Astro

Čaranje z rastlinami - preverjena praksa, ki jo je koristno poznati

Scott Cunningham
5. 1. 2021, 10.10
Posodobljeno: 4. 7. 2021, 21.02
Deli članek:

Narava je prava zakladnica čarovnih rastlin, ki rastejo po vsem našem planetu. Naši predniki so od nekdaj vedeli, da imajo rastline skrivnostne, čarovne moči. Čeprav smo mnoga od teh znanj pozabili, pa niso nikoli zares izginila.

dreamstime
čebula

Mogoče je čas, da se vrnemo v dni, ko so duhovi narave bivali v svetih gajih in so vile plesale na cvetličnih vrtovih.
Rastline so zaradi svoje prvinske narave najstarejše in najbolj pogosto orodje za čaranje. Stara ljudstva so si nerazložljive pojave razložila z magijo in čarovništvom. Rastlinam so določili njihovo polarnost (moške in ženske vibracije), podobno kot je po kitajski mitologiji svet razdeljen na pola jin in jang. Vsako rastlino so posvetili določenemu božanstvu ali obratno – določeno božanstvo je oboževalo določeno rastlino. Prav tako so vsaki rastlini določili astrološko vrednost s planetom, ki ji pripada, in kozmični element (voda, zrak, zemlja, ogenj).

VELIKE MOČI
Osnova rastlinskega čarovništva je moč. Moč je energija, ki kroji rojstvo, življenje in smrt. Je življenjska sila in bit obstoja samega.
Čarovne rastline razvrščamo po močeh, ki privabljajo denar, ljubezen, varujejo dom, podaljšujejo življenje, pritegnejo srečo, veselje in prijateljstvo, odpravljajo uroke in kletve, povečujejo ali zmanjšujejo poželenje …
Rastline uporabimo tako, da jih nosimo ali imamo pri sebi, jih obesimo nad vrata ali iz njih pripravimo kopel.

POSTOPKI
Kakšni so postopki za uspešno čaranje?
1. Čarovna priprava rastlin
To je zelo pomemben del čaranja, saj z njim uskladimo vibracijo rastlin z našo potrebo. V tem procesu povečamo učinkovitost rastlin.
Ko nabiramo rastline, poudarimo potrebo in vlogo rastline, ki bo izpolnjevala potrebo. Na primer: »Nabiram te, o, rožmarin, rastlino sonca, da bi povečal moje mentalne moči in koncentracijo.«
Uporabimo leseno ali keramično posodo, dva svečnika in raznobarvne sveče. Posodo postavimo na sredino oltarja, svečnika s svečami ustrezne barve pa na vsako stran (pri tem nam pomaga dodatek iz knjige o čarovni uporabi barv). Rastline, ki jih bomo učarali, razvrstimo okoli posode. Prižgemo sveče, se umirimo in učaramo izbrane rastline.
2. Uglasitev
V posodo vsujemo potrebno količino posušene rastline. Medtem ko mirno sedimo ali stojimo in zremo v rastlino, poskušamo začutiti vibracijo, ki prežema liste, cvetove in stebla. Nagnemo se nad posodo in se dotaknemo rastline. Medtem poskušamo zbrano vizualizirati svojo potrebo.
3. Učaranje
S prsti spolzimo prek rastline. Čutimo, kako konice naših prstov polnijo rastlino z energijo svoje potrebe. Za lažje ohranjanje podobe, ponavljamo besedilo, ki se ujema z našo potrebo. Na primer: »Rman, rman, naj ljubezen pride na plan.«
Ko rastlina zadrhti oziroma ko začutimo, da smo zaključili učaranje, umaknemo roko. Učaranje ni nujno, a ga izkušeni rastlinski čarovnik ne bo nikoli izpustil.
4. Čarovni postopki
Čarovni žakeljci
Rastline, ki jih nosimo s seboj ali nastavimo v hiši (nad vrata, okna ...), spravimo v žakeljce. Žakeljc je lahko tudi doma narejena vrečka ali kos blaga.
Lutke
Lutke se najpogosteje uporabljajo za pospeševanje zdravljenja in za to, da privabimo denar, ljubezen ... Za dobre rezultate ne delamo lutk, ki bi predstavljale drugo osebo, temveč take, ki predstavljajo nas.
Poparki
Poparke najpogosteje povezujemo s čarovnicami. To so rastline, ki jih namočimo v vroči vodi.
Kopeli
Kopeli pogosto uporabljamo kot zelo preprost način, da celotno telo pride v stik z rastlinskimi močmi.
Mazila
Mazilo je vsaka mastna snov, v katero dodamo zdrobljene rastline in/ali olja. Uporaba mazil je starodaven način uporabe rastlinskega čarovništva, ki se uporablja tudi kot zdravilo.
Olja
Eterična olja uporabljamo na zelo različne načine: nanašamo jih na telo, natiramo sveče, žakeljce in lutke, dodajamo jih kopelim, kadimo nad ognjem v izparilnikih ali jih umešamo v osnove za mazila.
Kadila
Kadila uporabljamo zaradi vibracij, ki jih med zažiganjem osvobajamo. Če zraven še vizualiziramo, je to tudi neke vrste čaranje. Lahko pa jih uporabljamo kot podlago za druge vrste čaranja.

PRIMER

Za paktični prikaz uporabe čarovne rastline smo izbrali čebulo, ki zagotovo ne manjka v nobeni slovenski kuhinji.

Čebula (Allium cepa)

Spol: moški;

planet: Mars (moč, spolna zmožnost, zaščita);

element: ogenj (strast, pogum, zdravje);

božanstvo: Izida; moči: izganjanje duhov, zdravljenje, denar, preroške sanje, poželenje

Čarovna uporaba

V majhno belo čebulo zapičimo mnogo bucik s črnimi glavami in jo položimo na okno. Tako bomo dom zavarovali pred vdorom zla in nizkih energij.

Cvetove čebule lahko posušimo in jih uporabimo kot amulet za zaščito. 

Za vsrkavanje negativnosti ali bolezni čebulo razpolovimo ali razrežemo na štiri kose. Za zdravljenje natremo prizadeti del telesa in vizualiziramo, kako gre bolezen v čebulo. Čebulo potem uničimo (zažgemo ali pa zmečkamo) in jo zakopljemo.

Če se želimo znebiti bradavic, jih podrgnemo s kosom čebule, ki ga nato vržemo prek svoje desne rame. Odkorakamo, ne da bi pogledali nazaj.

Nikoli ne odvržemo čebulnih olupkov na tla. Če to delamo, odmetavamo svojo blaginjo. Raje jih zažgemo na ognjišču ali kuhalniku, s čimer pritegnemo obilje.

Za preroške sanje položimo čebulo pod blazino.

Če smo pred odločitvijo, vrežimo v vsako čebulo eno možnost. Čebule položimo na temno mesto. Možnost na tisti čebuli, ki vzklije prva, je prava.

Še nekaj praktični nasvetov

Želite privabiti ljubimca? V torbici imejte cvetne liste vrtnice ali korenino zajčje detelje.

Vas boli zob? Žvečite bezgovo vejico in jo zapičite v zid.

Bi želeli pokukati v prihodnost? Pripravite si čaj iz cvetov šipka, popijte ga, tik preden greste spat, in si zapomnite sanje.

Mislite, da ste žrtev uroka ali prekletstva? Zdravniki vas bodo poslali k najbližjemu psihiatru, čarovniki in čarodeji pa vam bodo naročili, da okoli svojega posestva potrosite čili in se okopate v kopeli iz cvetov mimoze.

Po knjigi Enciklopedija čarovnih rastlin priredila Mirela Smajić