Astro

Solze nesrečnih ljubezni Ane Marie Mitić je njen Luka vse posušil

Andreja Comino, revija Zvezde-Lady
28. 10. 2020, 17.00
Posodobljeno: 28. 10. 2020, 17.30
Deli članek:

Vsestranska Ana Maria Mitić je vedra in optimistična ženska, predvsem pa človek akcije. Kar koli počne, se temu posveti stoodstotno in z nalezljivo energijo. Ker še nekaj časa ne bo mogla na odrske deske, zanimajo pa jo odnosi, materinstvo in lepo življenje, se je lotila spletnega projekta MamaMaria. Pri tem pa jo že pet let podpira njen Luka, ki ga je spoznala po nekaj ljubezenskih razočaranjih. Ustvarila sta si skupni dom in pred dvema letoma postala še starša navihanemu fantku Levu.

Osebni arhiv
ana maria mitič

Temnolaska je v gledališču dosegla številne uspehe. »Pred desetimi leti smo skupaj s fanti gradili stand up sceno v Sloveniji. To je bil čas velikih izzivov, vendar smo se ob tem tudi dobro zabavali. Pravijo, da ko enkrat stopiš na oder in začutiš aplavz, si zastrupljen za vedno. Podobno je tudi s kamero. Sem zabavljačka, četudi sem študirala medicino in je kazalo, da bom zdravnica. Prevladala je moja vesela plat. Ljudi rada spravljam v dobro voljo, vendar ne za vsako ceno. To želim početi z dobrimi vsebinami,« pravi Ana Maria Mitić.
Ljubezenski vrtiljak
Medtem ko ji je dobro šlo poklicno, pa je bilo kar nekaj let, ki jih je preživela v zvezah, v katerih se ni počutila izpolnjene, ali samska. »Imela sem dober socialni krog, iskrive ljudi, s katerimi smo se dobro imeli. Z veseljem sem kupovala penino za prijatelje za svoj rojstni dan, odpirala vrata v svoj dom in vsako priložnost – tudi srbski pravoslavni božič, imam tudi te korenine – izkoristila za praznovanje. Radi smo se družili in to so bile srčike mojega življenja. Vendar je prijateljstvo nekaj, partnerstvo pa čisto druga stvar,« pravi Ana Maria, ki je dolgo živela šovbiznis. To pomeni, da se na odru razdajaš ljudem, ko ugasnejo luči, pa si pogosto sam. »Zato sem imela legitimno željo ob sebi imeti nekoga, s katerim bi lahko delila tako dobre kot slabe trenutke življenja. Nekoga, s katerim bi skupaj gledala filme, se smejala in jokala, pa da bi razumel moje negodovanje nad tem, ko moram na upravno enoto, ker mi je potekla osebna izkaznica. Ob nedeljah, ko nisem imela predstave, sem se želela stisniti k nekomu. Ustvarjalni ljudje, ki imamo radi svojo službo, smo težko dobra slika povprečnega partnerstva. Kajti jaz popoldan nimam časa, da s kosilom sprejmem moškega, ko pride iz službe, da perem perilo ob koncih tedna. Nisem povprečna partnerica, ki bi hodila v službo in imela proste vikende. Moj urnik je poseben, zato je težko stopiti v sožitje z nekom, ki ni v tem. To tudi pojasni, zakaj je skupaj toliko umetnikov, saj laže razumejo in sprejmejo tak življenjski slog,« je realna.
Usodni petek
Nekaj »običajnim« moškim se je njen svet zdel zelo zanimiv. Fino jim je bilo družiti se z njo in obenem še v živo spoznavati ljudi, ki so sicer na televiziji in v gledališču. »Lahko je biti z nekom, ko ti gre fino. Ko pa pridejo slabi trenutki, pa je težko živeti šovbiznis. In ravno takrat potrebuješ največ partnerjeve podpore. Vedno sem se trudila, si odtrgala čas, da sem razveselila človeka, ki mi je bil pri srcu. Hudo mi je bilo, ko se mi to ni vračalo. Še sreča, da imam prijatelje, ki so mi stali ob strani, ko sem si zdravila srčne rane. Takrat ni boljšega od tega, da se hoče nekdo napiti s teboj, da bi ti pomagal in te potolažil, ali pa ti skuha juhico, ki ti pogreje ranjeno srce. Nikoli pa nisem po ljubezenskem razočaranju tri mesece ležala na kavču in jokala,« pove.
