Astro

Značilno za Škorpijone: njihov večni boj z močnimi čustvi

sn
24. 10. 2020, 09.19
Posodobljeno: 24. 10. 2020, 09.20
Deli članek:

Svojo slavo škorpijoni pletejo kot znamenje, ki je strastno, misteriozno in kompleksno. Odnose in tudi samo življenje doživljajo z neverjetno intenzivnostjo.

Dreamstime
škorpijon

Njihova čustva so vulkanska, petdeset odtenkov sivine zanje ne obstaja, ali je črno ali belo, vse ali nič. Njihovo celotno življenje je en sam boj s čustvi.
Težava škorpijonov pa je v tem, da so njihova čustva tako globoka in intenzivna, da so vedno na meji uničenj. In da gre najpogosteje za čustva, ki so zavedno ali nezavedno prikrita.
Planet Pluton in Mars, ki vladata znamenju, sta kriva za to izjemno zalogo notranje energije, ki jo posedujejo. To je tudi vzrok, zakaj se morajo naučiti nadzorovati in upravljati svojo energijo, sicer postane uničujoča, kar se lahko kaže v njihovi tipični maščevalnosti, zamerljivosti, ljubosumju in čemernosti.
MOJSTER TRANSFORMACIJE
Enako se morajo naučiti, da svojih najbližjih in okolice ne ustrahujejo, kar počno zelo pogosto, temveč da svojo izjemno moč uporabljajo konstruktivno in pozitivno. Zanje velja, da niso srečni, dokler nimajo vsega pod nadzorom. Ja, radi imajo moč. In radi tvegajo. Vsekakor pa je izkušnja z njimi nepozabna, saj vsi, ki so z njimi v stiku, gredo skozi izjemen proces ekstremne čustvene transformacije, skozi vzpone in padce, polne pritiskov, kjer mora nekaj umreti, da se lahko nekaj drugega, čistega rodi.
Škorpijon je veliki učitelj konfrontacije in transformacije. Za večino ljudi in še posebno njihovim partnerjem vsekakor ni prijetno, da se morajo v njihovi bližini nenehno soočati z globljim doživljanjem in predelovanjem negativnih čustev. In četudi večina škorpijonov tega ne dela vedno zavestno, je to del njih. Njihova narava, misija na svetu je, da pičijo s svojim želom tja, kjer najbolj boli, da umreš in potem postaneš feniks. Njihova vloga je lahko neprijetna, a ključna za naš in njihov čustveni in duhovni razvoj. Svet brez škorpijonov bi bil preveč dolgočasen!
VRAČATI NE POZABI
Značilnost tega znamenja je, da se v celoti zaveda, kaj je in kaj ni. Zaradi svoje fiksne narave je ni stvari, ki bi to njegovo mnenje premaknilo. Zato ne potrebuje nobenega potrdila o svoji vrednosti in magnetizma, v najboljšem primeru se vam bo mlačno zahvalil ali celo sumil o vašem namenu. Privlačnost škorpijona je tudi v tem, da ne silijo v ospredje. Prej obratno. Raje se zadržujejo v ozadju, od koder lahko s svojimi radarji natančno zaznavajo morebitno izumetničenost in pretvarjanje. Škorpijone privlačijo poglobljeni odnosi in dajo vse od sebe, da jih dosežejo. So pravi mojstri v tem, da prodrejo v vas, medtem ko bodo sami ostali neprebojni zid. Škorpijon je izjemno zvest prijatelj, ljubimec in partner. Brez pomisleka bo skočil pred ljubljeno osebo, če ji bo kdo grozil. Predan temu, za kar se bori, in tistemu, komur se je odločil podariti svoje srce. Kot vsako vodno znamenje nikoli ne pozabi niti prijaznosti ali usluge niti nesramnosti ali udarca. V primerjavi z ribo o tem, kako bi se maščeval, razmišlja cele noči, in ko se odloči, in se odloči, tudi če minejo leta, udari in piči nazaj. Škorpijonu se vsekakor ni dobro zameriti.
KAKO JIH OSVOJITI
Ljubezen škorpijonu pomeni strast in jo jemlje zelo resno. Škorpijon je samozavesten, privlačen, a ne nujno lep, očarljiv in seksi. Ni ga lahko zapeljati ali očarati, čeprav se rad spogleduje. Do njegovega srca ne boste prišli po bližnjici. Ker je po naravi sumničav, bo v odnos stopil precej previdno in rezervirano. Ko boste le našli pot skozi njegov labirint, vas bo ljubil predano in zvesto.
Škorpijon se rad igra in rad je del skrivnosti okoli vas. Rad odkriva in tekmuje. Privlačijo ga samozavestni, izzivalni in zabavni partnerji. Fizični videz zanj ni ključnega pomena. Ljubi poštenost, in česar nikoli ne bi smeli početi, če ga res hočete obdržati in pritegniti, je igrati se z njegovimi občutki in srcem.
Večina škorpijonov se z izbranim partnerjem rada zadržuje v zasebnosti, v okrilju doma, in to je odlična priložnost, da spletete trdnejše vezi z njim prek stimulativnih pogovorov, ljubijo namreč poglobljene raziskovalne debate. Če pa vam je ljubše, da gresta ven, potem škorpijona povabite na kosilo – ne morete zgrešiti z morskimi jedmi. Predvsem ne bodite dolgočasni, površni in povprečni. Škorpijoni ljubijo izzive, torej izzovite ga, pripravite ga do smeha, uporabite vse svoje znanje psihologije, s katerim lahko pristopate še nekoliko globlje. Delajte se, da znate prodreti skozi njegovo tančico, kar ga bo zelo vzburjalo in mu vzbudilo zanimanje. Če ste pri tem duhoviti ali celo nepredvidljivi, toliko bolje.