Astro

Tedenski horoskop: jasno in glasno bo treba povedati, kaj želite

Andreja Novak
1. 11. 2020, 23.00
Posodobljeno: 1. 11. 2020, 23.33
Deli članek:

V 45. tednu tega leta, od 2. do 8. novembra, bo poudarek na komunikaciji in dogovorih. Jasno in glasno bo treba povedati, kaj si želite in mogoče tudi zakaj.

dreamstime
vesolje

Koristno je, da govorite resnico in ne manipulirate le zato, da bi bili všeč drugim. Ne bo se izplačalo, tako ne boste dobili ničesar, kar ste si želeli, in po toči zvoniti bo prepozno. Vikend bo poln optimizma in druženja, in morda boste spoznali nove ljudi, novo ljubezen … nekaj novega, kar bo prineslo veselje v vaš dom. Zato odprite oči in srce ter bodite pozorni na vse, kar se bo dogajalo v vas in okoli vas. 

Dobri barvi tedna: rumena in zlata.

Oven 21. 3.–20. 4.
Počutje: ***
Pripravite se, da boste zlepa ali zgrda našli svoje najgloblje strasti. Vse dni boste čutili izzive življenja, ki bodo prek vaših čustev motili vašo usmerjenost v cilje in trezen razmislek.
Ljubezen: *****
Srečevali boste zanimive ljudi, ki vas bodo čisto prevzeli; morda se boste na novo zaljubili, vsekakor se vam bo kar naenkrat življenje zazdelo pestro, če ne celo preveč spremenljivo. Lahko, da boste srečali preteklo ljubezen, ki vam bo na nenavaden način prekrižala pot in zmedla vaš način razmišljanja.
Posel/denar: ***
Ne boste več vedeli, kaj narediti in čemu slediti, toliko idej in odprtih stvari vas bo čakalo na delovnem mestu. Uporabiti boste morali ves svoj šarm, da boste pomirili burne duhove. Potrudite se, saj si lahko ustvarite čisto nove temelje za finančne zadeve.
Nasvet tedna:
Malo izpet, a za vas tokrat resnično potreben nasvet: poslušajte svoje srce, ki vas bo vodilo v tisto smer ali na področje, kjer ste v preteklosti zapravili ali zamudili neke priložnosti. Zdaj je čas za popravni izpit.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: ****
Precej pozitivne volje in notranje moči si boste nabrali, če boste le sledili svoji sreči in jo delili med svoje bližnje. Imeli boste priložnost odložiti plašč negativne miselnosti iz preteklosti ter na novo odkrivati lepote življenja.
Ljubezen: ***
Občutljivi boste na vse, kar se vam bo dogajalo v odnosih, zato morda ne boste povsem pokazali svojih čustev ter se boste umikali večji ljubezni in goreči notranji strasti. A kmalu se ne boste mogli več izmikati, saj bodo čustva preveč očitno prišla na dan. Usmerite se v pozitivno smer in partnerju ali simpatiji priznajte vso moč in globino strasti ter si zagotovite najboljši preskok v odnosu.
Posel/denar: ****
Sprostite se in upoštevajte svoj instinkt pri investicijah in skupnih idejah, ki bodo prinesle dobre rezultate. Odlično vam bo šlo, zato le pogumno.
Nasvet tedna:
Imeli boste priložnost vzpostaviti nove temelje v odnosih ter v dobro spremeniti celotno perspektivo življenja. Izkoristite to priložnost za dobre spremembe, saj boste vse življenje hvaležni za to.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: ****
Zdelo se vam bo, da se nič ne dogaja, v resnici pa se bo prav zaradi tega največ zgodilo. Ne boste namreč imeli priložnosti pobegniti od osredotočenosti nase, in tako prihajajo prelomne ideje in spoznanja, ki bodo povzročila nov način življenja. Vaš vladar Merkur se v torek začne obračati v direktno smer, kar bo spodbudilo nove začetke in drugačen način razmišljanja.
Ljubezen: ****
Dajte odnosom novo priložnost in opustite vse pretekle zamere ter predvidevanja. Izrazite svoje želje iskreno in takoj ter ne čakajte, da se drugi spomnijo tega, kar vi potrebujete. Spostite se v iskrenosti.
Posel/denar: ***
Bodite pozorni, da sledite idejam, ki vam bodo pomagale reševati, urejati situacijo, in ne vztrajajte v mislih, ki delujejo negativno in vas odmaknejo od dobrih rešitev.
Nasvet tedna:
