Astro

Hči slavne slovenske pevke je njena kopija

Andreja Comino, revija Lady
3. 8. 2021, 15.15
Posodobljeno: 3. 8. 2021, 15.57
Deli članek:

Po otrocih vidimo, kako čas hitro mineva. S tem se strinja tudi pevka Manca Izmajlova. Njena starejša hči Izabela je namreč že najstnica, obenem pa sta si zelo podobni tako fizično kot po zanimanju za umetnost.

oa
manca izmajlova

»Izabela je super kombinacija naju obeh z možem Benjaminom. Zanimata jo ples in petje, prav tako pa imata z Benjaminom pogosto pogovore o naravoslovju, tehniki, računalniških zadevah … Moj mož je namreč mojster v tem, kar le redki vedo – v mladih letih je bil prvak Jugoslavije v elektrotehniki in med najboljšimi v Sloveniji v fiziki. Odlično zna programirati, ukvarja se tudi z oblikovanjem, editiranjem videov in seveda kot zvočni producent avdioposnetkov. In vse to prenaša na Izabelo. Medtem pa mene hči pogosto prosi, naj jo učim peti, pa sem prej menila, da s tem ni dobro prezgodaj začeti, na nekoga vplivati, mu vsiljevati svoj okus, naj se glas in način petja po svoje oblikujeta,« pravi Manca, ki pa se ni mogla več upirati hčerinim prošnjam za poučevanje. Dogovorili sta se, da bosta to poletje po malem začeli. Želi pa si tudi plesati, saj je pred selitvijo družine v Avstrijo šest let plesala balet. V Celovcu je lani jeseni začela z jazz baletom, potem pa je zaradi pandemije vse odpadlo. »Izabela je šest let igrala tudi klavir. Jeseni spet začne z obojim, upam, da bo prihajajoče leto bolj prijazno za mlade in vse nas. Kot mnogi najstniki tudi uživa v snemanju in editiranju videov. Zanima jo režija, trenutno pravi, da bo študirala prav to,« pravi Manca, ki se je nedavno razveselila konca šolskega leta obeh hčerk, tudi mlajše Karoline.

Pridna učenka, tipična najstnica
»Izabela je bila ob koncu šolskega leta odlična. Zelo sem zadovoljna tako z dvojezično ljudsko šolo, kamor hodi Karolina, kot s Slovensko gimnazijo, ki jo obiskuje Izabela. Zanjo je bilo to leto zelo naporno – veliko je bila doma, brez družbe v Celovcu, zaradi nenehnih zaprtij in malo stika s sovrstniki, zato se je tudi veliko počasneje učila nemščine, kot bi se sicer. Karolina pa je v šolo hodila ves čas, za mlajše otroke je bilo to vedno omogočeno. Sicer pa je Izabela trenutno tipična najstnica, raztresena, pozabljiva, včasih odrezava, z nihanji v razpoloženju. To je seveda pogosto povod za prepir, sploh ker smo toliko skupaj. Jaz sem kar stroga mama, ker sem bila tudi sama tako vzgojena, Benjamin pa ji dovoli več in običajno potem obvelja njuna. Veliko se pogovarjamo, želim si, da bi ostali prijatelji in počeli stvari skupaj, tudi ko odrasteta. V njej nenehno vidim sebe, želim jo obvarovati pred napakami, ki sem jih delala sama.« Ker Manco zelo zanima moda, poskuša to prenesti tudi na hčerki. O tem veliko klepetata, včasih gresta skupaj po trgovinah. »Z Benjaminom sva dosledna glede lepega vedenja, govora, vzravnane drže, spodobnega oblačenja. Seveda ne pritiskava preveč na hčerko, dajeva ji veliko svobode, a jo nenehno opominjava, se o tem pogovarjava z njo. To se mi zdi zelo pomembno. Poleti dekleti čaka nekaj počitniških aktivnosti tu v Avstriji, malo bosta šli k mami v Slovenijo, pa kakšna prijateljica iz Slovenije bo prišla k nam v Celovec. Ob vseh čudovitih kotičkih na Vrbskem jezeru in dolgi kopalni sezoni nas sploh ne vleče nekam na dopust, tako da še ne vem, kje bomo. Odločili se bomo v zadnjem trenutku, v prvih dneh avgusta,« je še povedala.