Astro

Sandokan jih ima 75 - ljubezenske afere pa so ga zaznamovale bolj kot vloge

bv
1. 2. 2021, 21.16
Posodobljeno: 1. 2. 2021, 21.37
Deli članek:

Še vedno šarmanten bollywoodski igralec Kabir Bedi je prvi indijski zvezdnik, ki se mu je davnega leta 1976 odprla pot v zahodno filmsko industrijo.

Vse se je začelo tri leta pred prvim evropskim uspehom, ko mu je njegov prijatelj in režiser Raju Khosli predlagal, da si za film Kuchhe Dhaage pusti rasti brado. V njem so italijanski producenti prepoznali pravi obraz za malezijskega pirata v seriji, ki je s samo šestimi deli v Evropi povzročila pravo evforijo. Gledalci so oboževali pogumnega zelenookega junaka. Kabir pa se je za vse življenje v srca gledalcev zasidral kot malezijski tiger Sandokan. Serijo so predvajali po vseh evropskih državah, uspešna pa je bila tudi v njegovi domači Indiji.
V svoji bogati, več kot pet desetletij trajajoči filmski in televizijski karieri je odigral več kot sto vlog, uspešno pa je krmaril med delom v Indiji, Evropi in Združenih državah. Leta 1983 je nastopil v filmu slavnega agenta James Bonda, Octopussy, v katerem je uprizoril negativca Gobindo. Še danes ostaja edini bollywoodski igralec, ki se je pojavil v filmu Jamesa Bonda. Je član Ameriške igralske akademije, ki vsako leto podeljuje oskarje. V Italiji pa je tako cenjen, da so mu podelili celo viteški naslov.

instagram
Mladi Kabir z družino in prijatelji pred hišo v Delhiju

Njegovo posebno, na trenutke ekscentrično življenje se je začelo že z njegovim rojstvom. Mati Freda in oče Baba Pyare Lal Bedi sta bila nenavaden par. Spoznala sta se na oxfordski univerzi, se poročila na oxfordskem matičnem uradu in po končanem študiju skupaj odpotovala v Indijo. Družila ju ni le medsebojna ljubezen, temveč tudi politična angažiranost. Bila sta velika podpornika Gandija in neodvisne Indije. Fredo so zaradi aktivizma za tri mesece celo zaprli. Po veroizpovedi sta bila budista in Freda je bila prva belka, ki je postala budistična nuna. Svoje prepričanje sta prenesla tudi na otroke in Kabir je vse življenje meditiral, izvajal jogo in poskušal živeti budistično življenje.

A vrtinec slave in njegova vroča narava sta ga marsikdaj odnesla na stranpoti. Bil je štirikrat poročen in prvi zakon s plesalko Protimo Bedi je v Indiji dvigoval veliko prahu. Bila sta neukrotljiva in strastna. Živela sta življenje, polno zabav, prepovedanih substanc, Kabir pa je ob svoji ženi užival tudi v družbi drugih deklet. Po strastnih štirih letih zakona sta se ločila, in medtem ko se je igralec že zabaval z drugimi, mu je Protima vse življenje ostala zvesta. Nekoč je v intervjuju priznala: »Vsaka ženska v Kabirjevem življenju igra le majhno vlogo. To mi je povedal že na prvem zmenku. Njegova kariera je bila vedno na prvem mestu, prijatelji na drugem, ženske in družina na tretjem. V tem ni nič nepoštenega ali nepravičnega. Zelo se je trudil za svoj uspeh in ni dovolil, da bi mu karkoli stopilo na pot. Kabir je bil in bo vedno ostal moj kralj. V mojem življenju ne more biti drugega Kabirja Bedija.«
V zakonu sta se jima rodila dva otroka, hči Pooja in sin Siddharth. Že v mladosti so Siddharthu diagnosticirali shizofrenijo, zdravstveno stanje pa se mu je močno poslabšalo med študijem. Po večkratnem poskusu samomora si je življenje vzel pri rosnih 26 letih. Protima je po sinovi smrti spremenila ime in se odločila, da bo odšla na daljšo meditacijo na Himalajo. Na poti se je za plesalko izgubila vsaka sled in po nekajtedenskem iskanju so jo razglasili za mrtvo. Smrt obeh je Kabirja močno pretresla. Počutil se je popolnoma nemočnega ob dejstvu, da ni mogel pomagati bolnemu sinu.
Po neuspešnem prvem zakonu se nekaj časa ni poročil, a bil je v večletnih razmerjih, najbolj odmevno pa je bilo z bollywoodsko lepotico Parveen Babi, ki se je začelo, še preden se je njegov prvi zakon končal. Žena ga je pri tem podpirala, ko pa je lepega dne njo in otroka zapustil zaradi Babi, je bila v šoku. Naivno je verjela, da se z igralko le kratkočasi. A Babi je tako kot Kabirjev sin trpela za shizofrenijo. Njuna zveza je razpadla še prej, kot se je uradno končal njegov prvi zakon, hkrati pa je igralec začel z intenzivno kariero zunaj Indije.

instagram
Kabir z drugo ženo, Susan Humphreys

Indijski mediji so ob njunem razhodu ponoreli, pojavljali so se intervjuji v časopisih, kjer sta obe bivši ljubezni Bedija razlagali, zakaj sta zvezi razpadli. Kabir je postal previdnejši glede svojega intimnega življenja in o njegovem drugem zakonu je znano le to, da je bila njegova soproga modna oblikovalka Susan Humphreys, v zakonu pa se jima je rodil sin Adam.

instagram
S tretjo soprogo Nikki Moolgaoker

Tretjo ženo, radijsko voditeljico Nikki Moolgaoker, je spoznal v Londonu leta 1991 in bila je ljubezen na prvi pogled. Nikki je bila 20 let mlajša od Kabirja, a to ni bila ovira, da se ne bi že naslednje leto poročila in z možem preselila v Indijo. Tam je vodila tudi svojo televizijsko oddajo, ko pa se je ta po nekaj letih končala, se je vrnila v London. Po dveh neuspelih zakonih je Kabir kar nekaj časa vztrajal v razmerju na daljavo, a kljub trudu se je zakon leta 2004 končal z razvezo.

instagram
S sedanjo ženo Parveen Dusanj

Sedanjo ženo, 30 let mlajšo Parveen Dusanj je spoznal kmalu po ločitvi. Parveen je raziskovalka družbenih omrežij, kar ji omogoča, da s soprogom potuje kamorkoli, kjer snema. Kmalu se je tudi preselila v Mumbaj, kar pa ni bilo všeč Kabirjevi hčerki, ki je od nove gospe Bedi celo tri leta starejša. Hči, ki je prav tako živela z očetom v hiši, je hotela, da se izselita, in zakonca sta to tudi storila. Vendar je z zavračanjem njegove ljubezni očeta zelo razžalostila. Njuna zveza je bila močnejša od pritiskov družine in na Kabirjev 70. rojstni dan sta se poročila. Letos praznujeta peto obletnico in videti je, da se je tudi zelenookemu tigru v ljubezni nasmehnila sreča. Ali pa je zdaj bolj pripravljen nanjo, kot je bil v mlajših letih.

Kabir Bedi je večkrat poskušal napisati avtobiografijo, vendar je odnehal, saj ni imel občutka, da živi tako, kot so živeli drugi, in s svojo zgodbo ni hotel vplivati ​​na nikogar. A prav v zdajšnjem času pandemije se je resneje lotil pisanja in mogoče na policah knjigarn prav kmalu zagledamo knjigo priljubljenega pirata naše mladosti.