Astro

Naše telo kriči v bolečinah, a mi smo zanje gluhi ...

Magdalena Jankovec
19. 11. 2020, 16.44
Posodobljeno: 19. 11. 2020, 16.52
Deli članek:

Verjetno ste že kdaj slišali, da je vse vedno le naša izbira. Sami se odločamo, kako se bomo odzivali na okoliščine, kako se bomo počutili, katere korake naredili.

s24
ženska

In z izbiro ni prav nič drugače, ko gre za naše počutje.
Ste kdaj pomislili, da je bolezen vedno le odraz našega notranjega stanja? Iz tega sledi, da se bolezen razvije, kadar nismo v skladu s samim seboj. Tako kot v življenju občutimo nekakšno vodstvo univerzuma, ki nas po svoje opozori, kadar zatavamo, podobno deluje naše telo.
A kaj, ko ga še tako radi preslišimo in mu govorimo, da mora potrpeti, preživeti. Naučeni smo, da izbiramo misli iz svojega norega uma, ne slišimo pa telesa, ki nas opozarja, da delamo proti sebi. Telo kriči, duša boli, a spet ne slišimo ... in naš nori um nam reče: saj bo minilo ... Pa bo res?

ZNATE PRISLUHNITI?
Telo cepeta in že spet pride enaka, še kako dobro poznana bolečina, ki nas prisili, da gremo po zdravila. Nekaj časa je spet vse v redu, a prej ali slej se vrne, po možnosti v okrepljeni obliki. Tako nenehno iščemo hitre rešitve, ne naslovimo pa glavne težave. Nikoli ne premislimo, zakaj zbolimo, kaj šele da bi ta vzrok odpravili.
Da ne bo pomote, ko se pojavijo težave s telesom, je seveda treba prisluhniti nasvetom zdravnikov, ki so za to ne nazadnje primerno usposobljeni, izobraženi. Vzemite zdravila, ki vam jih predpišejo, delajte vaje, ki vam jih svetujejo. Globoke ureznine vsekakor ne boste pozdravili z lepimi mislimi, ampak s pomočjo kirurga, ki vam jo bo zašil. A vseeno obstaja druga plat te zgodbe, ki od vas zahteva, da med rehabilitacijo telesu postavite ključno vprašanje: »Telo, kaj potrebuješ?«
Ne pozabite, telo je vaše. Kot skrbite za svojega otroka, skrbite tudi za svoje telo. Kot otroku namenite pozornost, mu nudite ljubezen, spodbudo – nudite to tudi telesu. Prisluhnite mu!
V 42 letih dela z ljudmi sem spoznala, da zdravje resnično lahko prikličemo nazaj. Kako? Tako da najprej spremenimo svoj odnos do sebe, in drugič, da se znebimo vseh prepričanj, zaradi katerih se je bolezen razvila. Že takoj, ko ozavestimo, od kod vse to prihaja in kdaj se je vse skupaj začelo, se energija telesa začne spreminjati, kar pa vodi do tega, da je telo naenkrat sposobno samoozdravitve.

ODLOČITEV JE NAŠA
Ljudje se bojijo izbirati zase, ker jih je strah, da ne bodo sprejeti. Strah jih je, da bodo kritizirani ali zapuščeni. Ker ne želijo izgubiti ljudi okoli sebe, se podrejajo in nenehno ugajajo, a pri tem ne opazijo, da v resnici izgubljajo sebe. Kot domine padajo v bolezen, a vseeno se ne spremenijo. Raje izberejo smrt kot svoje življenje.
Ko začnemo izbirati zase iz zavedanja, postane življenje lahkotnejše. Ko si dovolimo upati, da obstaja nekaj več od tega, kar živimo, začnemo zaupati sebi in vesolju. Naenkrat je vse dosegljivo in vse toliko lažje. Nehamo se obremenjevati, nehamo sami sebi nižati energijo telesa in klicati raznorazne bolezni. Naenkrat začnemo živeti življenje v pravem izobilju, ki vključuje tako ljubezen kot denar in dobro počutje.
DELO NA SEBI
Začnite delati na sebi že danes. Poiščite pomoč pri ljudeh, ki gledajo na življenje drugače in premorejo drugačna prepričanja. Obkrožite se z ljudmi, ki vas bodo bodrili in rinili iz cone udobja. Ne igrajte vloge žrtve in ne oklepajte se tistih, ki vam znajo le pritrjevati, da se vam godi krivica. Vedite, ljudje, ki vam dajejo potuho in vas pomilujejo, vam v resnici jemljejo moč in preprečujejo premike na bolje.
Ko se odločimo, da bomo odgovorni do sebe in tega čudovitega telesa, se začne pot, ki spremeni vse. V vas je vsa moč, ki jo potrebujete za uvajanje sprememb. Začnite delati na sebi in začnite poslušati svoje telo ter končno zaživite življenje v pravem pomenu besede.