Astro

Napoved do konca maja po vašem mesecu rojstva je zapisana v kartoskopu

Danijel Šmid - Danny
8. 5. 2021, 13.13
Posodobljeno: 8. 5. 2021, 13.23
Deli članek:

Pred nami je čudovit, strasten, romantičen in vsesplošno opevan mesec.

Profimedia
ženska vesolje

Prej ali slej marsikdo lahko pride do spoznanja, da daješ lahko le tisto, kar imaš. Dobivaš pa potem to, kar daješ, in pozneje spet daješ predvsem to, kar dobiš, če kaj sploh dobiš. Drugače tako ali tako vedno nekaj daješ in dobivaš. V odrekanju in majhnih stvareh ter pozornostih se skrivata prava veličina in čar. Nikoli mi ni bil blizu sij, ki se vije okoli materializma … In verjetno bo ostalo tako.

V nasprotju z nekaterimi sem zdaj v obdobju, ko mi izziv predstavlja vse. Spoznavanje in odkrivanje sta zelo prijetni opravili. Vedno lahko odkriješ kaj novega, vedno se najde kdo, ki te močno fascinira, vedno lahko izbiraš, razen če izbiro prepuščaš ali pa prepustiš drugim. Nikoli ni dolgčas. Radovednost, ki žene sleherni dan, je vrlina, ki pelje celotno zgodbo naprej.
Spoznavanje in videnje tistega dela drugih, ki je dostopen in znan samo njim samim, pa je pika na i – nekateri premorejo več različnih obrazov in odvisno je le, kakšnega so komu predstavili in ob kateri priložnosti. Mogoče bi se ta predstavljena podoba, če bi bili vsi v enem prostoru, sicer nevidni drug drugemu, pokazala v zelo zanimivih odtenkih.
Narava, ki nas obdaja, je lepa in nadvse privlačna, njeno bistvo je življenje, bistvo življenja pa smo mi, ljudje. Naključij ni. Zato vam želim veliko užitkov v obdobju tega cvetočega in dišečega meseca.

Pa se s kartoskopom sprehodimo po mesecih rojstva, ki vam zaznamujejo, kako boste preživeli maj.

dk
kartoskop

Rojeni januarja

Na preizkušnji se boste znašli. Ocenjevali vas bodo. Precej ljudi vas bo opazovalo in čudili se bodo vašemu ravnanju ter odzivanju na aktualne dogodke. Pazite le na finance ob koncu meseca, saj jim ta čas nikakor ne bo naklonjen, enako velja za izobraževanje in vsesplošno pridobivanje znanja. Mesec bo s seboj prinesel premore, zahtevna dela, nova prijateljstva in obilo dobre energije v drugi polovici. Vse to bo hkrati pozitivno.
Veliko bolje bo, če se boste posvetili tistim stvarem, ki vas sproščajo in vas obenem razveseljujejo. Ljubezensko boste samski sicer v dvomih in na tleh s samozavestjo, a boste to v drugi polovici krepko popravili in se podali na osvajalske pohode ter se v določenih situacijah vidno izpostavili, kar se drugače verjetno ne bi zgodilo.

Rojeni februarja
Mesec bo poln sprememb. V iskanju pravil lahko potegnete krajši konec. Bodite samozavestni. To je mesec, ko boste morali računati predvsem na lastno iznajdljivost in zbranost. V študiju se boste zlahka izkazali in tudi z navezovanjem stikov, predvsem z osebami, ki so vam simpatične, ne boste imeli težav. Nehote boste na tekočem z novicami o tistih ljudeh, katerih delo, usoda in življenje vas v zadnjem obdobju zelo zanimajo.
Maj je za vas po drugi strani zelo zanimiv, saj prinaša veliko sprememb in zelo dobrih navezav, to boste ugotovili šele potem, ko bo že vse mimo. Zato se poglobite v svoje sposobnosti, delo in priložnosti. Ne bo vam žal. To bo tudi zelo naporen čas, saj bo od vas terjal zelo veliko energije in časa.

