Astro

Prerokba za Slovenijo: 'Marca lahko pričakujemo spremembo vlade'

revija Nova
5. 1. 2021, 14.14
Posodobljeno: 7. 1. 2021, 21.26
Deli članek:

'V letu 2021 se bo videlo, koliko je v političnem prostoru psihopatov, njihove izjave in ideje bodo čista norost, a še vedno bodo močni in nevarni,' v astrološki napovedi za leto 2021 med drugim napoveduje šamanska astrologinja Gaia Asta, ki jerazkrila, kaj vse nas čaka prihodnje leto.

Osebni album
V letošnjem letu je ustvarila Jupitrovo pesem, katere namen je, da v novi dobi zdravi vse slabo in prikliče vse dobro. »Naj bo v pomoč tudi vam,« dodaja Gaia Asta.

Preden se dotakneva leta 2021, kako bi opisali preteklo leto?

Leto 2020 je zagotovo najbolj zaznamovala vsesplošna epidemija, ki je res velik problem. Žal pa so se iz ospredja izgubili izzivi, ki so še mnogo hujši in usodnejši, kot je epidemija, ki nas trenutno pesti, to je globalno segrevanje, ki ga opazimo na vsakem koraku, na vsakem delu planeta in v vsakem letnem času. Torej, lansko leto je vendarle eno od precej drugačnih let, kot smo jih bili vajeni pred desetletjem ali več. Astrološki planetarni ciklusi so že krepko vstopili v novo obdobje, ljudje pa se bomo v prihajajočih letih ukvarjali le z eno težavo, kako ustaviti globalno segrevanje. Zadnja epidemija, ki je pestila človeštvo, španska gripa, je bila pred 100 leti in je vzela okoli 60 milijonov življenj. Današnja slika bi bila brez medicine in vseh ukrepov, ki jih izvajajo vlade po svetu, verjetno podobna, zato smo vendarle lahko veseli, da živimo v tehnološko in znanstveno razvitejšem svetu. Leto nas je tudi naučilo, da smo lahko kot človeška vrsta ranljivi.

Marsikdo pravi, da je koronovirusna epidemija epidemija norosti, saj je različnih zgodb okrog tega neskončno. Kaj vi menite o vsem skupaj?
Ja ... (smeh) Ne le koronavirus, norost je danes kar močna paradigma. Vsaka doba prinaša svoje pasti, z industrijsko dobo smo življenje na zemlji pripeljali v vrtinec masovnega izumiranja, vodnarjeva doba pa je digitalna doba, doba informacij, in teh smo zelo nevešči. Človeštvo se v dobi informacij obnaša, kot bi otroke spustil na brezmejne poljane igrač, slaščic, bombonov in vsega mogočega. Preden bi dobro spoznali, da se ni dobro nažirati s sladkarijami, bi jih najmanj, kar je zagotovo, bolel trebuh. Ljudem zelo manjka kritično razmišljanje, zdrav razum ali zdrava pamet, preveč hitro se oprimejo informacij, ki ustrezajo njihovi samopodobi, in to ni preveč dobro, saj nekako ustvarja skrajnosti, te pa nikoli niso dobre. So kvečjemu le dober inkubator za fanatike. Vse te težave opisuje planet Uran, v svoji čisti obliki predstavlja jasno misel, razsvetljenje in svetlobo, a toda na poti do tja se je treba ozdraviti vseh Neptunovih iluzij in bolezni; zdaj potuje skozi ribe, kjer je njegov dom in je še posebno močan, kar predstavlja infekte in skupaj z Jupitrom je označil pandemijo, vsekakor pa se v njegovem potovanju skozi ribi bohotijo brezmejne iluzije in teorije zarot. Neptun bo iz rib vstopil v ovna aprila 2025. Do takrat pa se zagotovo ne bomo otresli vseh najrazličnejših zamegljenih pogledov, ki jim močno primanjkuje zdrave pameti.

Marsikdo namiguje, da naj bi bili po vsem tem duhovno bolj razviti ...
Ja, to so dobre želje, o katerih pa zelo dvomim, saj je za duhovni razvoj bistven zdrav razum in skrbi me, da ta pogoj ni dovolj izpolnjen. Preprosto je treba sprejeti virus kot dejstvo, se čim bolj držati varnostnih predpisov in čakati na cepivo. Vse drugo, kar raste kot gobe po dežju, ne bo niti kanček pripomoglo k razvoju duhovnih širin. Duhovnost se začne pri širini, razgledanosti, pozitivni naravnanosti in nesebičnem delovanju. Osnova tega pa je zdrav razum.

