Astro

Spoznajte, kateri so najbolj občutljivi med astro znaki - seveda, Raki!

sn
22. 6. 2021, 22.22
Posodobljeno: 22. 6. 2021, 22.45
Deli članek:

Prvo in glavno vodno znamenje zodiaka, rak, je z neba zavladalo 21. junija. Na nebesnem prestolu bo ostalo do 22. julija, ko njegovo mesto prevzame ognjeni lev.

Profimedia
rak astrologija

Rak drugačen kot maksimalno občutljiv pač ne more biti. Vlada mu namreč Luna, zato predstavniki tega znamenja niso le zelo senzibilni, čustveni, romantični in intuitivni, ampak praviloma tudi močno muhasti.
Kot eno od najbolj tipičnih lastnosti raka lahko mirno navedemo tudi ekstremno potrebo po varnosti, nekatere bivanjski strah dobesedno obsede.

VSEM BI POMAGALI
V sebi so empatični in si močno želijo drugim pomagati ter jih zaščititi. So tankočutni skrbniki in zaščitniki. Vodna znamenja niso znana kot komunikativna bitja, toda raki znajo biti zgovorni in samozavestni, zato jim kot rojenim vodjem moč prepričevanja pride pogosto prav. So tudi odlični poslušalci, saj so zelo sočutni.

TEŽAVNI PARTNERJI
Njihova razmerja so dolgotrajna in ni redkost, da za vedno ostanejo s svojo prvo ljubeznijo. Vendar so lahko zelo zahtevni, ljubosumni in negotovi ter s tem nadlegujejo partnerja. V odnosih znajo biti spogledljivi in vztrajni, obenem pa so občutljivi in zvesti. Na prvi pogled so mehki in nežni, vendar jih ni lahko obvladati. Kot vsa vodna znamenja so zelo nezaupljivi in marsičesa o njih ne vedo niti njihovi najbližji svojci in najtesnejši prijatelji.

ČUSTVENA NIHANJA
Spremenljiva čustva in vedenje lahko marsikoga begajo, saj zgrožen izraz brez opozorila zamenjajo z nežnim nasmehom. Burno čustvovanje in dramatiziranje zlahka spremenijo v sproščeno razigranost. Lahko se zgodi, da boste trepetali pred njihovim ledenim pogledom, nato pa se od miline čisto raznežili. Njihovo razpoloženje je najhujše takrat, ko se bojijo, da bodo kaj izgubili.
Da zares dobro spoznate njihova čustvena nihanja, morate imeti veliko potrpljenja. Poskusite jih razumeti. To niso osebnostne spremembe, temveč so kratko malo lunarna razpoloženja, ki se jim v zavesti spreminjajo – danes so navzoča, jutri jih pa že ni več. Vedno imejte v mislih, da imajo ne glede na to, kako se vedejo, mehko in nežno srce, ki ga tako preplavljajo čustva, da so dostikrat preveč ranljivi. Zato potrebujejo umik, da se lahko vsaj za hip zaščitijo pred lastnimi čustvi. Kadar zlezejo v svoj oklep, morate biti nadvse potrpežljivi in nežni, da jih spravite ven. Ne bo vam žal, saj vas bodo razvajali na vseh področjih, predvsem pa v kuhinji in spalnici. Nikoli vam ne bo dolgčas in vedno boste imeli zvestega zaščitnika. Neštetokrat jim zagotovite, da jim pripadate. Ljubeče besede so prava glasba za njihova ušesa.

OSVAJANJE
Rake na hitro pritegnete ali očarate tako, da jih vprašate za nasvet ali pomoč. Radi namreč pomagajo in njihovi nasveti so dostikrat koristni. Ne marajo pa plehkih nagovorov, kakršen je »Se midva že od nekod poznava?«, saj imajo zelo dober spomin in si zapomnijo skoraj vsak obraz. Zelo radi imajo otroke, družino, zgodovino, kuhanje, zato bodo te teme prave, če ne boste vedeli, kaj bi se z njimi pogovarjali. Privlačijo jih senzualnost, romantičnost in izrazita čustvenost – bodite izjemno nežni. 

Ljudje, rojeni v znamenju raka, se najbolje ujemajo z devicami, škorpijoni, kozorogi, ribami in biki.

ZUNANJI VIDEZ

Ljudje, rojeni v znamenju raka, niso visoke rasti in kot vsa vodna znamenja tudi njihovo telo krasijo lepe obline, vendar obstaja resna nevarnost povečane telesne teže zaradi nezmernega uživanja pijače in hrane.

RAKOV DOM

Raki imajo najraje tradicionalne domove na podeželju in tako velike, da imajo možnost vanje spraviti vse svoje spomine in spominke.