Ne zanašajte se na to, da bodo drugi spoznali prave stvari in jim morate vi samo pomagati. Zdaj je čas, da vsak zase vzpostavi svoj notranji red in najde svoje – individualno mesto v življenju, kjer bo postavil nove temelje. Tudi vi uredite svoje.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: ***
Zdelo se vam bo, da že ideje spreminjajo življenje in da hkrati nimate nobenega vpliva na nič. Če prisluhnete okolici, boste lahko začeli sprejemati spremembe v svoje dobro.
Ljubezen: ***
Ustvarite si notranji red in se zavedajte, da dokler ne najdete časa niti prostora za misli in ideje drugih ljudi, teh ne morete vključiti v svoj prostor, svoje življenje. V sebi nosite idejo idealnega življenja, a hkrati ne sprejmete svojih bližnjih, da bi v njem zaživeli v glavnih vlogah. Zamislite si, kaj bi bilo, če prisluhnete drugim, kot si želite, da oni prisluhnejo vam.
Posel/denar: ***
Nihali boste med tem, da se lotite prepotrebnih sprememb v poslu, oziroma da se posvetite ljubezni. Obojega ne boste mogli imeti v tem obdobju. Zato razmislite, kaj je bolj nujno urediti, in se tega lotite sistematično.
Nasvet tedna:
Nenehno razmišljanje o sebi in pogovarjanje samo o vaših stvareh popolnoma odreže druge od vas, zato se v resnici nič ne spremeni. Razmislite, zakaj se tako dolgo vrtite v začaranem krogu in odmikate od ljudi, ki bi vas potisnili naprej.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje:****
Zdelo se vam bo, da ste bojevniško razpoloženi, a v resnici boste samo pridobivali moč za stvari, ki so vam pomembne. Ne boste mogli več poslušati pomilovanja ali pomanjševanja tistih stvari in vaših talentov, ki vas osrečujejo.
Ljubezen: ***
Zaščitili boste nekatere ljudi, ki so vam blizu po srcu in duši. Lahko se celo zgodi, da zaradi političnih vplivov ali manipulacije v ožji družini zapustite kakšen odnos in se odločite za popolnoma novo življenje.
Posel/denar:***
Vse, kar vas bo navdihnilo s svobodo, se vam bo zdelo smiselno, saj boste razumeli, da je čas za spremembe in ni več časa za poliranje situacije, ki ne vodi nikamor. Tako boste tudi v poslu postali neposredni, kreativni in uspešni, saj boste v vse, kar boste počeli, vložili več energije. 
Nasvet tedna:
Izkoristite ta kaotični čas za to, da v sebi odkrijete novo moč izražanja ter moč odločitve. Ne pristajajte več na kompromise, še posebej ne od ljudi, ki naj bi vas imeli radi. »Ljubezen podpira in ne zatira,« naj bo misel, s katero si boste prislužili svobodo.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje:***
Iskali boste optimalne rešitve, kar pa ne bo tako preprosto kot doslej. Treba bo namreč počakati, da se stvari razvijejo v določeno smer in ugotovite, kje so potrebne zunanje, materialne spremembe, kje pa je potrebna notranja prilagoditev, ki vam do zdaj ni šla najbolje od rok.
Ljubezen: ***
Nujno bo treba spremeniti način komunikacije, če želite gojiti ljubezen in več sreče v svojih odnosih. Dokler pa ne pokažete globine svojih čustev, se bodo bližnji raje odmikali od vas.
Posel/denar: ***
Bolj ko boste jasni v svojih rešitvah, hitreje se bodo zgodile dobre spremembe. A če boste taktizirali in čakali, da se stvari spremenijo same po sebi, boste izpadli nezanesljivi in malokdo vam bo še tako zaupal kot do zdaj.
Nasvet tedna:
To je pomembno obdobje za vas, saj je od vsega dogajanja odvisno prav to, kakšne temelje boste postavili za svoje življenje. Zato ne jemljite vsega z levo roko, temveč se resno lotite analize, kaj morate najprej spremeniti pri sebi in v okolju.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje:****
Previdni boste pri vseh odločitvah in akcijah, saj se vam bo zdelo, da vas življenje vleče za nos, a se bodo nenadoma pokazale res dobre rešitve. Zato si boste vzeli čas, da jih doživite, in hkrati se boste trudili, da ne bi vsega pokvarili z negativnim razmišljanjem, kar bo kar velik dosežek, saj se do zdaj tega še zavedali niste.
Ljubezen: ****
