Astro

Denar, zdravje ali odpuščanje - akaški zapisi so orodje za pomoč

Lisa Barnett
20. 7. 2021, 12.12
Posodobljeno: 20. 7. 2021, 12.46
Deli članek:

Akaški zapisi so pojem, ki se venomer zdi skrivnosten. A prav akaški zapisi so vir izjemnih orodij, ki nam pomagajo, da lažje dvignemo svojo vibracijo in osebno zrastemo.

dreamstime
akaški zapisi

V resnici so Akaški zapisi zelo preprosta stvar: so zapisi potovanja duše od trenutka, ko se je prvič ločila od izvora, do trenutka, ko se končno vrne domov. To so zapisi potovanja, ki lahko traja tisočletja. Ne glede na to, kako mlada ali starodavna duša smo, naš akaški zapis vsebuje vse naše misli, čustva, ravnanja in dejanja iz vsakega preteklega življenja. 
Akaške zapise si lahko predstavljamo kot knjižnico, kjer vsaka knjiga predstavlja eno življenje, ali kot računalnik, kjer so vsi naši podatki shranjeni na trdem disku. Akaško polje je zbirališče informacij božanskega vira. So božanska knjižnica, kjer so sčasoma shranjeni zapisi vseh in vsega, kar ima dušo. Vsaka oseba ima svoj akaški zapis, ki obsega vsako posamezno potovanje duše skozi čas.

Pomoč in odgovori
Vsakdo ima svoje lastne mojstre, učitelje in bitja svetlobe, ki samo zanj beležijo te podatke. Z mojstri in učitelji lahko vzpostavimo stik in odgovorili nam bodo na osebna vprašanja o tem življenju in preteklih, ki na nas vplivajo še zdaj. Akaški zapisi ne vsebujejo le odgovorov na naše trenutne skrbi, temveč nam zapis pomaga tudi pri sprostitvi naših energijskih blokad, ki nam lahko preprečujejo živeti izpopolnjeno življenje, polno obilja. 
Akaški zapisi prinašajo poglobljeno, božansko modrost, ki nas jasno in z brezpogojno ljubeznijo vodi skozi dan in usmerja na pot naše duše. Modrost v akaških zapisih počisti karmo in sprošča vzorce, prežete z negativno energijo, ki nam več ne služi – negativne vzorce, ki povzročajo finančne stiske, ustvarjajo težave v odnosih, povzročajo nepotrebno čustveno trpljenje in še veliko več.
Bitja svetlobe nam pomagajo, da bomo z razumevanjem edinstvenosti svoje dušne poti očistili karmo ter sprejeli ljubezen, zaradi katere je vsaka duša tukaj, na zemlji, da bi jo izkusila.

Neizmerna moč prošnje
Naši akaški zapisi nam pomagajo tudi pri prepoznavanju in razumevanju naših zaobljub iz preteklih življenj, ki bodo vplivale na nas v tem življenju, dokler se jim ne odpovemo in jih sprostimo. 
Eden izmed najpreprostejših načinov uporabe akaških zapisov je ta, da jih preprosto odpremo in prosimo bitja svetlobe, učitelje in bogove, da nas predajo v božje roke, tako da bomo občutili čistost svoje povezave z božanskostjo in njen izvor bleščeče svetlobe ter brezpogojne ljubezni.
Akaški zapis nam omogoča videti svet iz popolnoma drugačne perspektive, kot ga sicer vidimo. Kot ljudje se lahko zelo hitro ujamemo v dnevne drame in turbulentne energije svoje zemeljske ravni. Toda ko začnemo dostopati do svojega akaškega zapisa, se energijsko povzdignemo na popolnoma nov nivo, na višjo vibracijsko raven. Takrat imamo občutek, kot bi na Zemljo gledali iz letala, od koder so vsi problemi, težave in travme videti mnogo manjši. 
Iz te perspektive lažje vidimo, kako je vse med seboj povezano in zakaj smo si izbrali izzive, da bi jih zmogli v tem življenju. Višja perspektiva nam omogoča drugačen način gledanja na življenje: namesto da ga dojemamo kot polnega problemov, se naenkrat začnemo zavedati priložnosti za rast in neomejenih možnosti, ki so nam jih naše izbire ponudile.
Mi smo del božanskega vira in smo eno z bogom. Smo čista luč, ki se je na Zemljo prišla igrat človeško igro življenja, v kateri smo ujeti v iluzijo o omejenosti, saj smo se znašli v zaprtem majhnem prostoru – telesu. Del igre je, da smo pozabili na vse, kar smo vedeli, preden smo se utelesili kot človek. Zato se bomo na tej zemeljski ravni igrali, da izkusimo življenje in vidimo, kako hitro se lahko spomnimo resnice o tem, kdo smo bili kot veličastno, božansko bitje, iz katerega izhajamo. To je igra, ki jo igramo vsi tukaj na Zemlji, da se spomnimo svoje božanskosti.

