Astro

Trump ali Biden? V zvezdah je zapisano: Donald Trump

Teodora s Kosmike
2. 11. 2020, 19.57
Posodobljeno: 2. 11. 2020, 20.09
Deli članek:

Nekateri pravijo, da so letošnje predsedniške volitve morda najpomembnejše v sodobni zgodovini, zagotovo pa so najbolj kaotične.

Reuters
donald trump

So letošnje ameriške predsedniške volitve najpomembnejše po letu 1860 in ali je Trump v trenutnih okoliščinah kljub številnim pomanjkljivostim popoln človek za predsednika ZDA?
Moja astrološka analiza – čeprav nisem ekspert za mundano astrologijo, sem pa za psihološko, karmično, medicinsko, energetsko in prehransko – bo podala moja videnja. Moja napoved se nagiba k temu, da je zmaga žal na Trumpovi strani.
Donlad Trump
Donald Trump je rojen v znamenju dvojčka, z ascendentom oziroma podznakom na 29. stopinji leva (je v 10. hiši Amerike) in z Luno v znamenju strelca. To je kombinacija ognja in zraka, duha, volje in energije, poguma in zagnanosti v skladu z intelektom, idejami in iznajdljivostjo. Severna zanka v 10. hiši (uspeh in vodstvo) in Mars na ascendentu mu dajeta pripravljenost, da se bori za lastne cilje, za vse, kar postavi predse.
»Brez strasti ne boste imeli energije in brez energije ne morete storiti ničesar,« je ena Trumpovih slavnih misli, ki odraža Mars na ascendentu. Ko se čas in prostor usklajujeta in kaj pomeni biti na pravem mestu ob pravem času, daje odgovor na vprašanje, kako je mogoče, da kontroverzna oseba, kot je on, pride na čelo države ali pa je v resnici on drugi obraz Amerike.
Njegovi glavni dejavnosti sta medij in gostinstvo, v svetu nepremičnin pa je dosegel velik uspeh. Prvih deset stopinj 10. hiše je v znamenju bika, ki se nanaša na material, nepremičnine, denar, hrano in gradnjo. Vladarica desete je Venera na 25°44 raka. Z gotovostjo lahko trdim, da se uspeh kopiči skozi družinsko podjetje, prehrambeno dejavnost, restavracije in nepremičnine.
Ascendent je na 29. stopinji leva, povezan z zvezdo Regulus, kar prinaša veliko slavo, moč, pa tudi možnost velikega padca po velikem uspehu. Vidimo, da je vladar ascendenta Sonce blizu konca 10. hiše, kar kaže na to, da veličino (dobro ali slabo) doseže v zadnjem delu življenja, skozi dispozitorja Sonce, ki je Merkur na 8. stopinji (malefična stopnja) in kvadrat z Neptunom (izguba in padec), vladar 8. hiše pa Neptun – smrt. Sovladar 4. hiše – konec življenja (Mars) je na ascendentu, Mars pa je pogosto kazalec nasilnega konca.

Reuters
Joe Biden

Joe Biden
Natalna karta idealističnega Joeja Bidna prikazuje ascendent oziroma podznak v strelcu, pa tudi dobrodušno Luno v biku v 5. hiši. V 12. hiši ima četico planetov, v znamenju preživetja škorpijon: Sonce, Merkur, Venera in Mars; 12. hiša, ki ima mimogrede pogosto pomembno vlogo tako pri politikih kot pri igralcih, je vir nezavednega, kraj umika. Tam lahko najdete vse, kar se dogaja v zakulisju.
Skozi trigon Sonce-Venera z Jupitrom, vladarjem horoskopa (podznak strelec), je škorpijonova vztrajnost povezana z Jupitrovim optimizmom. Jupiter stoji v 8. hiši, hiši kriz, preobrazbe in globoke obremenjenosti z lastno senco. Močna je zasedena škorpijonska tema in Pluton (Pluton v 8. hiši, v povezavi s podznakom strelec – Jupiter je vladar podznaka in prav tako v 8. hiši). Vladar 8. hiše je Luna v biku (v 5. hiši, igra, zabava in samoizražanje). To kaže, da je Joe Biden zaradi miroljubne in igrive plati (Luna v biku v 5. hiši,) večkrat razočaran v življenju, v položajih, v katerih se počuti nemočnega in mora predelovati boleče izkušnje (Pluton). Velike življenjske krize in boleče izkušnje kaže tudi Kiron v konjunkciji s severno Lunino zanko. Ker mu manjka element Zemlje, postaja ob frustracijah mlačen in flegmatičen. Potreba po stabilnosti in varnosti je zato lahko preveč kompenzirana.
Zaradi močno zasedene 12. hiše in s kvadratom Sonca in Venere iz 12. hiše na Kirona, se občasno skrije za nekaj let; opažam tudi pretvarjanje, da je nekaj, kar v resnici ni (zgovoren, močan politik).