Astro

Kala sarpa – kača časa v luči korona virusa

Tina Pipan
19. 3. 2020, 13.33
Posodobljeno: 19. 3. 2020, 13.47
Deli članek:

Vsi astrologi in djotišiji v zadnjih tednih zagotovo povečano gledamo v natalne karte in preučujemo naravne ritme danega trenutka.

dk
kala sarpa

Kaj je vzrok? Zakaj se je to zgodilo? Kdaj bo konec?
To so zagotovo najpogostejša vprašanja.
Več o tem sem že napisala v članku: Korona virus skozi djotiš vpogled in preventivni nasveti.
Danes pa bi želela nekaj napisati o posebni konstalaciji tega trenutka: o Kala sarpa jogi, ki je vsem djotišijem zelo poznana in tudi pomembna.
V vsaki natalni karti in pri vsakem preučevanju trenutnih naravnih ritmov je vedno izredno pomembna pozicija karmične osi, točneje naravnih principov Rahuja in Ketuja.
Rahu in Ketu nista planeta sama po sebi, oba predstavljata matematično izračunani točki, kjer se, gledano iz Zemlje seveda, sekata tirnici Lune in Sonca. Rahu je severno lunino sečišče, severni lunin vozel, Ketu pa južno lunino sečišče, južni lunin vozel. V vsaki natalni karti ta dva naravna principa predstavljata našo karmično os, oziroma linijo večjega karmičnega čiščenja, morda ovir, težav, izzivov, preobrazb, strahov itd… Imenujemo ju tudi senčna planeta, saj nimata materialnega telesa, temveč mečeta samo senco. Pravzaprav to tudi sama delata: jemljeta svetlobo, oziroma ustvarjata senco Soncu in Luni, saj Ketu ustvarja sončev mrk, Rahu pa je tisti, ki ustvarja lunin mrk.
Kadar se vsi planeti nahajajo na eni strani luninih vozlov, torej ujeti med karmično os Rahu/Ketu, takrat v djotišu govorimo o Kala sarpa jogi.
Kala sarpa joga se imenuje tudi Kača časa in predvsem v osebni natalni karti lahko govori o možnih ovirah in težavah, s katerimi se oseba, ki jo »nosi in živi« srečuje vsaj del svojega življenja. Prav tako kaže na trenutek manjše svobodne volje in večje karmične zavezanosti in nekakšno ujetost v določeni življenjski situaciji.
In ja, tudi ta trenutek je na nebu popolna Kala Sarpa joga, ki pa jo seveda v rednih časovnih intervalih prekinja gibanje Lune, ki vsak mesec za cca 14 dni pobegne prijemu karmičnih vozlov.
Kala sarpa se je aktivirala 25. 2. 2020 in bo trajala do 28. 5. 2020.
Hkrati s tem ko se je Kala sarpa aktivirala, smo imeli reaktivacijo decembrskega sončnega mrka (ki je bil najmočnejši ravno na področju Kitajske in lokacije dejanskega izbruha korona virusa). Princip Marsa je prehajal točko mrka 22. 2. 2020, se s Ketujem srečal 25. 2. v izredno preobražujočemu ozvezdju Mool. Ketu, kot del karmične osi in aktivator dogajanja ta trenutek, pa bo to točko decembrskega mrka prehajal 22. 3. 2020.
Kljub temu, da je ujetost vseh planetov med karmično os Rahu/Ketu zagotovo pika na i trenutnemu stanju, pa iskreno mislim, da Kala sarpa joga ni vzrok dani situaciji.
Zakaj tako mislim in zakaj je to potrebno razumeti tudi malo širše?
Kadarkoli se naravna principa Jupiter in Saturn nahajata skupaj na enem delu karmične osi, takrat je Kala sarpa vedno precej običajna in pogosta. Torej zagotovo to ni redka ali neobičajna situacija vezana na naravne ritme na Zemlji.
Naj vam napišem datume popolne Kala sarpa joge v nekaj preteklih in tudi nekaj prihodnjih letih (ki jo z rednimi intervali prekinja gibanje Lune):
5. 9. 2016 - 26. 12. 2016
15. 9. 2017 - 30. 1. 2018
29. 7. 2018 - 26. 9. 2018
18. 7. 2019 - 28. 9. 2019
25. 2. 2020 - 28. 5. 2020
1. 1. 2021 - 27. 3. 2021
15. 12. 2021 – 23. 4. 2022
Leto 2023 bo prvo vse od leta 2016 ko Kala sarpa sploh ne bo prisotna.
Kot vidite, to resnično ni neobičajna in tako redka situacija vezana na naravne ritme in procese na Zemlji. V luči vseh ostalih naravnih ritmov pa »ujetost« planetov med Rahu/Ketu os, ki bo aktivna vse do konca maja 2020, zagotovo doda piko na i trenutni situaciji.
Ta članek sem spisala tudi zato, ker ne želim prevelikega posploševanja, ki ga na trenutke lahko prebiramo vsepovsod na internetu, tudi posploševanja glede Kala sarpa joge kot edinega vzroka dane situacije (gledano seveda skozi oči djotiša).

