Astro

Tedenski horoskop: kljub sproščenosti čas ni ugoden za nove začetke

Andreja Novak
4. 4. 2021, 21.13
Posodobljeno: 5. 4. 2021, 12.00
Deli članek:

Dopoldan velikonočnega ponedeljka je bil morda še malo razburkan, s pretiranimi čustvovanji in obujanjem preteklosti.

pixabay
Vesolje

Celoten teden pa bo lahkoten, sproščeno in kreativno se boste lahko lotevali stvari tako v poslu kot doma. Začetek novih stvari sicer raje preložite na prihodnji torek, ko vas bo pri tem podprla rast lune.
Slovenski pregovor: Sončen je april in suh, bo maj za lepo vreme gluh.


Oven 21. 3.–20. 4.
Počutje: ****
Osebno se vam bodo dogajale dobre stvari, ne glede na zunanje dogajanje, in če boste le zbrali dovolj poguma in presegli svoja stara čustva, boste lahko to obdobje naredili veliko več, kot ste pričakovali.
Ljubezen/odnosi: ****
Zaključili boste nekatere stare zadeve doma ter začeli urejati papirje za novosti, ki si jih želite realizirati še letos. Podporo boste čutili iz vseh strani, saj so vam zvezde posebno naklonjene.
Posel/denar: ***
V poslu vas bo mučila nezbranost, pa tudi finance vas bodo začele skrbeti prepozno. Ne jemljite denarja za samoumevnega, temveč ga razporedite tako, da boste zadovoljni in imeli občutek varnosti.
Nasvet tedna:
Iskreno se lotite priložnosti, ki vam bodo omogočile toliko svobode, kolikor si je ta trenutek želite. Možnosti selitve se bodo odmikale, dokler ne boste čisto odločeni, kam in kako bi želeli iti. Zato se ne obremenjujte, če se kaj ne izpelje takoj. Preverite raje, ali ni to morda darilo usode, da lahko še malo razmislite in bolje izberete.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: **
Zmedeni boste, saj nič ne bo potekalo tako, kot ste pričakovali, in ne boste našli vzroka. Preveč ste se ukalupili tako v odnosih kot delovno, da bi lahko začutili energijo življenja, ki bi vas sprostila. Pritiski bodo posledica notranjega nadzora.
Ljubezen/odnosi: ***
Ne glede na načrte, ki jih imate, vas bodo situacije vodile v konkretno delo. Opustiti boste morali izlete ali sanjarjenje in pretirana druženja ter razrešiti precej zapletene zadeve glede denarja, doma oziroma materialnih dobrin.
Posel/denar: ***
Ne upirajte se predlogom in idejam, ki jih boste dobili posredno ali neposredno, temveč najdite način sodelovanja. Prejeli boste ugodne ponudbe, če boste dali svoj ego na stran in se odkrito pogovarjali o vseh stvareh. Če pa boste želeli stvari na hitro rešiti in zraven še zaslužiti, boste morda deležni hitre prekinitve in bo treba rešitve iskati nekje drugje.
Nasvet tedna:
Sprostite se in si priznajte vse želje ter iskreno prosite za pomoč tiste, ki jih potrebujete. Naj vam ne bo žal pohvale, pokažite svoja čustva in spoštujte čustva drugih.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: ***
Počutili se boste, kot da ste pojedli preveč feferonov. Vse vas bo jezilo, aktiviralo, nemirni boste in morda boste občutili celo valove vročine.
Ljubezen/odnosi: ***
Previdno z besedami, da ne boste nečesa govorili iz navade ter se zapletli v lastne obljube, ki vas bodo potem izčrpale in obremenile, pa tudi odnose lahko ogrozite, saj bližnji ne bodo vedeli, kaj zares želite in čemu te težave.
Posel/denar: ***
Vaš vladar Merkur je prešel v znamenje ovna, kar pomeni, da boste bolj miselno aktivni, pretirano komunikativni in morda tudi razdražljivi, a se boste vsaj o vsem hitreje dogovorili. Zato se usmerite v stvari, ki jih želite realizirati, in ne odnehajte, dokler ne dosežete cilja.
Nasvet tedna:
Popazite na svoje zdravje, da se ne boste kar naenkrat znašli v težavah, in to takrat, ko ne bo nikogar blizu, da bi vam pomagal. Ne hitite, temveč dobro razmislite, kaj vse bi radi uredili v tem obdobju, od odnosov ali sprememb doma pa vse do poslovnih izzivov. Potem se tega lotite korak za korakom, kot vam bo življenje odpiralo priložnosti.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: ***
Vrenje v čustvih vam bo povzročalo tudi fizične težave in ne boste se mogli tako sprostiti, kot ste načrtovali. Poskrbite za svoje telo.
Ljubezen/odnosi: ***
