Astro

Karmični horoskop za čas retrogradnega Saturna - do 28. 9. 2020

Alja Špiljak
16. 5. 2020, 10.10
Posodobljeno: 16. 5. 2020, 10.28
Deli članek:

Vsak planet na nebu je odgovoren za določeno področje našega življenja in na nas specifično vpliva.

Profimedia
saturn

Svojo pomembno vlogo ima tudi Saturn, ki že stoletja nosi tudi imeni Vladar karme in Učitelj – mučitelj. Nastavlja nam namreč neštete ovire in pasti, a nobene brez razloga. Njegov močni vpliv bomo v prihodnjih mesecih vsi občutili posebno na področju čustev. Zakaj? Ker se od 10. maja pa do 28. septembra 2020 Vladar karme giblje retrogradno.

Saturn se sicer precejšnji del leta giblje retrogradno, zato smo s to energijo že dobro seznanjeni in smo se nanjo nekako navadili ter se prilagodili. Ker se Saturn giblje počasi, njegov vpliv običajno občutimo na bolj subtilni ali podzavestni ravni.
Kljub temu je tokratni Saturnov retrogradni premik poseben in vreden obravnave, ker je planet marca prešel v znamenje vodnarja. To je bil velik premik, ki ga bomo znova izkusili v tem času njegovega retrogradnega gibanja.
Ko se bo Saturn premikal vzvratno skozi znamenje vodnarja, bomo podoživeli teme, ki so bile v našem življenju prisotne od 21. marca. Za večino izmed nas je bil to čas začetka karantene, zato je zelo verjetno, da bo meseca maja največji poudarek prav na tem. Julija pa se bo Saturn vrnil v znamenje kozoroga in s tem prinesel zaključne darove karmičnih lekcij, na katerih smo delali zadnji dve leti in pol.
In kaj to pomeni za področje ljubezni za posamezna astrološka znamenja?

dreamstime
astrološki znaki

OVEN

Ovni boste začutili večjo potrebo po družabnosti kot sicer oziroma kakor v preteklih obdobjih. Dobro je, da ste časovno dobro organizirani, da si najdete čas tudi za prijatelje in ljubljeno osebo.

Bodite drzni in organizirajte kakšen žur ali druge vrste družabnih srečanj.

Lahko se vam zgodi, da boste nekoga, ki ga že dlje časa poznate, videli v popolnoma novi luči.

Morda si že dolgo želite zbližanja z nekom in v tem obdobju se vam bo ponudila priložnost, da se vam to uresniči. Čas bo primeren za sklepanje globljih razmerij, tudi trajno partnerstvo.

Želeli si boste plodnejših, globljih, iskrenih, harmoničnih odnosov.

BIK

Biki boste v razmerju nestrpni, ker boste na vsak način želeli poglobiti ljubezenski odnos, vendar se je smiselno zavedati, da je za razvijanje dobrega, poglobljenega obdobja potreben čas. Namesto da se obremenjujete s tem, kje ste pravzaprav v odnosu, poskušajte uživati v dvoje vsak dan posebej. Dovolite, da se stvari razvijajo s svojo naravno hitrostjo.

Lahko se boste znebili starega strahu pred neuspehom v ljubezni ali strahu, da ne zmorete obdržati sreče v ljubezni. Ste sredi močne notranje preobrazbe, ki vas vodi v zmago nad strahom pred neuspehom v ljubezni in k opuščanju starih bolečih spominov na neuspešna ljubezenska razmerja.

DVOJČKA

Dvojčki ste morda v obdobju, ko se v partnerstvu srečujete z nesoglasjem, lahko da glede nečesa s partnerjem ne morete najti skupnega jezika, kar lahko povzroča napetost in slabo komunikacijo med vama.

Dobra, iskrena komunikacija med vama o tem, kaj vaju muči, o vajinih občutkih in mislih oziroma idejah bo v tem obdobju zelo pomembna. Pomembno je, da najdeta rešitev, ki bo dobra za oba, ne zapletajte se v igro moči in ne vztrajajte za vsako ceno.

