Astro

Kaj pa vi, res živite kot poštenjak?

Marjetka Jeršek
23. 2. 2021, 10.10
Posodobljeno: 23. 2. 2021, 10.45
Deli članek:

Kadar so naši računi s samimi seboj poravnani, energije sprejemanja in dajanja pa v ravnovesju, so v harmoniji tudi astralno, umsko in snovno telo.

dreamstime
ženska poštenost

Kadar delujemo v soglasju z naravo in okolico, pa smo seveda zdravi, ustvarjalni in se dobro počutimo v svoji koži. Poštenost izvira iz naše pozitivne samopodobe. Kdor je pošten do sebe, je lahko tudi do drugih.
Včasih se nam v trgovini zgodi, da nam prodajalka vrne premalo denarja in jo na napako opozorimo z nelagodnim občutkom, da je poskušala naše navidezno pomanjkanje pozornosti izkoristiti v svoj prid. Kaj pa, če bi vam nenadoma začela vračati drobiž od sto evrov, vi pa bi vedeli, da ste ji jih izročili zgolj deset? Naša poštenost je vsak dan na preizkušnji in dobrega občutka, ki ga prinaša s seboj, ne moremo izmeriti z nobenim denarjem.

MANIPULACIJE
V angleščini obstaja čudovita beseda za poštenost, ki pa jo žal pogosto površno prevajajo. »Integrity« pomeni tako celoto kot tudi popolnost, pristnost in poštenost. Ena od bistvenih esenc poštenosti je ravno celost. Cel človek, s popolno avro v sebi, ne čuti potrebe, da bi komu kaj odvzel, ukradel, odtujil ali si na kakršenkoli drugačen način prigrabil energijo ali predmet, ki mu ne pripada. Posameznik, ki je že v ranem otroštvu vsrkal miselne vzorce, da denarja in energije ni dovolj za vse, se bo čim bolj potrudil, da si vzame vse, kar lahko odnese. Pri tem se ne bo spraševal, ali bo s krajo energije oziroma snovi koga prizadel, oškodoval ali ga prikrajšal. Pomembno mu je zgolj to, da si nabere čim več materialnih dobrin in z energijskimi manipulacijami tudi čim več tuje energije.

MISELNI VZORCI
Vsi kdaj v življenju naletimo na takšne ljudi, ki preizkušajo, kako globoko v nas je zasidrana zavest žrtve. Če nosimo v sebi miselni virus žrtve, bomo magnetično privabljali v svoje življenje ljudi, ki nas bodo goljufali, nam kradli in izpijali dragoceno energijo, pozornost, čas. Ko se tega vzorca končno osvobodimo, srečujemo poštene in prijazne ljudi, s katerimi plodno in v obojestransko veselje ter korist izmenjujemo energije na vseh ravneh.
Ljudje so pač lahko nepošteni do nas, ker jim to na neki globlji ravni, podzavestno dopuščamo. Z vztrajnim ozaveščanjem miselnih vzorcev in omejitvenih prepričanj s tega področja ter raztapljanjem podosebnosti žrtve v nas, ki izkoriščevalce in tatove kar lepi nase, lahko dosežemo veliko. Sčasoma se nam odprejo oči, tako da zlahka prepoznamo nepoštene namene in zametke goljufij, še preden nas morejo oškodovati. Poskrbimo, da smo bolj pošteni in iskreni tudi do sebe, da se ne slepimo več, se ne predajamo iluzijam, napačnim predstavam, utvaram in zmotam na katerikoli ravni.

KO LJUBIMO …
Poštenje ima pomembno vlogo tudi v ljubezni. Če nekoga resnično ljubimo, bomo do njega vselej pošteni. Seveda bomo pričakovali, da bo pošten tudi on. To pa ne pomeni, da v imenu neke izkrivljene višje poštenosti in moraliziranja zapremo srce za sočutje in odpuščanje.
Lahkotnost in notranji mir poštenega srca nedvomno odtehtata vsa nepošteno pridobljena materialna bogastva tega sveta.

Če bi znali pozorno spremljati pretok energij, bi dovolj zgodaj zaslišali modri glas svoje intuicije, kako nas opozarja, naj bomo previdnejši in naj ne poslujemo s tistimi, ki si želijo le prisvojiti sadove tujega dela.