S svojimi čustvenim nihanji in navideznimi težavami, ki jih boste imeli predvsem glede domačih in financ, boste zadušili nežno ljubezen, ki bi se lahko v tem času lepo razvila in vam nudila podporo. Ob potrpežljivem partnerju še opazili ne boste, kako dramatizirate, sicer pa vam bo jasno pokazal odpor do drame.
Posel/denar: ***
Ukvarjali se boste z denarjem in ureditvijo materialnih dobrin, kar vam bo šlo bolje, kot ste pričakovali. A vseeno ne boste spremenili svojega načina življenja in boste še vedno v skrbeh, paniki ter z negativnimi občutki spremljali načrte okolice, saj boste imeli občutek, da sami ne morete ničesar spremeniti.
Nasvet tedna:
Zapisujte finančne prilive in odlive, samo tako boste lahko prepričali svojo glavo, da bo začela razmišljati drugače. Ob realnih podatkih se boste rešili strahu pred obiljem, ki je včasih večji kot strah pred revščino.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: ****
Dobro počutje vas bo morda uspavalo, a nič za to. Zaslužili ste si malo premora in pomoči, ki jo boste prejeli iz vseh strani. Sprostite se in uživajte v pozornosti, ki vam bo godila. Prihajajo odlična spoznanja, veliko lažje se boste odločali za prave stvari.
Ljubezen/odnosi: ***
Sprostite svoja čustva in čutne želje ter se predajte ljubezni. Samski boste imeli večjo izbiro, a bodite iskreni do sebe in svojega srca, da boste v ljubezen vstopili na daljši rok.
Posel/denar: ***
Veliko dogajanja bo, zato ob kopici dela ne pozabite spet nase, temveč postavite v ospredje svoje želje in čustva, da bo življenje dobilo pravi smisel. Še vedno boste lahko dobro delali, ne da bi žrtvovali dobro počutje. Uspeh bo sledil, zato kar pogumno.
Nasvet tedna:
Čas je za vaš preporod in sreča je pred vrati, zato bodite čuječi in zbrani. Ogromno moči imate, če se čustveno sprostite in motivirate, a če delate samo tisto, kar želijo drugi, vam energija seveda upada. Opazite razliko v odnosih in jo upoštevajte pri nadaljnjih odločitvah.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: ***
Melanholični boste, a v bistvu samo utrujeni; potrebujete nekaj časa zase, da se dobro spočijete.
Ljubezen/odnosi: ***
V svoji vnemi, da uredite stvari, sploh ne boste opazili drugih oziroma jih morda ne boste hoteli opaziti, saj boste izjemno občutljivi na vsako besedo, gesto in včasih celo na misel drugih. Tudi na tem področju bo pomagal počitek.
Posel/denar: ****
Odločiti se boste morali, ali boste jezdili na valovih slave iz preteklosti in skozi to širili svoje nove ideje ter vpliv, ali pa boste vse za nazaj opustili in se odprli novostim, iskreno in na polno, a z morebitnimi začetniškimi nevšečnostmi. Oboje je legitimno in možno, pomembno pa je, da ne računate, da se bo odločitev zgodila sama po sebi.
Nasvet tedna:
Največja naloga je, da se odločite in prevzamete odgovornost za svoje življenje, ki vas bo bogato nagradilo. Ne skrbite, saj sta obe možnosti odlični. Vprašanje je samo, ali si želite življenje zastaviti na novo ali ste zadovoljni z dosedanjim stanjem.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: *****
Kljub negativnim okoliščinam oziroma dogajanju v okolici se boste presenetljivo hitro umirili in se odprli za ljubezen, ki je boste največ čutili predvsem v sebi. Ker se bodo ljudje in živali lepo odzivali na vas, se boste sprostili in si privoščili več stvari zase.
Ljubezen/odnosi: ****
V rokah imate dobre karte, bližnji bodo zaslutili vaše želje in vam pri tem precej pomagali. Ob podpori drugih, predvsem moških, boste ugotovili, da vas zvezde ljubijo in da lahko začnete zaupati življenju, predvsem pa ljubezni.
Posel/denar: ****
Bolj ko boste v sebi sproščeni, več stvari se vam bo »čudežno« izpolnilo. Zato ne nehajte sanjariti, nadaljujte s polno paro in si želje skicirajte, pišite, rišite, da jih zapišete v materijo in pospešite njihovo uresničitev.
Nasvet tedna:
Imeli boste odlično energijo, ki vam je kar ne bo zmanjkalo, tako da se vam bodo vsi čudili. Ljubezen vam bo na voljo, a ne boste hiteli, saj boste raje uživali v dogajanju in korakih, ki ste jih v preteklosti prehitro izvedli.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: ***