Retrogradni Saturn vas bo s svojimi energijami silil in hkrati podprl v procesu opuščanja načinov vedenja, ki v vas povzročajo zaskrbljenost ali nesproščenost v partnerskem odnosu, pa tudi oziranje v preteklost, v pretekla boleča obdobja v partnerstvu ali bivših partnerstvih. Začutite, kdo od vaših staršev je bil pretirano zaskrbljen glede partnerskega odnosa, od koga ste povzeli ta vzorec že v otroštvu, nekako v starosti petih let – kaj vas je takrat zaznamovalo ... Energije vas podpirajo v tem, da se naučite reševati stvari, izzive v odnosu, ko se pojavijo, sproti, in v dobri, iskreni in pravočasni komunikaciji.

RAK

V tem obdobju se bo izrazila vaša sposobnost za spremembo in globinsko preobrazbo. Letošnje leto je vaše, Lunino leto, in energije podzavesti in karmične energije resnično močno pritiskajo na vas ter vas potiskajo v nenehno delo na sebi. Še posebno glede ljubezenskih odnosov se kaže možnost za popolnoma novo dojemanje sebe v partnerskih zvezah. Vaše dejavno, zavestno vpletanje v arhetipski proces opuščanja starih vzorcev in razmerij, ki vas ne podpirajo v rasti, vas vodi v bolj izpolnjujoče, harmonične odnose, v možnost, da spoznate sorodno dušo, morda celo dušo dvojčico, in zaživite resnično ljubezenski odnos, po katerem hrepenite vse življenje (ali več življenj). Čaka vas lahko nagrada v obliki čustvenega razkošja, notranjega miru in izpolnitve vaše notranje potrebe po dajanju ljubezni, še več, naučili se boste tudi sprejemanja v enaki meri. Bodite sproščeni, odprti, verjetno tudi že čutite, da se v vas prebuja novo hrepenenje in se spet povečuje potreba po družabnosti, smehu, uživanju v druženju z ljudmi, tudi spoznavanju novih oseb. Zelo verjetno je, da boste spoznali nekoga, ki vam bo spodmaknil tla pod nogami.

LEV

V prihajajočem obdobju imate naravnost jupitrovske možnosti za ustvarjanje novih priložnosti in sreče v ljubezni. Učili in naučili se boste uporabljati vse odtenke ljubezenskega sporazumevanja, si začeli bolj zaupati, imeli boste možnost opustiti stari strah pred propadom ljubezenskega odnosa. Duhovno, duševno, čustveno in telesno se boste prenovili. Zaradi zorenja v čustvih in opuščanja starih strahov boste svojo ljubezen do partnerja oplemenitili z modrostjo, ki je v jedru vaše biti, vaše kraljevske moči in notranjega sijaja.

Izziv za vas bo, poleg starega strahu pred razpadom odnosa, da ne boste za vsako ceno vztrajali pri starih stališčih, rutinskih navadah in da se boste resnično znali sprostiti v novo. Izziv bo tudi najti pravo ravnovesje med delom in prostim časom oziroma časom, ki ga boste preživeli s svojo ljubljeno osebo, pa tudi s svojimi prijatelji. Ne zanemarjajte družabnega življenja, samskim levom se odpirajo nova vrata v ljubezni.

DEVICA

Energije retrogradnega Saturna vas bodo potiskale v to, da se znova soočite in enkrat za vselej premagate strah pred propadom ljubezenske zveze, da ne zatirate več svojih čustev in svojih najnežnejših, najmehkejših energij, ki vam omogočajo širjenje v energijah čustev in sprejemanje ljubezni svojega partnerja brez umskih ovir, starih privzgojenih prepričanj glede ljubezenskih odnosov in vaše vloge v njih. Z ozaveščanjem in preseganjem teh notranjih ovir in omejevanj se bo v vas polno prebudila in dejavno izrazila strastna narava. Vaša komunikacija v odnosu bo bolj iskrena, vi boste bolj pristni. To vam bo prineslo notranje zadovoljstvo, čustveno razkošje in občutek varnosti in trdnosti v odnosu. To čustveno obilje boste izrazili tudi dejavno, navzven.

