Astro

'Največji vampirji in sovražniki narave smo mi, človeštvo v globalu'

Marjan Ogorevc, bioterapevt in pisatelj
16. 4. 2021, 17.17
Posodobljeno: 17. 4. 2021, 13.40
Deli članek:

Kraja energije, ki ji rečemo energijski vampirizem, je najpogostejša in vseprisotna med ljudmi. Ker o tem malo vemo, se večina tega ne zaveda.

Primoz Lavre
Marjan Ogorevc, učitelj in svoboden človek.

Takšno delovanje je zelo škodljivo. Največkrat je delovanje brez nekega posebnega namena. Lahko bi rekli, da tisti, ki na ta način škodljivo delujejo, delujejo nezavedno.
Energijski vampirji ne vedo, da so vampirji. So v resnici žrtve, ki razlagajo v nedogled o svojih problemih, iz dneva v dan maltretirajo svoje najbližje ali sodelavce in so samo sebični.

SOVRAŽNI VSEMU
Mi, človeštvo v globalu, smo največji vampirji na vseh ravneh in sovražniki narave. V sebi nosimo podzavestni program bahatosti, vzvišenost in prepričanje, da smo samo mi od Boga dani, da je vse ustvarjeno za nas in imamo pravico posegati v naravo, ubijati živali za užitek ali za hrano, in si ne glede na to, kakšno škodo bomo naredili, vzeti vse, kar se nam zdi, da potrebujemo. Najhuje pa je to, da jemljemo več, kot potrebujemo, delamo si zaloge in kopičimo vsega preveč. Res je, da tega ne počno vsi, ampak samo tisti, ki imajo srečo, da so se rodili tam, kjer si lahko na račun drugih in narave vzamejo več. Na svojih potovanjih po svetu sem velikokrat opazil, da imajo domačini vse lastnine veliko manj, kot smo si mi prinesli v kovčku za dva tedna. Neverjetno, kaj vse potrebujemo, ker mislimo, da potrebujemo.

PLAVAMO V MORJU ENERGIJE
Če izhajam iz tega, da imamo že na kolektivni ravni zavesti vzorec – program – algoritem, da več jemljemo, kot damo, potem je le mali korak do tega, da posamezniki energijo pridobivajo od drugih živih bitij, še posebno od ljudi. Te ljudi lahko brez slabe vesti imenujemo energijski vampirji. V naravi je na subtilni ravni vse energija, v resnici vsi dobesedno plavamo v morju energije. Vendar imamo energije dovolj, če smo pretočni zanjo in povezani z naravo. V nasprotnem nam je primanjkuje. Od vsakega posameznika je odvisno, koliko je bo dobil iz morja energije.
En del je seveda dobimo vsi, ne glede na to, v kakšnem stanju smo, saj drugače ne bi bili živi. Drugi del pa je odvisen od tega, kako smo povezani z naravo, absolutnim, izvorom vsega in prizemljeni.
Prizemljenost pomeni, da brezpogojno sprejemam sebe, družino, skupnost, planet, takšnega, kot je. To ne pomeni, da se strinjam s tem, da je vse v redu. Sprejemanje pomeni, da sprejmem obstoječe stanje. Vsako upiranje temu pa nam zmanjša prizemljenost in pretok energije, ki jo moramo potem dobiti z vampirizmom od drugih ljudi.
Da bi se človek zavestno odprl večjemu pretoku energije, je potrebno, da je dovolj prečiščen tako na telesni, energijski in duhovni ravni. Poleg tega se mora prav s tem namenom, da bi si pridobil več energije, zavestno povezati navzgor in prizemljiti ter razširiti svoj kanal in pustiti energiji, da steče skozi.
Podobno je z vodo. Ko smo žejni, lahko stojimo na dežju in čakamo, da bomo nekaj vode dobili v usta, ali pa na primer pijemo namerno in zavestno, da bi si potešili žejo. Če na to gledamo metaforično, si lahko predstavljamo, da se z energijo napolnimo na podoben način. Vendar pretoka energije na boste znali spustiti v telo vsi enako neovirano. Večina se tega niti ne zaveda, kaj šele, da bi se znali namerno napolniti z energijo.

ODVISNOST OD ENERGIJE
Naše življenje, ustvarjalnost, nove ideje, učinkovitost, sodelovanje v skupnem razvoju, odnosi in zdravje, vse je odvisno od tega, ali imamo dovolj energije. Vsak se rodi z določeno količino energije, ki se z leti zmanjšuje, dokler ne umremo. Človek bi lahko zadovoljno in neodvisno živel od svoje zaloge, vendar je nekateri nimajo dovolj. Morda so pod stresom, so doživeli travmo ali zlorabo, zaradi česar se ne morejo oziroma ne znajo povezati s svojo življenjsko silo. Običajno se že kot otroci od staršev naučijo, da lahko preživijo le tako, da kradejo energijo drugim.