Koristno obdobje, ko boste imeli precej dela s sabo. Samski imate priložnost srečati ljubezen svojega življenja, medtem ko boste vsi, ki ste že v parih, želeli razmisliti o vsem, kar vas še drži skupaj. Če sta še vedno prisotna strast in razumevanje, se boste z veseljem odločili za renesanso odnosa, sicer vam bo hitro jasno, da je čas za spremembe tudi na tem področju.
Posel/denar: **
Finance vam ne bodo najbolj pomembne, a vseeno ne boste zanemarjali dela. Bolj sproščeni boste pri načrtovanju in iskanju rešitev, te pa se bodo same pojavile ob pravem času.
Nasvet tedna:
Dovolite si biti prav toliko čudaški, kot ste v resnici. Ne trudite se za druge, temveč okušajte svobodo in zadovoljstvo z vsem.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje:*****
Prišlo je obdobje, ki ste ga dolgo čakali. Treba bo samo zbrati svoje misli in jih urediti v enotno razmišljanje, da z eno perspektivo pokrijete vsa področja svojega življenja, kar po domače pomeni, da ne spreminjate svojega mišljenja.
Ljubezen: ***
Ko se boste dobro sprostili v vsem, kar se dogaja okoli vas, bo šele pravi čas za ljubezen. Zato se ne trudite v prazno, svojo novo usmeritev najprej udejanjite pri sebi in uredite nove temelje za življenje, potem pa dalje …
Posel/denar:****
V sebi boste začutili večjo moč in poleg okrepitve fizične energije se bo sprostila globlja, podzavestna moč, ki bo aktivirala zaloge optimizma, ki ga doslej niste nikjer našli. Nenadoma boste razumeli svoje reakcije in dogajanje okoli sebe; hitro vam bo postalo jasno, kaj je treba narediti za večje in trajnejše finančne spremembe.
Nasvet tedna:
Sproščenost vam bo prinesla veliko več rezultatov, kot si znate predstavljati, zato, če je le mogoče, opustite vlogo rešitelja in vojščaka ter uskladite dogajanje zunaj in znotraj vas.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje:****
Ne glede na to, ali ste pripravljeni na spremembe ali ne, bodo te vsekakor prišle, in to prav v tem obdobju, ko se vam zdi, da se je vse lepo umirilo.
Ljubezen: ***
V začetku tedna vas bo morda malo stiskalo, predvsem psihični pritiski bodo večji, saj bodo vsi, s katerimi ste se karkoli dogovarjali, želeli nekaj od vas. Tako boste reševali aktualno stanje in ne boste razmišljali o sodelovanju vnaprej, kar bi bilo sicer zares dobro. Konec tedna vas bo tako malo presenetil, ko se bo vse postavilo na glavo in boste določena dejstva življenja morali pač sprejeti.
Posel/denar: ***
Če boste iskreni do sebe in upoštevali svoje želje, bodo spremembe zelo pozitivne, sicer pa se lahko za več let zapletete v težavnejše stvari, kar bo imelo največji vpliv prav na posel, saj zaradi tega delate največ kompromisov.
Nasvet tedna:
Prenova temeljev ni tako preprosta zadeva, kot ste načrtovali. Opustiti bo treba vsa pričakovanja drugih in resnično začutiti, kaj si želite od življenja in kaj ste pripravljeni narediti ali dati za to.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje:****
Čas je, da se odločite, v katero smer boste vodili svoje življenje. Ali boste naredili korake v optimizem in sodelovanje s smislom za dogodivščino ali pa se boste držali starih in preverjenih vzorcev, ki vam bodo nudili varnost. Oboje bo na voljo, a prava smer bo tisto, kar bo prinašalo več veselja in občutka sreče, svobode.
Ljubezen: ***
Imeli boste možnost iskrenega stika s simpatijo ali partnerjem, a bodite pozorni, da ne boste zadušili novih občutkov na obeh straneh. Nič ni narobe, če ste malo v zadregi, samo da ste vsak trenutek iskreni do vsega.
Posel/denar: ****
Če imate urejene cilje, potem bo posel mačji kašelj. Če pa ste čakali na podporo iz preteklosti, se to ne bo najbolje obneslo. Ne kupujte mačka v žaklju.
Nasvet tedna:
Prebojno obdobje je, ko morate dojeti, da niste več vezani na karmo niti dolžni polagati računov. Dolžni pa ste zaživeti optimalno življenje, ki vam bo prineslo srečo in zadovoljstvo. Super je, če si najprej iskreno priznate, kje in s kom se najbolje počutite.