Že ko boste mislili, da ste prišli na zeleno vejo, se bodo nekatere stvari spet porušile in ne boste mogli napredovati, dokler dobro ne razmislite o vsem, kar naj bi v življenju spremenili.
Ljubezen/odnosi: ***
Širša družba vas bo podprla pri prizadevanjih, še posebno par, ki bo tudi vse ostale motiviral, da vam dajo priložnost. Ne spodbujajte nemira v ljudeh, raje prisluhnite tistim, ki izžarevajo mir in notranjo moč.
Posel/denar: ***
Počasi se boste sprijaznili s situacijo in jo začeli reševati. Vse bi radi razrešili naenkrat, a ne bo šlo tako, torej ne čakajte na preobrat, temveč rešujte stvar za stvarjo. To vam bo okrepilo moč ter tudi povrnilo zaupanje vase in v sodelovanje.
Nasvet tedna:
Ne iščite vi rešitve, temveč dovolite, da vas rešitev najde in jo pravočasno opazite. Čuječnost oziroma zbranost bo za vas izjemnega pomena; s pomočjo nekega para se boste rešili večjih materialnih skrbi. Samo iskreno sodelujte in se ne upirajte samo zato, ker se lahko in ker vam je prišlo v navado.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: ****
Življenje vas bo vleklo v vse smeri, a boste najbolj veseli, če se vam bo uspelo odmakniti od vsega in v miru razmisliti o tem, kar se dogaja, ter kam speljati tok dogodkov.
Ljubezen/odnosi: ****
Odprti boste za pozitivne odnose, ne boste pa želeli pogrevati preteklosti, zato se boste izmikali razčiščevanju dogodkov z domačimi ali prijatelji. Ne bo se vam dalo niti poslušati niti razlagati česarkoli za nazaj.
Posel/denar: ***
Dovolj imate hitenja in pretiranih obveznosti, ki na koncu ne dajo nobenih rezultatov. Usoda vas bo podprla in številne priložnosti vas čakajo, lahko tudi, da vas bodo kontaktirali zanimivi ljudje in vam ponudili sodelovanje. Če ste z njimi sodelovali že v preteklosti, potem previdno, prav tako se ne odločajte prehitro, saj se ne mudi; pomembno je, da se v vseh dogovorih počutite dobro.
Nasvet tedna:
Poskrbite za redno gibanje, globlje dihanje in dobro fizično počutje, ki vas bo držalo pokonci, ne glede na dogajanje v okolici.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: **
Počutili se boste nemočne, saj zares ne boste imeli nobene izbire. Morda boste zaradi tega zelo slabo spali in vas bodo preganjale nočne more. Poskrbite za svoje telo z dovolj tekočine in svežega zraka.
Ljubezen/odnosi: ****
Ne poskušajte pobegniti od okoliščin, temveč si vzemite čas za konkreten razmislek ali se pogovorite s kom, ki vam bo lahko pomagal. Z vidika zvezd so to lahko predvsem ribe in ovni, ki vam lahko odprejo nova obzorja in dajo ideje za vsa področja življenja.
Posel/denar: ***
Ne glede na vse načrte in priložnosti, ki se vam odpirajo, boste morali z vsem še počakati. Ko se bo vse spet aktiviralo, bo zahtevno. Medtem se ne polenite, najdite način, da motivirate svoje možgane in telo.
Nasvet tedna:
Pomembno je, da v tem času odkrijete svoje skrite strahove in jih tudi opustite. To vas namreč v vsakdanjem življenju ovira bolj, kot se zavedate. Vsakič, ko naj bi se karkoli spremenilo v dobro za vas, vas nekaj zadrži, zbolite ali pa spremembe preprečijo nenavadna naključja.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: ***
Nihanje v mislih bo povzročilo nihanje v počutju in ne boste se mogli umiriti. Izhajajte iz preprostosti, ne komplicirajte.
Ljubezen/odnosi: ****
Novi začetki se obetajo in navdušeni boste nad vsem, kar se bo dogajalo. Skozi sodelovanje boste opažali razlike med ljudmi. Nekateri vas bodo izjemno podprli v dobri volji in močni energiji, ki jo boste čutili ob njih, drugi pa vas bodo hitro izčrpali, a boste vseeno imeli občutek, da jih ne smete zapustiti oziroma prekiniti sodelovanja z njimi.
Posel/denar: ***
Rutinsko boste osredotočeni na delo, a se boste upirali vsemu, kar bi vas pri tem lahko zmotilo, pa čeprav bi vam nekatere ideje drugih lahko pomagale. Ustavite se še pravočasno in prisluhnite stvarem in ljudem, ki bodo pritegnili vašo pozornost. Začnite uporabljati intuicijo tudi zase.
Nasvet tedna:
Razkrili se bodo karmični odnosi, ki vas morda mučijo že vse življenje, a se do zdaj tega niste zavedali. Zakaj ne prekinete stikov s toksično osebo? Zakaj bi se radi razumeli tudi s tistimi, ki vam ne izkazujejo prijaznosti in dobrega sodelovanja?

