Astro

Znana lepotica bi bila v samostanu, če bi nune dobivale plačo

ik
4. 8. 2020, 20.44
Posodobljeno: 4. 8. 2020, 20.47
Deli članek:

»Ves čas me označujejo za privlačno žensko. Vse lepo in prav, a zelo me jezi, da nikjer še niso zapisali, da sem tudi duhovita. Sem namreč osupljivo smešna,« o sebi pravi ena najbolj seksapilnih žensk sveta, nekdanja igralka, zdaj poslovna ženska in mama Eva Mendes.

Dreamstime
Za Evo Mendes je turban glamurozna rešitev, kadar na primer nima umitih ali počesanih las.

Ob omembi njenega imena se mnogim moškim še vedno pocedijo sline, ženskam pa se obraz obarva zeleno, čeprav se je Američanka že leta 2014 umaknila iz javnosti. 46-letnica namreč še vedno velja za eno najlepših žensk na planetu, od leta 2011 pa tudi za eno najbolj osovraženih. In kaj hudega oziroma prepovednega je takrat storila? Nič manj oziroma nič več kot to, da je osvojila srce takrat najbolj zaželenega hollywoodskega samca in mnogim ženskam s tem strla srce.

Raje nuna kot igralka

Američanka se je kubanskim staršem rodila leta 1974 v Miamiju. Z mamo, starejšim bratom, ki je leta 2016 umrl zaradi raka grla, in starejšo sestro se je po ločitvi staršev preselila v Los Angeles in na univerzi v Kaliforniji študirala marketing. Njene prve karierne ambicije pa so bile mnoge bolj skromne … »Želela sem postati nuna, a me je sestra podučila, da redovnice ne prejemajo plačila, zato sem to idejo opustila. Nato sem sanjala o karieri operne pevke in astronavtke. Igralstvo je bilo nekaj, v kar sem počasi zdrsnila,« je nekoč povedala.

Ta zdrs se je začel z videospoti. Konec devetdesetih je nastopila v spotu skupin Aerosmith in Pet Shop Boys, nato pa je dobila priložnost pri filmu, natančneje v grozljivki  Children of the Corn V: Fields of Terror. Odkril jo je iskalec talentov, ki je njeno fotografijo opazil v prijateljičini mapi. Manjše vlogice, med drugim tudi v seriji Urgenca, so bile dovolj, da je nase opozorila hollywoodske producente. Njen prvi večji film je bil Smrtni udarec s Stevenom Seagalom v glavni vlogi. Po svetu je leta 2001 zaslužil več kot 70 milijonov dolarjev, a Eva se uspeha ni mogla veseliti. V filmu so namreč spremenili njen glas, ker »ni zvenela dovolj inteligentno«.

Še istega leta pa ji je s filmom Dan za trening z Denzlom Washingtonom v glavni vlogi uspel veliki preboj. Pravi, da ji je ta hit dal motivacijo, da je nadaljevala igralsko kariero. Takrat je bila namreč že sita vlog v »grozno kičastih in slabih« filmih, v katerih je igrala. Obdobja filmov kategorije C in D je bilo tako za Evo čez noč konec. Sledila je cela vrsta komercialno zelo uspešnih filmov, v katerih je Eva naravnost blestela. Med drugim smo jo lahko videli v Bilo je nekoč v Mehiki, Prehitri in predrzni, Hitch: Zdravilo za sodobnega moškega, Mafijske noči, Pokvarjeni poročnik: New Orleans … Videti je bilo, da Eve ne more ustaviti nihče in da ji Hollywood leži pred nogami.