Rojeni marca
Stanje se bo močno spremenilo v vašo korist in veliko lažje boste nastopili s pravim pristopom pri osebi, do katere čutite ljubezen, ter ji priznali, kaj do nje čutite. V tem mesecu odsvetujem večje nakupe in izdatke. Takoj po tem mesecu pa se že obetajo boljša predvidevanja za to področje. Če imate probleme z zdravjem ali določenimi boleznimi, vam svetujem previdnost. To bo mesec iskanj in nesrečnih ljubezni za dvomljivce, obenem pa mesec zaljubljenosti in velikih pričakovanj za pogumne.
Vaših poslovnih obremenitev bo precej. Svetujem vam, da se popolnoma posvetite poslom v tem mesecu, rezultati se bodo videli veliko prej, kot morda pričakujete, ker ste čas glede tega nekoliko narobe oceniti.

Rojeni aprila
Maj bo na splošno drugačen. Veliko energije boste potrebovali, ker je pred vami čas, ki bo v tem pogledu precej naporen, in tudi zato se ne boste mogli zanašati na druge. Poiskali boste pravi način in postali pri tem zelo učinkoviti. Pričakujte sporočilo, ki kljub vašim vnaprejšnjim strahovom sploh ne bo slabo: nadejate se lahko torej lepih novic in sporočila od zelo daleč – če je to pričakovano že vnaprej, se vam bo tudi skrita želja hitro uresničila.
Ljubezenskim prepirom se v tem obdobju raje izogibajte, saj boste le na tak način pravilno in razsodno ukrepali, ko pride tisti čas. Ljubezen vas bo zasledovala. Kamorkoli boste šli, bo ta v vaših mislih. Prepustite čas usodi in tako naredite konec dvomom.

Rojeni maja
Maj bo drugačen od pričakovanega. Čudovit finančni podvig vam lahko uspe brez večjih naporov. Glede financ se vam obeta zelo zadovoljivo obdobje, to pa zato, ker se težave že umikajo. Izdatkom se boste lahko kmalu posvetili in zelo uspešni boste v splošnem smislu pridobivanja denarja. To bo v celoti vaš mesec. Dela bo nekoliko manj, kot ste ga bili vajeni do zdaj. Preizkušnje se sicer bodo pojavljale in tudi v kakšni zadregi se boste znašli, se boste pa dobro odzvali, saj bodo vaše misli zelo zbrane in usmerjene v določen cilj. Maj bo zelo dobro vplival na vaše počutje. Stvari se spreminjajo in tudi vi boste to kmalu spoznali in občutili.
Ljubezni se lahko mirno posvetite, kajti v ospredje prihaja strast.

Rojeni junija
Maj bo zelo ustvarjalen, ne boste se držali ob strani. To bo čas sprememb, novih želja in ljubezenskih zamisli. V vašem primeru to prinaša poslovno razbremenitev in zelo dobre rezultate, osebno pa dobro počutje in presenečenja. Ker ste bili v preteklem času obremenjeni in ste se morali bolj aktivno posvečati sami sebi ter vas je to močno izčrpalo, bo tokrat čas, da se nekoliko bolj posvetite svojim željam, in to tistim, ki vam v mislih vzamejo največ časa ter energije.
Tokrat boste z lahkoto kljubovali napetemu ozračju tudi na ljubezenskem področju. Nikar ne prepuščajte stvari naključjem in vzemite pomembne odločitve v svoje roke. Ostanite pa na realnih tleh in kmalu boste ugotovili, da je prava priložnost že tu.

Rojeni julija
Maj bo imel večji vpliv, kot bo sprva kazalo. Običajno bi to bil za vas naporen čas, tokrat pa si boste oddahnili. Denarja vam ne bo primanjkovalo in tudi v odnosih boste zelo močni. Razvade in odvisnosti bodo za vami in z lahkoto boste odkrili nova življenjska področja, ki vas bodo veselila. To bo čas, ko boste skrivoma opazovali okolico. Stanje bo tudi že toliko zrelo, da se boste lahko odpravili na osvajalski pohod in boste pri tem nadpovprečno uspešni.
Denar tokrat ne bo na prvem mestu, bodo pa posli. Zato se boste ukvarjali sami s seboj in poslovno poskusili narediti tisto, kar bi bil še pred kratkim za vas velik problem. To vas bo utrdilo ter vam dalo novo samozavest in potrditev, da res zmorete veliko.