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: ***
Dobro počutje vas bo aktiviralo in z veseljem se boste lotili vsega. Vse vam bo šlo kot po maslu in vedeli boste, da je to posledica preteklih izkušenj in truda, zato boste ponosni nase.
Ljubezen/odnosi: ***
Ne boste mogli razumeti drugih, ki bodo negodovali nad vsem in videli v vsem slabo. Doma boste uveljavljali svojo voljo na prefinjeni način in se želeli o vsem pogovoriti, a bo jasno, da bo končni rezultat takšen, kot ga vi želite, ali pa ga ne bo.
Posel/denar: ***
Organizirajte se tako, da boste svoj čas optimalno posvetili aktivnostim, ki pomagajo poslu. Ne čakajte na pomoč drugih, prav tako ne jemljite vsega za samoumevno, saj vas bo usoda želela voditi v smer, kjer se boste optimalno razvijali, pa četudi boste morali zato nekaj opustiti.
Nasvet tedna:
Če boste pretiravali s pritiski na druge, se lahko zgodi, da bo to začelo obremenjevati vas, saj vas bodo odzivi bližnjih spremljali ves čas in vam bo hudo, ko boste videli, da jim odvzemate nekaj, kar jim tako veliko pomeni, medtem ko je šlo vam samo za princip.