Samski ste morda prav zdaj v situaciji, ko si želite izraziti čustva ljubljeni osebi, a se bojite, da čustva niso vzajemna. Sprostite se, pokažite svojo mehko, čustveno plat in odprto spregovorite o svojih čustvih ljubljeni osebi, veliko možnosti imate, da vam simpatija čustva vrača.

TEHTNICA

Morda se vezane tehtnice v tem obdobju počutite, kot da v vašem odnosu ni prave čustvene bližine. Ne bodite takoj prestrašeni, morda je pri partnerju zadaj stres zaradi zunanjih okoliščin, kot je služba, nikar ne jemljite vsega preveč osebno. Morda je čas, da si dasta s partnerjem malo več osebnega prostora, včasih je manjši odmik odlična motivacija za partnerja, da se vam spet ljubeče približa. Ne glede na to boste imeli v prihajajočem obdobju možnost obvladati čustveno celovitost in pristnost. Vaš izziv v tem obdobju bo opuščati iluzije in (samo)prevare glede ljubezenskih odnosov pa tudi spomine na čustvena razočaranja v preteklosti. To vas bo vodilo v zavestno odločitev in notranjo potrebo po izražanju svojih čustev celovito in natančno. Karkoli boste čutili, boste pokazali navzven, s čimer se boste branili pred dvoličnostjo (svojih) čustev in dejanj v zvezi. Pristen odnos ter pošteno in odgovorno izražanje čustev bo tisti temelj, ki bo ohranjal zvezo trdno in močno, za samske pa temelj, na katerem boste ustvarjali in razvijali zvezo z novo ljubeznijo, ki se že kaže na obzorju.

ŠKORPIJON

Z opuščanjem starih strahov glede ljubezenskih odnosov, še posebno strahu pred razpadom ljubezenske zveze, ki je posledica preteklih razočaranj, in s sproščanjem svojih čustev, namesto da bi v sebi zadrževali ali tlačili čustva, tudi negativna, se bo v vas sprostilo veliko življenjske in ljubezenske energije. To vas bo podprlo v oživljanju namere, da si ustvarite lep, poln, harmoničen, iskren odnos, ki vam bo prinašal srečo in čustveno zadovoljstvo, pravi notranji razcvet. V sebi boste začutili potrebo po večji pristnosti v odnosu, pa tudi po nežnosti in mehkobi in po skupnih ustvarjalnih projektih. V partnerstvo boste prinašali ljubezen, oplemeniteno z notranjo modrostjo.

Samski škorpijoni imate morda že nekaj časa v mislih nekoga, zaradi katerega vam hitreje bije srce. Morda je zdaj pravi čas, da ga povabite na zmenek in ugotovite, koliko kemije je med vama. Čeprav ste morda živčni in napeti glede zmenka, boste najverjetneje prijetno presenečeni, ko boste ugotovili, koliko imata skupnega. Pogovor bo verjetno zelo sproščen in tekoč. Morda boste celo imeli občutek, kot da to osebo poznate že vse življenje. Le pogumno, zvezde so na vaši strani.

STRELEC

V tem obdobju boste imeli možnost preseči stara navidezna notranja (in/ali zunanja) nasprotja ter polarnosti v svojih čustvih, kar bo vodilo k bolj harmoničnim ljubezenskim zvezam. Začeli si boste bolj zaupati, kar zadeva vaša čustva, intuicijo, sanje in vizije. Vračali se boste k svojemu jedru. Združevanje navideznih nasprotij in polarnosti, opuščanje strahu pred porazom na ljubezenskem področju ter spominov na pretekla razočaranja in konflikte v odnosih vas vodi k obvladovanju umetnosti ljubezenskega oziroma partnerskega odnosa. Ne boste se več bali izraziti tudi manj sončnih delov svoje osebnosti, sposobni se boste izražati s široko paleto svojih čustev, kar bo obogatilo vaš partnerski odnos in ga postavilo na trdne temelje.  