dk
Trenutna dejanska situacija na nebu.

Tudi Kala sarpa, pa še zdaleč pa ne samo Kala sarpa je tisto, kar je potrebno upoštevati pri analizi trenutne situacije.
Tu je januarski premik principa Saturna (po sideralnem zodiaku) v znamenje Kozoroga, tu je njegovo srečanje s Plutonom (in malo pred tem tudi premik Plutona), močni decembrski mrki in njihova reaktivacija v mesecu februarju ter marcu ter predvsem dejstvo, da so se ti mrki zgodili na delu zodiaka, ki zrcali močne preobrazbe, v ozvezdjih Mool (Ketu) in Ardra (Rahu) itd…
Tudi v luči trenutne Kala sarpe joge, preventiva ostaja enaka:
sprejemanje odmika in tišine, redno sproščanje in meditacija, pomoč tistim, ki le to najbolj potrebujejo, odgovornost in mirnost.
Potrebno se je zavedati, da kljub ne najbolj ugodni situaciji, nismo nemočni, samo svojo moč moramo poiskati drugje.
Ne pravim da je preprosto, ne pravim da je lahko, pravim samo, da je možno.
Princip Marsa se bo v naslednjih dneh srečal najprej s Plutonom, potem s Saturnom. Konstelacija na nebu in njuna moč bo velika, a hkrati bosta oba principa v stanju svoje velike kvalitete. To mora biti čas velike pazljivosti, a hkrati je lahko tudi čas pozitivne preobrazbe situacije.
Zdaj nam jeza ne koristi. Zdaj nam koristi odločnost. Zdaj nam strah ne koristi, koristi pa nam odgovornost.
In ja, res je, princip Jupitra bo od konca marca do konca junija vstopil v stanje svojega neravnovesja. Ko se je to zgodilo zadnjič, je bil čas gospodarske krize, za katero je jasno, da se nam obeta tudi sedaj. A ni nujno, da bo dolgoročna. Če smo sedaj odgovorni, odločni in mirni, lahko situacijo hitreje regeneriramo in spremenimo.
In če pogledamo malo širše, je naša Zemlja končno zadihala in narava se bliskovito regenerira. Mi pa smo se ustavili. Na silo sicer, a včasih očitno zlepa ne gre.
In da ne bomo govorili samo o neugodnih naravnih ritmih.
28. 3. 2020 se princip Venere premakne v znamenje Bika, kjer se počuti izredno dobro in bo tu vse do 1. 8. 2020, kar je pravzaprav presenetljivo dolgo. To je velika kvaliteta in priložnost, ki jo lahko ljudje prebudimo in zaživimo.
Venera je povezana z ljubeznijo, harmonijo, ustvarjalnostjo, produktivnostjo tudi blaginjo in financami, pa za naravo in vsem naravnim, lepim. S starimi duhovnimi, naravnimi znanji, s povezanostjo in žensko energijo.
Zato si zapomnite: kamor usmerimo pozornost, to raste!
Poglejte vse kar obstaja, delujte odločno, mirno in odgovorno in pozornost usmerite na tisto, kar želite povečati v svojem življenju.