Astro

Reinkarnacija gor ali dol - dejstvo je, da imate v tem življenju le to telo

Mito Šinkovec
20. 4. 2020, 12.33
Posodobljeno: 20. 4. 2020, 12.44
Deli članek:

Tudi če ste v svojih nazorih konzervativni in teorije o reinkarnaciji ali česa podobnega ne odobravate, se boste morali sprijazniti z dejstvom, da boste vedno imeli samo svoje telo. Tu in zdaj! V njem boste vse do konca vašega fizičnega življenja.

Profimedia
moški

Telo, v katerega ste se »vselili« pri rojstvu, se oblikuje z rastjo na podlagi nekaterih genskih zasnov in naj bi se razvijalo po nekakšni naravni poti. Tej pa so pogosto napoti razne bolezni, poškodbe in strupi. Na nekatere takšne dejavnike lahko vplivate, na druge pa ne.
Vedno lahko vplivate na svoje zdravo življenje, kar pomeni da se trudite povečati funkcionalnost vašega življenja in s tem Vaše zdravje, energijo, moč in vzdržljivost.

Pa je skrb za telo res tako pomembna?
Predstavljajte si, da na prvi zmenek pride oseba, s katero ste dogovorjeni, v umazanih, zmečkanih cunjah in z nemogočim zadahom iz ust. Ne morete se upreti pomisleku, da tej osebi pač ne pomenite zadosti veliko, saj bi se v nasprotnem primeru verjetno malo bolj uredila. S tem vam želim ponazoriti, kakšen pomen ima vaše telo na okolico v vsakdanjem življenju.
Priznati si morate, da si ljudje pogosto ustvarimo mnenje o nekom le na podlagi prvega vtisa, torej le njegovega videza. Zadeva pa deluje tudi v nasprotni smeri. Zavedajte se, da z vašim izgledom na nek skrit način kažete vaš odnos do okolice.
Lepo telo si vsak predstavlja po svoje. Nekaterim so všeč ljudje z močno izraženo mišično maso, drugim pa to ni všeč, saj so mu pri srcu bolj tiste vitke postave. Lahko pa ste prepričani, da jih je hudo malo, katerim je lepotni ideal sključena drža in telo z veliko viseče maščobe. Le te si vsi želimo čim manj.
Spremenjeni družbeni red je tudi pri nas povzročil spremembe delavnika. V tekmi za konkurenčnost se delovni čas počasi, a vztrajno daljša. Napor je čedalje hujši. Kljub temu pa se večina v skrbi za zdravje še vedno zaveda pomena športne aktivnosti. Tako je nastala potreba po čimbolj zgoščeni obliki rekreacije. Ljudje razmišljajo približno takole: za rekreacijo sem si pripravljen vzeti eno uro in v tej uri bi želel čim bolj kvalitetno vplival na svoje telo.
Ponudbe na trgu je ogromno. Tako kot čebelice letajo poleti iz cveta na drug, še bolj pisan cvet, ki obljublja še več, tako ljudje letajo iz fitnes centra na neko drugo vadbo, ki nam obljublja in nagovarja na nam bolj všečen način. Kritična napaka pri tem je, da lastniki fitnes centrov in voditelji vadb pričakujejo, da bo tisti, ki je prišel, popolnoma pripravljen in sposoben na napore, ki pridejo prakticiranjem njihovega stila ali različico vadbe. Kar pa je zelo velika špekulacija.
Po mojih izkušnjah je potrebno kar nekaj dela, da pride neka oseba do stopnje, kjer lahko brez kvarnih posledic naredi nekaj, kar se v neki splošni komercialni vadbi od nje pričakuje. Zato pojdite nekam, kjer bodo najprej naredili diagnostiko. Ni pomembno, koliko naredite sklec ali počepov. Tudi ni kritično pomembno, koliko maščobe in kostne mase imate. Veljalo pa bi vedeti, kje vaše telo naredi kompenzacijo, katere mišične skupine so zategnjene ali kaj v vašem telesu je morda prešibko. Šele potem je smiselno razmišljati, s kakšnim dražljajem oziroma vajo bi to poskušali popraviti.

In prav zato ...
- ker je naše telo nekakšen dom, v katerem se moramo dobro počutiti,
- ker živimo v obdobju, ki ga zaznamuje kronično pomanjkanje časa, stres, naglica, neustrezna prehrana, debelost, koronarne bolezni in pomanjkanje telesne aktivnosti …,
- ker moramo bolj spoštovati in ceniti samega sebe,
… poiščimo rešitev!
Potrebno je le nekaj samodiscipline in iskrenosti, da si priznamo, da moramo nekaj storiti za sebe. Vzemite si nekaj trenutkov in si predstavljajte, da se lahko nekega dne zbudite v telesu, kjer se z lahkoto prepognete, vas nič ne tišči, boli, se počutite lahkotno in svobodno. Nato pa sprejmite, da je s smiselnim treningom vse to možno doseči.