Astro

Ženske, izženite 'hudiča' iz sebe s staranim česnom!

Minka Gantar, svetovalka za zdravje in osebno rast
27. 5. 2020, 15.00
Posodobljeno: 2. 6. 2020, 10.51
Deli članek:

Najpogostejše ženske težave so bel tok, srbenje na intimnih delih, vnetje vagine, slab zadah, občutek napihnjenosti in slaba prebava. Kdo bi si mislil, da si pri vsem tem lahko pomagate samo z enim čudežnim živilom.

Profimedia
česen

Vse naštete težave namreč izvirajo iz skupnega imenovalca – prizadeta sluznica. Kaj pa prizadene sluznico? Njen največji sovražnik razbohoten glivica kandida.

Neštete povezave

Kandida je naravno prisotna glivica v našem telesu. Problem nastane, ko se prekomerno namnoži. Možni pokazatelji, da se je v telesu razbohotila kandida, so beli tok, pogosta vnetja in srbeč občutek spolovila, vnetja mehurja, ledvic, sečnih poti, povzroča pa tudi težave s prebavo ter občutek napihnjenosti. Pa to je šele začetek. Kdor imam telo popolnoma zakisano, se mu lahko pojavi vrtoglavica, nespečnost, težave s hormoni, pogosto siljenje na jok, občutek nemoči in obupa, na dolgi rok pa začne pešati imunski sistem in popusti najšibkejši člen – kar pa lahko vodi v težka obolenja.

Zakisano telo je odlična podlaga za vse ostale bolezni

Mogoče se vprašate, ali je kandida vzrok ali posledica? Kandida je pod prvo posledica neravnovesja v prehrani – preveč bele moke, belih testenin, preveč mesa in absolutno premalo vlaknin ter probiotičnih bakterij; pod drugo pa je kandida pokazatelj neravnovesja na čustvenem področju. Kdor ima zakisano telo, ima tudi zakisane misli – torej je vzrok stres.

Kako se rešiti kandide?

Ključen je česen, staran česen pa ima svoje učinkovine še veliko močnejše od svežega. Česen je naravni rastlinski antibiotik in vsebuje snov alicin. To je žveplena spojina, ki je ključna za večino pozitivnih učinkov česna. Česen pa ne vsebuje samo alicina, pač pa tudi ključne vitamine in minerale. Ker smo tukaj osredotočeni na obnovo sluznice, naj izpostavim samo dva - silicij in selen. Ta dva minerala sta ključna za obnovo sluznice, selen skupaj z vitaminom C pa deluje kot močan antioksidant, ki ščiti tkiva pred poškodbami. Česen vsebuje tudi baker in železo, ki v kombinaciji z vitaminom B 12 pripomore k boljši krvi, vsebuje pa tudi cink, ki vpliva na imunski sistem in pripomore k hormonskemu ravnovesju.

Poleg česna in zdrave prehrane pa nas zakisano telo uči ljubezni do sebe. Uči nas spuščati določene odnose, opuščati vzorce ter ljubeče skrbeti za sebe. Vemo, da so včasih uporabljali česen za 'izganjanje hudiča' - mogoče pa je čas, da tudi vi izženete 'hudiča' iz sebe.