In potem je šla nekega oktobrskega petka pred petimi leti z gostovanja pri Mihi Šaleharju na Valu 202 zgodaj domov. Mimogrede je v svojem najljubšem lokalu pozdravila prijatelja. Začuden je bil, da se v petek, ko gredo ljudje običajno žurat, ona odpravlja domov. Blizu je stala skupina fantov, ki je prišla na pivo po rekreaciji. Hotela se je že odpraviti, pa jo je eden začel zadrževati. Drugi je videl, da je njegov prijatelj nekoliko vsiljiv, in jo je želel zaščititi. Malo sta se začela pogovarjati, Ani Marii se je zdel zanimiv tip. Prosil jo je za naslov elektronske pošte. »Če bi me prosil za telefonsko, mu je ne bi dala. Bil je malo sramežljiv, prav nič vsiljiv in zelo prijazen. Bil je pač ob pravem času na pravem mestu. Kmalu mi je pisal, me povabil na sprehod, kavo, hitro sva šla še na kosilo in večerjo. Moj Luka je iz drugega sveta. Inženir strojništva z diplomo MBA dela v digitalizaciji strojnih procesov, kar je res čisto drugo od tega, kar počnem jaz. Kljub prejšnjim razočaranjem sem se, tako kot vedno, na bombico vrgla v čustveni bazen. Naključje je hotelo, da sva bila oba samska in sva se morala seliti. Rekla sem si, zakaj pa ne. Kaj hujšega se mi lahko zgodi od tega, da v enem mesecu razbijeva krožnike in greva narazen. A imava tudi po petih letih še vedno ista vrata, zdaj pa še otroka in psa,« se smeji Ana Maria in priznava, da ima tako samsko življenje kot tisto v paru svoje prednosti in slabosti. Ko si svoboden, lahko kadar koli izklopiš telefon, v partnerstvu je to nemogoče. Ravno tako je treba upoštevati dobre in slabe dneve obeh. »Veliko je prilagajanja,« ugotavlja. Vendar ji ob Luki ni težko.
Lev je središče vesolja
Pred dvema letoma sta svojo dvojino spremenila v množino. Igralka je bila aktivna čisto do konca nosečnosti. Še, kot pravijo, s »trebuhom do zob« je snemala družinsko komedijo Košarkar naj bo 2. Kmalu po končanem snemanju pa je morala v porodnišnico. Petega septembra je rodila zdravega fantka Leva. »Novi vlogi sem se popolnoma prepustila. Svojemu otroku sem namenila vso pozornost in med porodniškim dopustom nisem delala, saj nisem želela zamuditi prvih dni, mesecev in leta z dojenčkom. Namesto na prireditvah ste me lahko pogosto srečali med vozičkanjem po ljubljanskih ulicah. Živimo v središču mesta in pogosto se z vozičkom odpravim na sprehod,« pove igralka, ki se je dodobra privadila tudi vstajanju ponoči in je to vzela v zakup.
Kilogrami so se stopili
»Vsi me sprašujejo, od kod taka vitkost. Ljudje so me razen po vlogah v gledališču in nastopih na televiziji namreč poznali tudi kot žensko, ki prisega na obline. Jaz se s kilogrami nisem kaj preveč obremenjevala, temveč sem se iz njih šalila. Uživala sem v vsakovrstnih kulinaričnih doživetjih in sem bila prepričana, da prava dama nosi svoje kilograme kot modni dodatek,« je vedno govorila, si oblekla enodelne kopalke in uživala tudi v bazenu. Že med nosečnostjo pa je začela skrbno ravnati s svojim telesom: »Hodila sem plavat, pa na izjemno varno in učinkovito vadbo. Želela sem ostati fit, saj sem se bala zatekanja nog in velike pridobitve teže.«
Med porodniško odsotnostjo se je zgodil še en čudež. Igralka se je prepolovila! »Zasluge za to ima v veliki meri dojenje. Na nobeno dieto nisem šla, prav tako nisem pojedla trohice manj hrane, nasprotno, ves čas nekaj grizljam, pa se mi to kljub vsemu prav nič ne pozna,« je zadovoljna igralka, ki ima zdaj več kot petnajst kilogramov manj. S svojo novo podobo je zadovoljna, a odkar je mama, ni več v ospredju ona, prav tako ne Luka, temveč njun Lev, ki uživa v vrtcu. Vpisala ga je v najbližjega njihovemu domu, sama pa se je posvetila novim izzivom.
Nova kariera
Pandemija ji je preprečila vrnitev na odrske deske. Kot dolgoletna samozaposlena se je morala znajti. Radovedna in študiozna (to ji je ostalo še iz časov študija medicine), pa tudi zelo empatična, da začuti, kakšne težave tarejo ljudi, se je domislila spletne oddaje, v kateri gosti najrazličnejše strokovnjake in skupaj razširjajo obzorja in podirajo tabuje. Ni želela biti vplivnica, kot je zdaj moderno, in testirati plenic in krem. »Vsem pustim, naj delajo, kar želijo. Jaz imam svoja merila. Obravnavam vprašanja žensk in mamic o določenih temah. Vedno pa moje vrednote ostajajo trajnostne, jaz pa avtentična. Seveda pa imam s svojim projektom velike načrte. O njih boste slišali, ko bo pravi čas,« veselo sklene.