Astro

So lahko vir naših sedanjih težav pretekla življenja?

Alja Špiljak
1. 2. 2021, 17.54
Posodobljeno: 1. 2. 2021, 18.09
Deli članek:

Kot duše smo bili na Zemlji že velikokrat. Za nami je veliko življenj in v vsakem od njih smo osvojili neka spoznanja ter pridobili izkušnje, tako dobre kot slabe.

dreamstime
reinkarnacija

A čisto vsak trenutek, dogodek, čustveni odziv, misel so v naših energijah odtisnjeni, shranjeni v energijski knjižnici spominov.
Neki problem se lahko pojavi v tem življenju, vzrok za njegov razvoj pa je lahko v bolj oddaljeni preteklosti. Najbližja preteklost je naše življenje od rojstva naprej, daljna preteklost pa so prejšnja življenja.

VZROKI
Globinska regresija v rahlo zvišanem stanju zavedanja je ena od močnih tehnik za odkrivanje spominov naših preteklih življenj. Kot terapevtka lahko vidim v energijah sam problem in kam pelje »nit« v časih, prostorih in dimenzijah do njegovih korenin. Uvidi v jedro problema prinesejo globlje razumevanje dinamike dogodkov v našem življenju, povezanih s problemom, poleg tega se med procesom sprosti energija, ki je bila ujeta v travmatičnem dogodku, zamrznjena v energijski blokadi.

PRAKTIČNI PRIKAZ
Naj vam opišem primer pacientke, recimo ji Ana.
Ana izhaja iz družine, v kateri so bili znanje, trdo delo in poštenost glavne vrednote. Vsi v družini so visoko izobraženi, poleg tega tudi ljudje z močno delovno etiko in močno vizijo. Stavka »tega ne zmorem« noben od njih ne pozna. Kar si je kdo zadal, je tudi uresničil. Zaupanje v sposobnosti pridobivanja novega znanja, veščin, velika fleksibilnost, optimizem in tudi sposobnost, da se po slabih obdobjih ali večjih izgubah vedno znova postavi na noge, so njeni glavni aduti, krasijo pa tudi druge člane njene družine.
Toda naj je Ana počela karkoli v življenju, dosegala visoke položaje v službah, si pridobila priznanje v strokovnem okolju in širše, nikoli ji ni uspelo ustvariti tudi materialne blaginje. Ne živi na robu revščine. Osnovno udobje si je vedno zagotovila, nikoli pa ji ni uspelo pridobiti večjega materialnega obilja in finančne varnosti. Kar je bilo, glede na to, da je vedno opravljala tudi po več kakor eno službo hkrati, res nenavadno.
Drugim članom njene matične družine je to uspevalo, torej družinski vzorci ali morebitna negativna prepričanja glede denarja in obilja niso bili vzrok za njen finančni neuspeh.

Kje se je pri Ani zalomilo?

Med najinimi terapijami se je pri njej večkrat izpostavljal velik strah pred pomanjkanjem, katerega vzroka ni našla. Pozneje nama ga je na eni od terapij vseeno uspelo najti in razkriti ozadje strahu pred revščino in odpora do denarja.
V enem od preteklih življenj je bila moški z veliko talenti. Kazala se je njena velika intelektualna moč in velika zmožnost manifestacije idej. Kot da se je vse, česar se je lotila, spremenilo v čisti uspeh, kar pa je prinašalo tudi veliko materialno bogastvo. A to je bilo žal vedno namenjeno drugim. Vedno je bila v službi drugih in pridobivala bogastvo za druge, sama pa je ostajala v relativni revščini. Od svojih velikih sposobnosti in znanja sama skoraj ni imela ničesar.
Pojavljali so se občutki velike izkoriščanosti. V njej so se kopičili jeza, sovraštvo, upor, notranji konflikt med tem, kar zmore, in tem, da ji to prinaša samo veliko trpljenja, izkoriščanja. Počutila se je le kot stroj za pridobivanje bogastva za druge.
V nekem trenutku je pri sebi sprejela odločitev in si obljubila, da nikoli, v nobenem življenju ne bo več ustvarjala denarja za druge. Odločila se je, da bo raje zatrla vse svoje sposobnosti in živela na minimumu. V njej je zraslo tudi prepričanje, razvil se je vzorec, da ne zna in ne zmore poskrbeti zase ter da je dobra samo za zadovoljenje potreb drugih. Ne bom podrobno opisovala, kako je bilo kar nekaj njenih naslednjih življenj v znamenju popolne revščine in kako se je zaradi tega njen strah pred revščino še poglabljal, vzorec krepil, večal.

NEIZMERNA MOČ
Odločitve, ki jih nekoč nekje sprejmemo, so še ena tistih močnih nevidnih vezi, ki nas držijo v nekem stanju, pa lahko delamo, kar hočemo. Dokler ne ozavestimo teh odločitev oziroma obljub in dokler jih ne prekličemo in ozavestimo, da je možno tudi drugače, da nam ni treba več vztrajati v njih, se nam bodo negativni vzorci ponavljali. Obljube in odločitve imajo neznansko moč v naših energijah. Zato bodimo previdni pri tem, kaj si obljubljamo.
Kot ste verjetno že sami ugotovili, se je Ani že samo v enem njenih življenj pojavil kar cel niz različnih negativnih vzorcev razmišljanja, prepričanj, tudi globokih čustvenih ran, dvomov o njej in o smislu življenja. Te je bilo treba razrešiti, saj bi se drugače zaradi zakona privlaka (enako privlači enako) le še povečevali.
Smisel te vrste terapevtskega dela in procesov, skozi katere gre posameznik, pa vseeno niso same zgodbe. So le pripomočki, da naš um doživlja »aha« efekte, da dobimo razlago in razumemo. Skozi poglabljanja v svoja negativna občutja, skozi odpiranja energijskih spominov na čustvene in miselne travme, se namreč sprostijo energije, ujete v blokade, in lahko se začne globok proces celjenja našega čustvenega, mentalnega, duhovnega in fizičnega telesa. 

Podobna vsebina:

Karmični test, ki popelje skozi vrata v našo podzavest