Vodnar 21. 1.–18. 2.
Počutje: ***
Ne glede na to, da ne boste v prvih bojnih vrstah, se vam bo zdelo, da je vse odvisno od vas. Na neki način boste lahko dobro podprli bližnje, ki si bodo želeli sprostitve in vodstva, in prek tega boste uvedli dobre spremembe.
Ljubezen: ***
Oplemenitili boste svoje življenje z občutkom strasti in zaljubljenosti, za kar boste v tem obdobju najbolje usposobljeni. Medtem pa boste morali glavne odločitve prepustiti drugim, kar se vam bo zdelo čisto nenavadno, saj tega niste navajeni.
Posel/denar: ***
Spremembe bodo vplivale na vaš odnos do življenja in temelje materialnega življenja. Ne boste več mogli delati kompromisov, zato bo čas za akcijo. Čudno se vam bo zdelo, ker ne boste več imeli vpliva na odločitve drugih.
Nasvet tedna:
Nekatera spoznanja vas bodo čisto pretresla, še posebej glede globine svojih čustev ter moči odločitev drugih ljudi, ki se tičejo tudi vas, a nimate nobenega vpliva nanje. Ne poskušajte vplivati na odločitve drugih, saj boste dosegli nasproten učinek in odmik od vsega smiselnega dogajanja.

Ribi 19. 2.–20. 3.
Počutje: ****
Brez velikega pompa se vam bo življenje obrnilo na glavo in nenadoma boste spoznali, da je vse drugače.
Ljubezen: ****
Sicer se vam bo zdelo nenavadno, a boste vseeno zadovoljni, ko vam bo dobro fizično in psihično počutje prineslo srečo in zadovoljstvo. Sami sebe še ne boste povsem prepoznali, saj se novi temelji ustvarjajo na globljih ravneh, ki jih boste dojeli in sprejeli šele čez čas, a na srečo se tudi ne boste upirali, temveč boste odprti za sodelovanje in optimizem. S tem boste pozitivno presenetili vse bližnje.
Posel/denar: ***
Zdelo se vam bo samoumevno, da imate v določenem kolektivu vodilno vlogo, kar pomeni, da je ne boste tako hitro izpustili iz rok. To bo močno otežilo komuniciranje in morda ne boste več našli svojega delovnega optimizma.
Nasvet tedna:
Novosti, s katerimi boste začenjali to obdobje, bodo prinesle dobre spremembe za več let in morda za vse življenje. Zato ne čakajte, da vse mine, temveč prav zdaj začnite krepiti svoje ideje in pričakovati rezultate.