Astro

Lea Sirk iskreno o razburljivem preteklem letu in tem, česa jo je naučilo

Andreja Comino, revija Zvezde-Lady
9. 1. 2021, 18.18
Posodobljeno: 9. 1. 2021, 19.44
Deli članek:

Lea Sirk je ena najbolj svetlih zvezd na slovenskem glasbenem nebu. Za simpatično Izolčanko je bilo lansko leto ob pandemiji še posebno pestro. Mediji so poročali o kar nekaj njenih glasbenih uspehih, pa tudi pestrem ljubezenskem dogajanju. In kako se je Lea počutila ob izteku leta?

Mediaspeed
Simpatična pevka ne počiva.

»Sem vesela, zadovoljna in srečna!« je vzkliknila na vprašanje, kaj je novega pri njej doma.
»Konec leta sem pričakala v boljši kondiciji, razpoloženju in vzdušju, kot bi se pričakovalo. Glede na to, koliko časa že postopam po le treh prostorih na zemlji, bi lahko bila že spremenjena v kakšno obliko geometrijskega telesa, pa sem se vendarle uspela obdržati v enakem stanju kot pred letom dni,« ni izgubila smisla za humor pevka, ki hitro doda, da so že precej časa njeni dnevi sestavljeni enako. Tudi ona ima kar precejšnje izzive s šolanjem hčerke od doma. Starejša hči Ael je namreč še premajhna, da bi šolske obveznosti opravljala sama, zato je potrebno veliko dobre volje, vztrajnosti in potrpljenja, da je narejeno vse, kar zahteva učiteljica.

Težko je naenkrat opravljati veliko vlog
»Moji dopoldnevi so rezervirani za mojo šolarko, začinjeni z malo kričanja in Sijinih gimnastičnih vaj vsepovprek, nato sledi kosilo, ki ga seveda kuham med delom s puncama. Šele pozneje v dnevu pride kakšna urica časa za ustvarjanje, poučevanje mojih učenk ali delo v studiu. Te ure veliko bolj cenim zdaj, ko jih zelo težko kombiniram. Ni mi težko biti učiteljica, niti kuharica, niti čistilka, niti mama. Vse to ob istem času, dan za dnem, s svojo službo na glavi, pa mogoče malo manj. Naporno je s psihičnega vidika, saj sta mi punci podobni in potrebujeta stik s prijatelji, širšimi člani družine …« je iskrena mlada mamica. In medtem ko so se zaradi ustavitve dela mnogi umetniki znašli v stiski in na robu preživetja, pevka na srečo vsaj trenutno nima takšnih skrbi.

Hudi časi je niso spravili na kolena
»Na splošno sem zelo skromna in večinoma sem ves zasluženi denar privarčevala. Nikoli v tem času se nisem zbala, da bi nam zares zmanjkalo česa, sem pa zelo previdna pri vsaki naložbi, ki bi bila nepotrebna. Težki časi so za vse, ki smo ostali brez možnosti opravljanja poklica. Meni je na srečo ostalo še poučevanje na moji pevski šoli,« razkrije, kako vsak mesec zasluži vsaj nekaj. Vendar je nastopanje njen osnovni poklic in poslanstvo, zato zelo močno pogreša oder. »Na svoji glasbeni poti sem že imela neke premore s koncerti ali odrom, a nikoli tako zares. Da bi za toliko časa izgubila stik z odrom, tega pa ne. Vedno ga je nadomestila vsaj kakšna televizijska oddaja ali kakšna podobna izkušnja. Tokrat seveda tega ni. Skušam vsaj ohranjati stik s svojimi sledilci in oboževalci. Skupaj se prebijamo skozi to obdobje, se polnimo z raznimi virtualnimi nastopi, pogovori, prenosi v živo … Tudi to ima svoj čar,« priznava.

S hčerkama je poskusila že čisto vse
Čas s hčerkama poskuša izkoristiti na vse mogoče načine. »Zdi se mi, da smo v tem času poskusile že čisto vse: od animacij, kuhe, sprehodov do ustvarjanja z vsemi mogočimi likovnimi pripomočki, a smo tudi tega že počasi site. Ael in Sia sta zelo živahni. Nenehno pojeta in plešeta, trenutno je pa še zelo aktualna želja po gimnastiki, tako da praktično najmanj uro na dan telovadita in delata stoje vsepovsod po hiši. Jaz pa kričim, naj ne mažeta sten. Seveda ju zanima tudi glasba, tu nista mogli mimo mojih in Gabrovih genov, a ju za zdaj ne peljeva v to smer. Če si jo bosta izbrali, pa toliko lepše,« razkrije Lea, ki je praznike preživela v krogu družine. »Družina na kupu, to je to. Ne želim si ničesar drugega, razen da bi še koncertirala. To pa žal ni mogoče. Svoje dogajanje za oboževalce bom prihranila z vso novo glasbeno vsebino, ki prihaja v letu 2021,« pravi Lea, ki ob prelomu leta tudi malo pogleda nazaj za letom, ki se je pposlovilo. »Vse je bilo v svojem času na svojem mestu. Ničesar ne bi spremenila, saj me je to leto naučilo prav vsega. Strpnosti, ljubezni, preživljanja časa, skromnosti in hkrati biti pozitivna, tudi ko ne gre vse po maslu. Za leto 2021 nimam kakšnih hudih načrtov, niti se ne bom znebila kakšnih razvad, saj jih nimam. Rada bi le malo manj uporabljala telefon, saj se mi zdi, da danes čisto vse na svetu poteka prek teh 'smotanih' pametnih naprav, ki sem jih sita. Želim si čim prej priti v normalno življenje, z več miru in manj stresa z vsemi zastrašujočimi novicami, s katerimi nas zasipavajo z vseh strani – čisto po nepotrebnem. Vse drugo pa je v redu. Sem vesela, zadovoljna in srečna.«