Kaj torej prinaša leto 2021 po svetu?
Vstopili smo v novo dobo. Značilnost te dobe je, da se bo zabrisala meja med zasebnim in poslovnim. Poslovni uspeh bo odvisen od osebne razvitosti, »management« se spreminja v »liderstvo«, uspešni bodo vodje, ki imajo razčiščeno s svojo osebno preteklostjo, imajo sočutje in odprt um, torej so razsvetljeni, za vsakogar je pomembno, da hodi po poti svojega srca, kajti vsak lahko uspe le v uresničevanju svojega poslanstva, pa karkoli to je. Izjemnega pomena je, da gradite lepe odnose, da se izogibate vsem, ki so zamegljeni s teorijami zarote, ker to škoduje zdravju. Dovolite si biti to, kar ste. Uspete lahko v dejavnostih, ki jih sploh še ni bilo, svet se bo korenito spreminjal. Nova doba je res tukaj. Naj vam povem, da Luna nakazuje obdobje zdravljenja, ki bo trajalo do konca desetletja. V tem času se bodo v načinu življenja in v družbenem sistemu naredile gromozanske spremembe. Leto 2021 bo še vedno obdobje intenzivnega zdravljenja in spreminjanja, najbolj se bo to poznalo po nekaterih svetovnih voditeljih, ki z vodenjem zdravijo predvsem svoje komplekse. Leto 2021 jim ne bo prizanašalo, vsi pa se moramo ostro zoperstaviti vsem nacionalističnim težnjam ter teptanju človekovih pravic. V letu 2021 se bo videlo, koliko je v političnem prostoru psihopatov, njihove izjave in ideje bodo čista norost, a še vedno bodo močni in nevarni. A kot sem dejala, bo novo leto delovalo kar očiščevalno. Leto 2020 je bilo Lunino leto, torej smo se zadrževali doma, v karanteni. Naslednje leto pa bo v znamenju Saturna, ki predstavlja pomen odgovornosti in vrednost, tudi hladen tuš realnosti, ki jo preveč ljudi ustvarja s svojimi sprevrženimi idejami. To se bo stopnjevalo do leta 2025, ko bo Neptun, planet iluzij, zapustil ribi, svoj dom. Vendar je k sreči vedno v naravi ravnovesje in tudi tu bo ravnovesje, Saturn in Jupiter bosta v konjunkciji v vodnarju na koncu letošnjega leta, ker bo dalo ogromno podporo vsem sonaravnim projektom in trajnostnemu razvoju. Po zmagi Bidna se bo Amerika vrnila k Pariškemu sporazumu, poleg tega se bo Saturn kazal na vsakem koraku, hitro bomo lahko spoznavali, kako naše odločitve vplivajo na svet, in učili se bomo odgovornega ravnanja.

Kako pa v novem letu kaže Sloveniji?
Letošnji aspekti močno delujejo na karto Slovenije, saj se dogajajo točno te stvari, ki so zapisane. Torej, progresirana Luna je dosegla Neptuna v karti Slovenije, kar je pokazalo, da bo res veliko okužb, po smrtnosti smo dosegli rekorde in imamo vlado, ki izraža precej skrajna prepričanja in se obnaša zelo nacionalistično. Marca lahko pričakujemo spremembo vlade, ta ne bo tako izrazita, ampak se bo začela dogajati korenitejša sprememba politike, z večjo usmerjenostjo k razvoju in uresničevanju ciljev za zmanjševanje izpustov toplogrednih plinov. Spomladi se bo pokazala huda zadolženost Slovenije, protesti se bodo spet nadaljevali, ljudje bodo zahtevali spremembe davčnega sistema. Bistvene spremembe v slovenski politiki, s premiki proti zelenemu gospodarstvu in odprti družbi, se bodo začele dogajati šele po letu 2022. Izraziteje po letu 2025.

Za konec še, katera astrološka znamenja naj bodo letos še posebej pazljiva?
Ker v letu 2021 vlada Saturn, bo prevetril prav vsa znamenja. Vsak pri sebi bo moral narediti korak k večji odgovornosti in spoštovanju različnih mnenj ter pogledov. Vsak človek bo moral narediti korak naprej v duhovnem življenju. Seveda bodo najprej spremembe začeli vodnarji in vsa druga zračna znamenja, preostali pa jim bomo sledili.

Ali moramo biti, kar se planetov tiče, v tem letu na kakšen dan ali ciklus še posebej pozorni?

Izjemno lep dogodek je bil 21. decembra, konjunkcija Jupitra in Saturna v vodnarju. To bo zaznamovalo še naslednjih 800 let. Prvi ščip v januarju, 28. januarja, že kaže na cepljenje in rešitev pred koronavirusom. Človeštvo se bo rešilo pred zlom epidemije.

Moje želje za 2021 so, da bi svetu vladala pamet in humanost ter da bi uresničevali cilje za zdravo okolje.

Preverite še, kaj za leto 2021 napovdujeta Baba Vanga in Nostradamus.