Astro

To so značilnosti ljudi, rojenih v znamenju Strelca

sn
22. 11. 2020, 18.18
Posodobljeno: 22. 11. 2020, 21.40
Deli članek:

Z neba je zavladal strelec, ki bo svoj prestol grel vse do 21. decembra. Njegova energija je ognjena, polna navdušenja, strasti, romantike, spontanosti; energija filozofije, religije, morale, širše slike sveta.

profimedia
Strelec je izredno družaben in zgovoren, velikodušen, veder in optimističen.

V bistvu gre za čisto kraljevsko energijo, ker strelcu vlada Jupiter – kralj bogov. Njegova vibracija je energija optimizma, osvajanja, širjenja, ognjena energija, ki ne gleda nazaj, ampak samo naprej!
Torej energija delovanja, navdušenja. Energija v iskanju znanja, resnice, energije optimizma in velikodušnosti. Energija neodvisnosti in svobode, potnika, gibanja in še bi lahko naštevali. Da, to so vse energije strelca.

SREČNO ZNAMENJE
Strelec je tretje ognjeno znamenje, spremenljivega značaja. Njegov sijaj lahko primerjamo s sončnim zahodom. Zanj sta značilna navdušenje nad svetom in nalezljiv zanos. Strelci so eno najsrečnejših znamenj. Na življenje gledajo kot na pustolovščino in potovanje ter so kot taki odprti za vse neskončne možnosti in perspektive, ki se jim ponujajo za naslednjim ovinkom. Prirojene dobre intelektualne sposobnosti jim omogočajo hitro razumevanje kompleksnih vsebin in bistrost. Širina razmišljanja in hiter uvid v povezave med ugotovitvami jim nudita dober vpogled v situacijo.

BREZ OMEJITEV
Njihova narava je, da so vedno usmerjeni v prihodnost, k vedno novim ciljem. Pri postavljanju ciljev ni meja. Iskanje resnice, smisla in modrosti je njihovo življenjsko gonilo. So nemirnega značaja, kar še poudari njihovo željo po novih ciljih ali reševanju vseh stvari naenkrat. Kot ognjeno znamenje jih novi izzivi in cilji hitro navdušijo, zato lahko prehitro opustijo prejšnjega, še preden ga udejanjijo. Naučiti se morajo vztrajnosti in potrpežljivosti za doseganje cilja.
Zanje je značilno, da ne marajo omejitev. Oni preprosto dihajo svobodo, da lahko širijo svoja obzorja. Če kdo pritiska nanje ali jih omejuje, hitro zbežijo. Svet jih kliče. In kot večni popotniki jih vleče povsod. Njihova šibkost so detajli, s katerimi se ne ukvarjajo preveč. Preprosto nimajo časa, pa tudi smisla ne vidijo v tem. Gledajo na široko in zelo dobro zaznavajo celoto. Kot taki so odlični učitelji in predavatelji, ki ne utrujajo z malenkostmi kot device. S svojo širokosrčnostjo in svobodomiselnostjo vplivajo na ljudi, da stopijo zunaj znanih okvirov. No, včasih so tudi površni in nestanovitni, tudi to, da velikokrat rečejo kaj, kar ni ravno spodobno. Prav oster jezik sicer sami največkrat obžalujejo. A vse prevečkrat tedaj, ko je že prepozno. Lahko so nagnjeni k pretiravanju, netaktnosti, nestrpnosti, vsiljivosti, vročeglavi kot vsa ognjena znamenja.

ODLOČA SRCE
Strelec je družaben in vesel, dokler ga kdo ne stisne v kot ali zlorabi njegovo prijaznost. Takrat eksplodira kot bomba. Neredko se upira avtoritetam in okostenelim navadam. Strelec je tudi avanturist, zato mora biti njihov partner pripravljen na vse. Običajno se tudi zaljubijo in poročijo, vendar le z osebo, ki resnično ustreza vsem njihovim nezavednim kriterijem. Čeprav jih je težko ujeti v kletko resnega razmerja, se bodo v to podali, kadar se resnično zaljubijo. Pri nekaterih strelcih zvestoba lahko pomeni problem. Nikoli ne vstopijo v odnos z vsem srcem in zaradi površnosti že ob prvem spopadu pobegnejo. Če pa se predajo z vsem srcem, postanejo izredno zvesti in ljubeči ter tudi strastni in nepredvidljivi.

KAKO JIH OSVOJITI?
Omenili smo, da po naravi strelci niso najbolj zvesti, a ko se ne spogledujejo z drugimi, je to jasen znak, da so vam naklonjeni. Da bi obdržali njihovo zanimanje, se morate vedno predstaviti kot nekdo, ki najde rešitev v vsakem položaju. V težkih razmerah jim najbolj ustreza dinamičen partner.
Če bi radi zapeljali strelca, pa niste še v trdni zvezi z njim, mu nakažite, da ne iščete resne in dolge zveze, temveč se želite le zabavati. Saj že veste, strelci kar hitro zbežijo, kadar se jim zazdi, da zadeve postajajo preresne in jih nekdo želi ujeti v kletko. Izognite se temi o svoji pretekli zvezi, govorite le o uživanju v dvoje.
Strelcu kot ognjenemu znamenju dopustite, da vodi igro. Bodite odprti za spremembe. Zelo je zaželeno, da mu daste vedeti, da si želite novih izkušenj, raziskovanj, znanj in avantur ter da ne pletete gnezda. Bodite radoživi, navdušeni, pokažite svoj smisel za humor, in preden se boste dobro zavedali, boste v očeh strelca nekdo, s katerim bi z veseljem potoval. Adrenalin in presenečenja obožujejo, predvsem če gre za nekaj, česar še niso izkusili. Navdušili ga boste tudi z nenavadnim ali atraktivnim videzom, šarmom, humorjem. Izražajte vedrino, določeno mero seksapilnosti, moč osebnosti in še posebej željo po raziskovanju.