TATOVI
Ko človek nima dovolj energije, zavestno ali nezavedno krade energijo drugim bitjem. Lahko smo energijski vampirji ali žrtve, lahko pa oboje. Mnogo lažje je priti do energije, ki jo je že pridobil nekdo drug. To dejstvo izkoriščajo tako imenovani energijski vampirji. Energijo, ki jo je pridobil nekdo drug, je veliko lažje pridobiti, če le obvladajo določeno tehniko, s katero se zavestno ali nezavedno priklopijo na osebo, ki ima energije dovolj. Na podoben način naravnamo televizijo, da sprejemamo določen program.
Vampirji se hranijo z energijo, ki so jo pridobili drugi. S tem namenom se naravnajo na frekvenco, s katero niha določena oseba. Na zunaj je to lahko videti na različne načine. Lahko vam energijo krade prijatelj, znanec ali stranka, s katero ste vsakodnevno v stiku. Največkrat ni njegov, vsaj ne zavesten namen, da vam jemlje energijo. Podzavestno pa dobro ve, da če vas uspe dovolj časa zadržati v pogovoru ali na telefonu, se bo počutil bolje in imel dovolj energije do naslednjega srečanja. Včasih vas kar tako pokliče brez pravega vzroka, pristopi z nekim nepomembnim vprašanjem, vam vsiljivo gleda v oči, se vas poskuša dotakniti, vas poskuša zadržati s tem, da vas zagrabi za roko, vas med pogovorom nadleguje. Skratka dobro ve, kako se naravnati na značaj ali razpoloženje nekoga. Lahko bi rekli, da nam zleze pod kožo in nam poskuša najti šibke točke. Tako kot poskuša podzavestno izkoristiti energijo nekoga drugega.
V življenju opazi, da mu določene situacije prinašajo zadovoljstvo in naval energije, ter nato, ne da bi se tega zavedal, poskuša ponoviti to izkušnjo.

ŽRTVE
Po takšni »seansi« se darovalec počuti izžeto. Kadar se po druženju ali pogovoru z nekim človekom počutite prazno, šibko, če vas mrazi ali se počutite brez elana, lahko iz tega sklepate, da ste bili »izrabljeni«.
Tako kot mora imeti berač sposobnost, da vas pripravi, da mu nekaj darujete, biti dober psiholog, družaben, mora imeti vse te lastnosti tudi vampir. Včasih pa se zaveda, da je vsiljiv, in se vseeno trudi in vztraja, dokler se ne napolni z energijo.
Kljub temu, da se tega zavedamo, lahko postanemo žrtev energijskega vampirizma, če imamo v podzavesti vzorec »žrtve« ali morda vzorec »jaz sem dolžan poskrbeti za druge«. S tem dovolimo, da nam pijejo energijo ljudje z vzorci, ki so podobni našim. Prilegajo se kot koščki sestavljanke, da bi se oboji naučili neke lekcije in se osvobodili. Kadar iz kakršnegakoli vzroka, lahko tudi v imenu dobrote in pripravljenosti pomagati človeku v stiski, dopustimo, da nas nekdo izkorišča, smo s tem dovolili zlorabo svoje in njegove energije. Podpiramo energijski vampirizem tistega, ki nas izrablja, in hkrati svojo dramo žrtve, ki jo igramo.

MANIPULATORJI
Druga vrsta vampirjev so tisti, ki manipulirajo z ljudmi. Manipulator se igra z občutki krivde drugih ljudi. Ta vrsta vampirjev na podzavestni ravni išče ljudi, ki se obremenjujejo s tem, kaj drugi mislijo o njih, ali takšne, ki ne znajo sami presoditi, kaj je prav, temveč se naslanjajo na mnenja drugih. V politiki je to na primer pričakovanje politikov ali družbe, da ravnamo »politično korektno«.
Na enak način človek, čeprav ima samo neznaten kompleks krivde, na podzavestni ravni išče ljudi, ki ga bodo obsojali in se ga takoj v naslednjem trenutku usmilili. Ljudje, ki se naslanjajo na mnenja drugih, pa so tisti, ki dvomijo v svoja prepričanja in se uklonijo mnenju drugega.
Tako vampir in žrtev najdeta eden drugega in vsak dobi točno to, kar potrebuje. Manipulator se z lahkoto naravna na frekvenco svoje žrtve. Postopek je zelo preprost: samo mimogrede se mora dotakniti težave, s katero je obremenjen določen človek, in ta mu bo v trenutku na pladnju postregel s svojo energijo.
Seveda pa tisti, ki z manipulacijo vdirajo v vaše energijsko polje, da bi si prilastili vašo energijo, niso zainteresirani, da bi to prekinili.

