj bo še tako dober namen in lepo izveden ritual, bo ta neučinkovit, če v tem magijskem procesu ne bo dovolj energije. In izmed vseh energij je v magijskih procesih za vrhunskega maga, ki izvaja visoko magijo, ravno spolna energija najmočnejša za doseganje ciljev, saj je dobesedno sredstvo za hitrejše udejanjanje naših odločitev, želja, namenov, projektov in, najpomembnejše, za kultivacijo, v kateri razrešujemo svoje blokade in postajamo boljši človek.
Naj sicer opozorim, da je to nadgradnja drugih tehnik za razvoj in doseganje ciljev ter je namenjena tistim, ki so etični in na visoki ravni zavesti. V prvi vrsti je namenjena duhovni rasti, in ne pridobitvi materialnih dobrin, moči, položaja. To je potem stranski učinek. Modrost pravi: kakor na nebu tako na zemlji. Seveda najprej na nebu.
Nekateri, ki temu niso kos, pa te magijske procese uporabijo v namene doseganja moči, materialnih dobrin, pridobitev partnerjev na silo. Na spletu je polno nasvetov za magijske procese, s katerimi pridobimo naklonjenost že obstoječega partnerja ali pa partner, ki si ga želimo, zapusti svojega partnerja in postane naš. Temu rečejo ljubezenska magija, ki je še posebej močna v muslimanskem svetu, seveda pa z ljubeznijo nima nič skupnega, bolje bi ji bilo reči magija zasvojitve partnerja.
Dejstvo je, da bolj ko gremo v naši nekdanji državi proti jugu, več je tega. Tudi če taka magija nima velikega učinka, je to še vedno dober zaslužek za izvajalca. Denar, ki ga daste tem osebam, pa je šolnina, ali kot rad povem: davek na bedake.

NEVIDNI SVETOVI
Doživljanje spolnosti v drugih dimenzijah je naše resničnosti dejstvo. Razumevanje tega pa pogosto izkrivljeno in zmedeno, saj niti stroka niti laiki o tem ne govorijo. O tem lahko slišimo samo v šalah.
Čeprav je doživljanje spolnosti v drugi dimenziji neprimerljivo s spolnostjo v telesu, ne le po kakovosti, ampak tudi po doživljanju, je za nekatere to edina možnost, če ne morejo dobiti želene osebe. Ti potem posežejo po zlorabi, tako da energijsko zapustijo telo, temu rečemo tudi astralno potovanje, in se premaknejo k osebi, ki si jo želijo. Ko si prilastijo to osebo, si lahko predstavljajo in tudi energijsko izvajajo spolni odnos z njo, kar druga oseba začuti kot zlorabo, kot nekaj neprijetnega. Manj občutljivi čutijo samo nelagodje, tisti bolj občutljivi pa vedo, za kaj gre, včasih tudi, kdo je tisti, ki jih zlorablja. V teh primerih se mantra »prek mojega/tvojega telesa vodi moja pot v nebesa« spremeni v »prek mojega/tvojega telesa vodi moja pot v pekel«.