Astro

Tako nas vodi kača - junijska duhovna živalska vodnica

tc
18. 6. 2021, 10.10
Posodobljeno: 18. 6. 2021, 14.42
Deli članek:

Junij je mesec, v katerem se začne poletje, v naše življenje vstopi nov ciklus, predvsem pa nov cikel za mater naravo. In kot vsi meseci ima tudi junij svojega živalskega duhovnega vodnika oziroma vodnico – kačo.

Profimedia
kača

Že iz davnine veljajo običaji, ki pričajo o pomembnosti meseca junija zaradi sončevega obrata, poletnega solsticija.

V številnih delih sveta dogodek praznujejo z zabavami, kresovi, pikniki, tradicionalnimi pesmimi in plesi. Poletni solsticij se praznuje že od antičnih časov, tudi v Sloveniji na ta dan marsikje zagorijo kresovi, da podkrepijo moč energij, saj so ob solsticiju meje med svetovi najtanjše in energije narave najbolj naklonjene manifestaciji vseh vrst.
Junija je torej najboljši čas v letu, da uvedemo majhne ali pa življenjsko pomembne spremembe in začrtamo nove začetke; torej je energija kače resnično tista, ki mu najbolje pritiče.

SIMBOLIKA KAČE
Kača je bila vedno fascinantna zaradi svoje sposobnosti, da se z levitvijo obnavlja vse življenje. Staro kožo odvrže in si ponosno nadene novo, hkrati pa je nezmotljiv plenilec. Tako kot pri škorpijonu tudi pri kači smrt predstavlja ponovno rojstvo in razvoj do popolnosti.
Malce strašljiva, a hkrati zanimiva in elegantna kača je človeka vedno navduševala. Sposobnost preoblikovanja ji omogoča regeneracijo in upiranje najnenadnejšim spremembam. Kača se ne boji soočiti s smrtjo telesa, da bi se rodila močnejša in bolj ozaveščena. Ta plazilec je povezan z energijami globine Zemlje. Živi med zapletenimi koreninami in v jamah pod zemljo. Skriva se v močvirjih, pa tudi ob izvirih in potokih.
Kača torej simbolizira močno vez s samim življenjem, saj izhaja iz globin matere Zemlje. Živi v harmoniji z vsemi svojimi energijskimi vibracijami.
Ravno zaradi tega velja tudi za simbol znanja, saj prehaja iz teme proti svetlobi. Dejstvo, da odvrže staro kožo, jo veže na proces notranje preobrazbe in duhovnega prebujanja ali, v nekaterih kulturah, na življenjski cikel smrti in ponovnega rojstva.
Moč notranjega in fizičnega zdravljenja je v energiji kače prav tako zasidrana: uniči vse zlo duše in zdravi telo bolezni, ki ga prizadenejo. Pravzaprav so kačji strup uporabljali in ga še vedno uporabljajo za izdelavo različnih zdravil. Njena oblika spominja na falus moškega, pa tudi maternice ženske. Po tradiciji je kača simbolično povezana z ustvarjanjem in spolno strastjo.

KAKO DELATI Z ENERGIJO KAČE
Kot smo že omenili: pri kači gre za spremembe, junij pa je mesec, v katerem se zgodijo velike spremembe. Smo natanko na polovici poti do konca leta in čas je, da uvedemo tiste spremembe, za katere se nam zdi vredno potruditi.
Ti dnevi, še posebno pred solsticijem (21. junij) in po njem, so torej idealni za pogumen skok v spremembe, da ujamemo tiste stvari, ki smo si jih želeli, in čas je, da naše upanje v vse najboljše goreče vzplamti.
Kaj torej početi, da nas aktualna vodnica podpre s čim več svoje energijske moči?
– Zavestno si prizadevajte za spremembe, ki si jih želite zaživeti.
– Preživite čim več časa zunaj, da se povežete z naravo, in če imate možnost, vrtnarite, saj je ognjena energija Zemlje izjemno povezana s kačo.
– Privoščite si preobrazbo (lahko se ostrižete, spremenite razporeditev pohištva doma ali karkoli drugega, možnosti so neomejene).
– Od prazne pa do polne junijske lune načrtujte v smeri želenih sprememb.
– Priporočljivo je nositi kakšen kos nakita s podobo kače, da vam tudi na ta način pomaga povezati se z energijo obnove in sprememb.
– Naredite si podroben seznam vseh novih ciljev, ki jih želite doseči, da boste lahko do konca leta sprotičrtali tiste, ki jih boste izpolnili. Vsak uspeh, ki ga boste s prečrtanjem na seznamu zabeležili, bo vir spodbude za uresničevanje naslednjih ciljev.
– Če iščete novo vrsto energije in se želite znebiti negativnosti, si večkrat pripravite čistilno kopel, priporočljivo je tudi čiščenje prostorov s kadilom.
Številni ljudje, ki jih vodi kačji totem, so razsvetljeni duhovni učitelji, tudi starodavne svečenice in preroki so častili kače in jih spoštovali kot tiste vodnice, ki s svojo notranjo močjo prebujajo naš notranji jaz.

V vseh tradicionalnih civilizacijah je bila kača vedno simbol velikega pomena. Le v Bibliji ima negativno perspektivo.