Praktična pomoč

Kako hitro se lahko premaknemo iz središča v neskončnost, enotnost in božanskost? Kako hitro se lahko spomnimo, kdo v resnici smo? 
Pri odgovarjanju na ta temeljna vprašanja nam lahko pomagajo naši bogovi, mojstri, učitelji in bitja svetlobe, ki vodijo naše akaške zapise in čakajo, da spregovorimo z njimi. Vse, kar moramo storiti, je, da vprašamo.

Kako nam akaški zapisi pomagajo pri težavah z denarjem?
»Kako lahko počistim stališča svoje družine in energije prednikov iz svojega energijskega polja in življenja?«
Ko se poglobimo v svoj osebni akaški zapis in začnemo proučevati pretekla življenja, lahko ugotovimo, da smo v nekaterih sprejeli stroge zaobljube revščini. Po vpogledu v akaški zapis jih bomo lahko začeli takoj razreševati. 
Bitja svetlobe nas lahko popeljejo nazaj v energijo preteklega življenja, kjer lahko očistijo in sprostijo katerekoli tovrstne zaobljube ter nam pomagajo ponovno vzpostaviti pozitivno duhovno energijo in modrost, ki je ostala ujeta v tem preteklem življenju. 
V akaškem polju se lahko premikamo po večdimenzionalnem prostoru in času. Na ta način lahko ozdravimo preteklo življenje ter ustvarimo energijsko spremembo v sedanjem. Po ozdravljenju preteklega življenja se energijska sprememba v našem življenju zgodi dobesedno takoj, v trenutku. Včasih traja nekaj časa, da novo energijo ozavestimo. 

Kako nam akaški zapisi pomagajo pri skrbi o zdravju?
Bolečina, ki jo čutimo, morda celo ni naša, saj na nas – pozitivno ali negativno – ves čas vplivajo energije drugih ljudi. Nezavedno poberemo in nosimo naokoli energije drugih ljudi, zato je zelo pomembno vzpostaviti zdrave meje.
Zdravstvene težave se pojavijo, kadar ne poslušamo ali ne sledimo svoji dušni poti. Seveda obstaja veliko vzrokov za fizično bolečino; večina jih je na fizični ravni, vendar imajo mnogi izvor tudi v drugem času in dimenzijah. Včasih energija krvavi iz rane preteklega življenja v naše sedanje življenje, kar se lahko celo fizično izrazi. Oseba bo, na primer, dobesedno čutila bolečino v hrbtu ali ramenih v predelu, kamor je bila v preteklem življenju zabodena.

Kako nam akaški zapisi pomagajo pri težavah s težo?
Naša teža je lahko povezana z naslednjimi ravnmi:
Prva raven: Zaobljuba iz prejšnjega življenja, da ne bomo nikoli več stradali.
Druga raven: Energijski program, ki izvira iz našega otroštva. Npr. majhna punčka, ki se še vedno trudi izpolniti materin ideal podobe popolne hčerke. To notranje neravnovesje vodi do prenajedanja in boja z bulimijo v odrasli dobi, energija pa obtiči na ravni notranjega otroka. 
Tretja raven: Samozavest in izziv, kako se dobro počutiti ne glede na svoj zunanji videz. 

Kako nam akaški zapisi pomagajo pri odpuščanju?
Eden od največjih izzivov, s katerim se ljudje srečujemo v svojem življenju, je sposobnost odpuščanja. V našem človeškem obstoju obstaja ogromno razlogov za jezo, zamere in pasivno-agresivno vedenje. 
Če zavestno sprejemamo svoje odločitve, se bomo prej ali slej vprašali: Naj grem po poti odpuščanja in se odrešim okovov jeze ali ostanem v krogu jeze in ponavljam vzorec tega izziva še naprej? 
Ko se naučimo odpuščati samemu sebi realne, pozabljene ali namišljene prestopke, mnogo lažje zaživimo življenje in delamo v skladu z veliko sliko sveta, saj nas prežema in obdaja brezpogojna ljubezen. Na ta način podpiramo celotno človeštvo in pomagamo Zemlji pri prebujanju v stanje enotnosti in razsvetljenja. 
Bolj višamo svojo vibracijo, rastemo in širimo večdimenzionalnost te neverjetne energije – bolj se prebujamo in ustvarjamo poglobljen pogled na svet in življenje v njem. Na ta način se uglašujemo z bistvom svojega bitja ter s poslanstvom na zemeljski ravni, tako da lahko celostno sodelujemo pri ustvarjanju novega sveta ljubezni in miru – raja na zemlji.

Kadar se v stresnih situacijah odzivamo na znane in udobne načine, pomeni, da smo se ujeli v vzorce pomanjkanja odpuščanja. Bodimo pozorni, kako se počutimo in o čem razmišljamo, ko se ti vzorci pojavijo. 
(po knjigi Neskončna modrost akaških zapisov priredila Mirela Smajić)