Nato je prišel Ryan 

Lepotica, ki so jo poleg Jennifer Lopez in Penelope Cruz opevali kot eno najbolj zaželenih latino igralk, je svoj zadnji film, Izgubljena reka, posnela leta 2013. Eno leto pozneje, pri štiridesetih letih, je prvič postala mama in Hollywoodu pomahala v slovo. Pred tem je delala noč in dan in na materinstvo niti pomislila ni. Leta 2011 pa se je njen svet postavil na glavo. V njeno življenje je namreč vstopil skoraj sedem let mlajši igralec Ryan Gosling, ki ga je spoznala med snemanjem filma Očetov greh, in njen pogled na družino se je spremenil. »Nato se je pojavil Ryan Gosling, v katerega sem se zaljubila. Takrat se mi je zdelo smiselno imeti … Ne otrok, ampak njegove otroke. To se je zelo specifično nanašalo nanj,« je dejala Eva pred leti.

Otroka sta na prvem mestu

Par, ki svojo zvezo pred javnostjo skrbno skriva, skupaj sta se na uradnem dogodku pojavila le leta 2012, ko sta promovirala film Očetov greh, ima zdaj dve hčerki – leta 2014 se jima je rodila Esmeralda, dve leti pozneje pa še Amada. In Eva ob svojem idiličnem – vsaj tako je videti – življenju o vrnitvi na filmska platna ne razmišlja. »Obsedena sem s svojima hčerkama. Nočem ju zapustiti. Še vedno sta zelo majhni,« je pred časom povedala za E! News. 46-letnica pravi, da bi spet stopila pred kamero, če bi se pojavil projekt, ki bi bil tega vreden, kot je povedala sama. Na Instagramu je razložila, da je zdaj mnogo bolj izbirčna pri vlogah: »Zdaj ko sem mama, obstaja še več vlog, ki jih ne bi sprejela. Veliko je tematik, s katerimi ne želim biti povezana, kar pomeni, da nimam veliko izbire, česar pa niti ne obžalujem. Hčerkama moram biti za zgled.«

Medtem ko je Eva igralsko kariero obesila na klin, pa je njen partner vse bolj uspešen. Tudi zaradi nje … V zahvalnem govoru na podelitvi zlatih globusov, ko je bil nagrajen za vlogo v muzikalu Dežela La La, igralec svoje srčne dame ni mogel prehvaliti. »Medtem ko sem jaz prepeval, plesal in igral na klavir ter se imel čudovito, je moja noseča dama vzgajala najino hčerko in pomagala bratu, ki se je boril z rakom … Če tega vsega ne bi prevzela na svoja pleča, bi danes tukaj zagotovo stal nekdo drug. Zato, ljubica, hvala!«

Od igralke do uspešne podjetnice

»Ne glej nazaj. To je najboljši nasvet, ki sem ga prejela. Dal mi ga je srednješolski trener atletike. Razložil mi je, da bom izgubila boj, če bom med tekom tudi samo za milisekundo pogledala nazaj. Od takrat tudi sicer v življenju gledam le naprej,« pravi Eva, ki je v življenju poleg materinstva našla novo strast in ne sanjari o preteklih lovorikah. Temnolaska, ki je nekoč delala tudi za slovite blagovne znamke, kot so Calvin Klein, Cartier, Reebok in Pantene, za New York & Company oblikuje oblačila – njeni liniji se reče Eva by Eva Mendes –, je tudi kreativna direktorica podjetja CIRCA, ki izdeluje ličila za prodajalne Walgreens.

A kljub temu, da ji je v življenju uspelo, Eva priznava, da tudi njo razjedajo strahovi. Pravi, da se je vse začelo v šoli, ko so jo zaradi suhljate postave in velikih zob zbadali. »Takrat nisem razumela, zakaj so se spravljali name. Pozneje sem spoznala, da sem jim pokazala svoj strah, ki so se ga oprijemali.« Zdaj pravi, da bi svojemu mlajšemu jazu položila na srce, naj sprejme stvari, zaradi katerih je vsakdo drugačen in s tem edinstven. Kako edinstvena je Eva, je lepo povzel Gosling, ki pravi, da je edina lastnost, ki jo išče pri ženskah, ta, »da je Eva Mendes«. »Nič drugega ne iščem,« je dejal igralec, ki je nekoč izjavil tudi, da je življenje s tremi ženskami »raj na Zemlji«. »Kot bi vsak dan hodil po polju, polnem rož. Živim z angeli.«