Rojeni avgusta
Maj bo popravil to, kar prej ni delovalo. Nekoga boste skrivoma opazovali in kmalu bo stanje že toliko zrelo, da se boste lahko z vsemi sredstvi podali na lov. Pri tem boste zelo uspešni. Intuicija tokrat ne bo na prvem mestu, nabiranje znanja tudi ne, vseeno pa bo razmišljanje usmerjeno v to, kako bi vam lahko uspelo pridobiti čim več prednosti, saj boste zelo tekmovalno usmerjeni. Zato se boste ukvarjali s tistimi stvarmi, ki ste jih do zdaj zanemarjali.
Vodilo in želja v tem mesecu bo zaključiti odprto. To pomeni, da boste vse, kar vas je obremenjevalo, popolnoma prekinili. Uspešni boste tudi z dejanji, ki vam do zdaj niso prinašala dobička ali pa vam nudila zadovoljstva in dajala možnosti za razvoj.

Rojeni septembra
Mesec bo hitro mineval. Tako zelo hitro, da mu boste težko sledili. Novice bodo prihajale druga za drugo, zato lahko predvidim, da bo maj zelo pester in poln izzivov ter novih dejstev o poslih, o katerih ste bili že prepričani, da veste vse o njih. To pa bo seveda povezano z odnosi v delovnem krogu. Počutje bo ves mesec predvidoma čudovito. To bo mesec študija, zbranosti in svežih ljubezni.
Vsekakor bo to pravi mesec, ko boste v nepredvidenih situacijah uspeli s popolno zanesljivostjo urediti zagato. Prodrli boste tudi v svet novih poslovnih priložnosti in izbrali pravo stvar za nov cilj.
Ker brez zavidanja ne bo šlo, se lahko zgodi, da boste nekoliko manj navdušeni nad prijatelji, ki se v tekmi z vami ne bodo mogli kosati.

Rojeni oktobra
Maj bo razkrival dejstva. Pričakovanje bo razkrito. Dobre napovedi so za spremembe delovnega okolja, če se boste na hitro odločali. To bo mesec hitrih sprememb in počasnih reakcij. Veliko energije boste porabili, če se ne boste obnašali organizirano. Tudi hitri nepotrebni prepiri se lahko pojavijo zaradi precej nepomembnih stvari. Ob koncu meseca lahko pričakujete uresničitev skritih ciljev in jasnih namer. Vse skupaj lahko traja tudi zelo dolgo, če se boste česa učili in pri tem ne boste temeljiti ali zbrani. Pričakovanja bodo prišla v realnost in lahko si boste dali duška pri vsem, kar vas po tihem osrečuje.
Vsekakor vam ne bo zmanjkalo časa, da ne bi naredili nekaj zase, saj bo mesec resnično prijeten za sproščanje.

Rojeni novembra
Zadovoljni in sproščeni boste, obenem pa mirni in samozavestni ter trdno na realnih tleh. Zato se boste ukvarjali s tistimi stvarmi, ki vam veliko pomenijo. Nikakor vam ne bo odveč narediti več novih korakov naprej v karieri. Srečni in ljubljeni boste. Tudi prijateljstvo ne bo slabo vplivalo na vas in ta čas vam bo v vseh pogledih zelo naklonjen.
Težave z zdravjem in splošnim počutjem boste tokrat hitro rešili in ne bo vam žal, če boste svoj trud vložili predvsem in samo vase. Čustvovanje tokrat ne bo na prvem mestu in misli tudi ne. Vseeno boste kos vsem zapletom na teh dveh področjih v nasprotju s preteklimi meseci in tudi veliko lažje se boste lotevali pridobivanja novih izkušenj.

Rojeni decembra
Maj bo poln presenetljivih sprememb in preobratov. Brez skrbi za finance, so na poti. Uspelo vam bo nemogoče. Čas za izdatke, zapravljivost in nakupovanje pa bo v drugi polovici meseca. Tudi vesele novice boste tokrat z veseljem delili s sodelavci. Dobro vam bo in počutili se boste močne, ko boste izvedeli, da je situacija, ki vas je spravljala ob živce, spremenjena in da ste vi zdaj v tem pogledu na veliko boljšem, kot ste bili. To bo izredno ustvarjalen mesec, poln dinamike v smislu poslovnih idej, teh vam tudi sicer ne bo primanjkovalo. Izvirni boste in pripravljeni na osebne izzive.
Zdelo pa se vam bo, da poleg vas nihče ne ve, kakšen je vaš dejanski cilj. A s tem se ne boste prav nič obremenjevali …