Astro

Žalostno: Kondi Pižorn bolan, brez denarja in brez doma

Andreja Comino, revija Zvezde-Lady
22. 5. 2021, 10.36
Posodobljeno: 22. 5. 2021, 11.02
Deli članek:

Ko ima hudič mlade, jih ima veliko in težko se je izkopati iz njegovih peklenskih krempljev. To se zadnje čase dogaja tudi enemu najzabavnejših slovenskih igralcev, 61-letnemu Konradu Pižornu - Kondiju.

Mediaspeed
Konrad Kondi Pižorn se ne more upreti pregrešni sladici in svoji ženi.

Dolga leta je v številnih nepozabnih vlogah v gledališču in na televiziji, velikokrat pa tudi v dober namen, ko so zbirali denar za ljudi v stiski, zabaval ljudi. Za svoje delo je dobil kopico nagrad, tudi med kolegi zelo cenjeno Severjevo. Vendar mu vse to zdaj nič ne pomaga, saj se je znašel v hudi finančni stiski in zdravstvenih težavah. Zaradi težav s srcem mora konec maja na nujno operacijo srca. »Še sreča, da imam ob sebi mojo Zinko,« pravi, s katero sta nedavno praznovala srebrno obletnico poroke.
Konrad Pižorn - Kondi je bil od malega velik šaljivec, ki je znal vsako situacijo obrniti na smeh. Ni se norčeval iz drugih, temveč predvsem svojim nerodnostim, prigodam s puncami, življenjskimi preobrati.

Slovi kot eden najbolj pridnih umetnikov, ki je rad poprijel za vsako delo. V bogati karieri je nanizal kopico vlog: smejali smo se mu v vlogi Podrepnika v nanizanki TV Dober dan, epizodno vlogo je imel v Eni žlahtni štoriji. Kar štirinajst let so mu redno ploskali v Poletnem gledališču Studenec, vrsto let je povezoval prireditve, ko je Kravji bal v Bohinju, kot Božiček ali Dedek Mraz je razveseljeval otroke, zelo priljubljena pa je bila Kondijeva šaljiva predstava o legendarnem vojaku Švejku. Kondi je bil od nekdaj svobodnjak, tem pa današnji časi niso naklonjeni. Sploh zadnja leta je šlo z umetniškimi angažmaji navzdol, zato se je lotil vsakega dela – z ženo Zinko, ki je njegova sorodna duša in največja podpora v dobrem in slabem, sta imela celo gostilno, ki je, žal, propadla, preživljal se je tudi kot zavarovalniški agent. A mu tudi to ni šlo, kot si je želel in pričakoval. »Zadnje leto imam žal le minimalno dela in sem ostal brez prihodkov. Z Zinko sva ostala brez 'kinte', vse je šlo. Tudi najina streha nad glavo. Zdaj živiva v podnajemu blizu Litije, Zinka je v pokoju, meni pa nagaja zdravje,« je bil Kondi ganljivo iskren, kot smo ga vajeni od nekdaj. Vendar svojih (finančnih) težav nikoli ni obešal na veliki zvon. Trudil se je in poskušal rešiti, kar se je rešiti dalo. Vendar mu to ni šlo najbolje od rok.

Od vsega stresa, neprespanih noči in skrbi je svoj davek terjalo tudi njegovo telo. Že dolgo mu je nagajalo, zdaj pa so mu zdravniki postavili diagnozo. »Ujeli ste me ravno, ko me je moja Zinči pripeljala domov s preiskav v izolski bolnišnici. Ni dobro, res ne. Ugotovili so mi nujno menjavo srčne zaklopke, obenem pa imam še aortno anevrizmo, tako da bo treba menjati tudi žilo. Zadnji teden v maju so me naročili na nujno operacijo srca,« je razkril igralec, ki se mu še sanja ne, kako se bo tokrat izvlekel iz res hude finančne in zdravstvene situacije. »Verjetno bova morala malo 'pofehtati', drugače je vseeno, če ne pridem iz bolnišnice. Nič nisem optimističen,« še doda.