MOJ PRIMER
V šolah profesorji, ki ustrahujejo učence, zahtevajo poslušnost, zahtevajo absolutno svoj prav, ne dovolijo drugega mnenja, vampirizirajo učence. Hranijo se z njihovo energijo.
Ko sem študiral ekonomijo ob delu, je predavatelj, ki je v javnosti zelo znan ekonomist, dobesedno teroriziral 120 udeležencev študija ob delu. Najprej nam je drago prodal svoje stare skripte. Tik pred izpitom nam je povedal, da je napisal novo skripto in bomo na izpitu imeli naloge iz tabel v novih skriptah, da nove imamo lahko na izpitu. Prodal nam je še nove skripte. Imel nas je v strahu. Polnili smo ga z energijo, samo da naredimo izpit, da to mine. Takšnih situacij je v družbi veliko, vendar se s tem nihče ne ukvarja. Energijo kradejo države, delodajalci, duše, ki se naselijo v telesu, policija …

POSLEDICE
Posledično energijski vampirizem vodi v poslabšanje odnosov, saj se izogibamo stikov, iščemo vse možne izgovore, zdravja in tudi psihe. Posledic ne trpi le tisti, ki mu nekdo jemlje energijo, temveč tudi tisti, ki jo jemlje. Človek, ki drugemu jemlje energijo, poruši svoje biopolje in prekine povezavo z Vesoljem. Vesolje je edini dovoljen izvor energij, ki nas nenehno polni z energijo, vendar če jo dobimo iz okolja, ne potrebujemo povezave zgoraj.
Če se ta povezava nenadoma poruši ali zapre, lahko posledično tudi zbolimo. Ker se telo nagonsko brani, se energijski vampirizem nadaljuje. Telo mora vendarle nekako dobiti energijo, in ker je prehod do Vesolja zaprt, mora energijo še naprej krasti drugim.

ZAŠČITA
Prvi korak je, da se zavedate, da se nikomur ne krade energije brez vzroka. Vse, kar se dogaja, ima svoj vzrok. Vedno žrtev omogoči krajo. Zato je nujno, da razmislimo, kaj narobe počnemo, da omogočamo krajo.
Prepoznavanje
Če ste lahko žrtev še tako prijaznih ljudi, bodite pozorni na to, ali vam pustijo, da ste neodvisni, ali vas dajejo v nič, ustrahujejo, grozijo, izvajajo pritisk nad vami, vzbujajo občutek krivde ali vam laskajo in vas zapeljujejo, kar vzbuja nelagodje in vas vznemiri.
Izogibanje
Dobro spoznajte tudi ljudi, preden se zapletete z njimi. Strogo se izogibajte krajem in ljudem, ki vam vzbujajo strah, vas vznemirjajo in na katerih se čutite fizično, čustveno ali energijsko izpostavljeni in nezaščiteni. Zavedajte se, da ko se dva dotakneta, si izmenjata energijo, in da je spolni odnos najmočnejša energijska izmenjava.
Ženske, pozor!
Ženske ste še posebno občutljive za odtekanje energije k bivšemu spolnemu partnerju. Če veza ni bila končana z razrešitvijo odnosa na vseh ravneh, pa tudi materialno, ostane energijska povezava – vezni žarek. Nekateri izkoristijo spolnost, da se polnijo z energijo prek druge spolne čakre tudi po prekinitvi veze. Pazite torej, s kom greste v vezo, in če že, ko jo prekinete, to naredite temeljito.

Prisluhnite srcu
Pomembno je, da si postavimo jasno začrtane meje in ljudem ne dovolimo, da bi jih prečkali in vdrli na področje naše zasebnosti ter zlorabili našo energijo. Ni nam treba »pogoltniti«, če v srcu čutimo, da nas je nekdo ogoljufal ali manipuliral z nami in nas prepričal, da smo mu dali tisto, česar sploh nismo nameravali. Dajmo le tisto, kar čutimo v srcu in bi radi dali iskreno, z veseljem, ne pa tistega, kar drugi hočejo, celo zahtevajo ali pričakujejo od nas. In sploh ne tistega, kar dajemo zaradi občutka krivde, ker imamo več kot drugi.

Za nikogar drugega nismo odgovorni, razen za samega sebe, in ne dopustimo, da nam nekdo kar po tekočem traku vceplja občutke krivde, ker naj ne bi izpolnili njegovih ali njenih pričakovanj. Zavedajmo se, da je včasih reči »ne« največje darilo, kar ga lahko komu podarimo. Kajti odslej se bo moral zanesti na svojo notranjo moč in odkriti svoj neizčrpni vrelec energije, kar mu bo povrnilo izgubljeno samozavest in pripomoglo, da se bo bolj cenil in spoštoval.