Samski strelci boste morda zelo navdušeni in na trnih zaradi neke nove osebe v vašem življenju. Kljub temu poskušajte ohraniti vsaj malo trezno glavo in ne poskušajte te osebe gledati zgolj skozi rožnata očala. Ostanite kul in si vzemite čas za to, da to osebo spoznate takšno, kot v resnici je. Oba bosta srečnejša, če bosta ob morebitnem razvoju dogodkov v ljubezenskem odnosu drug drugega sprejela takšna, kot sta v resnici.

KOZOROG

Energije retrogradnega Saturna vas vodijo v notranjo spremembo, celo preobrazbo lastnih čustev, kar lahko zelo ugodno vpliva na vaše ljubezenske odnose. Prenehali se boste bati sprememb, začutili boste, katera stara čustva vas ovirajo, ker ne izražajo več vašega bistva. Opuščali boste stare privzgojene vzorce in strah pred tem, da bi vas partner nenadoma zapustil, da bi ostali sami. Energije vas vodijo v pozitivno, oportunistično spremembo, kar vas vodi k stabilnosti, trdnosti in varnosti v ljubezenskem odnosu.

Morda ste se že zaljubili, a imate občutek, kot da si ta oseba nekako ne vzame časa za vas. Sprostite se, morda je to zgolj njegova taktika, ker želi na ta način ohranjati vašo pozornost. Morda tudi vi uberete takšen igriv pristop, da ga malo zmedete. Takšne igrice bodo verjetno obema nekaj časa všeč, vendar z njimi nikar ne pretiravajta. Pomembno je, da veste, kdaj je čas, da se bolj iskreno odpreta drug drugemu.

VODNAR

V prihodnjem obdobju se boste imeli možnost naučiti postavljati zdrave meje v odnosih, tudi partnerskih. Bolj boste tudi spoznali lastne omejitve in jih spoštovali. Vodnarke bodo energije podprle pri celjenju in reševanju odnosov s pomembnimi moškimi v njihovem življenju in pri opuščanju spominov na pretekla ljubezenska razočaranja. Oboji, vodnarji in vodnarke, se boste v prihodnjem obdobju veliko ukvarjali tudi z mislimi o ustvarjanju ali povečanju svoje družine.

Vodnarji boste začutili željo po očetovstvu ali pa se boste v sebi iskreno in poglobljeno soočili z odločitvijo, ali postati oče ali ne.

Sprejeli se boste bolj celovito, prevzeli odgovornost za svoj življenjski slog, s čimer boste prinesli v odnos svoj delež miru, harmonije in sreče. Morda boste končali odnos, ki vas ne osrečuje in ne izpolnjuje več.

RIBI

Energije retrogradnega Saturna bodo še poudarile vašo notranjo potrebo po tem, da so vaši ljubezenski odnosi resnično uravnoteženi, harmonični. Če ste v odnosu, ki vas ne podpira, ga boste najverjetneje končali.

Samske ribe se boste verjetno odločale med dvema potencialnima partnerjema, pri čemer vas bo vodila potreba po harmoniji v odnosu in po res posebnem odnosu, ne boste več hoteli sodelovati v čustvenih dramah, ki vas izčrpavajo. Utrjevala se bo vaša umetnost širjenja in poglabljanja ljubezenskega odnosa. V svoji potrebi po resnem, trajnem partnerstvu v tem obdobju se boste mnoge ribe odločale za skupno bivanje s partnerjem in morda za to, da si z ljubljeno osebo ustvarite družino.

Izziv v tem obdobju bo za vas soočenje z lastno ljubosumnostjo in posesivnostjo, kar je lahko prva stopnica pri premagovanju teh čustev. Učili se boste zaupanja v odnosu in iskrenosti glede svojih slabosti oziroma notranjih strahov, povezanih s partnerstvom na splošno.