Astro

Verjemite, ker je čista resnica: mati zemlja nas ne bo nikoli razočarala

Magdalena Jankovec
18. 3. 2020, 17.00
Deli članek:

Vse v življenju ima zavest, ki je ne moremo prijeti in je ne vidimo, vendar obstaja in je prisotna v vsem stvarstvu.

DK
Magdalena Jankovec

Uživam, ko delam z zemljo, sadim zelenjavo in moje prelepe vrtnice, ki kažejo vso lepoto rož in pogled na vso naravo in gozd, ki me obkroža.

Ta tiha tišina v zraku in šelestenje list in zvokov gozda, me napolni z občutkom povezanosti z vsem.

Kako pozabljamo, da imajo tudi rastline in drevesa zavest. Ko se povežemo z njimi in jih spoštljivo ogovarjamo, da jim pomagamo rasti in smo hvaležni, da nas hranijo, da preživimo, so srečne one, smo srečni mi …

Telo rabi hrano in vse, kar vsebujejo te čudovite rastline, sadeži, začimbe, zelišča, zelenjava in jagodičevje.

Če smo napeti in nemirni, je stik z zemljo tisti, ki nas osvobodi teh težav. Ko delamo z zemljo, smo prisotni - in mati zemlja potrebuje naš doprinos. Vedno več ljudi se odloča živeti zunaj velikih mest, kjer iščejo mir, del sebe, ki je povezan z naravo. Otroci uživajo v svežem zraku.

Kdor ni povezan z zemljo, ima mrzle noge, težko dokonča svoje ideje, čuti se izgubljenega … Zato je naslednja meditacija čudovita, da se poveženo z materjo zemljo, ki nas vedno brezpogojno podpira.

dk
Svojo zemljo negujem s hvaležnostjo, kar mi vrača z obiljem miru, zdravja in tudi zdrave hrane.

VIZUALIZACIJA PRIZEMLJEVANJA

Sedite na stol z zravnanim hrbtom, vendar sproščeno, noge naj ne bodo prekrižane. Stopala naj bodo plosko na tleh. Zaprite oči, nekajkrat globoko vdihnite in se osredotočite na dno hrbtenice. Predstavljajte si, da se hrbtenica razteza navzdol in se razdeli na dve veji ali korenini, ki počasi potekata po obeh nogah. Čutite, kako so stopala vsajena v tla in kako gresta korenini skoznju še naprej v zemljo. Čim globje gresta, tem bolj zakoreninjeni in ozemljeni se počutite. Nekaj časa uživajte v tem občutku varnosti, ko opazujete glavne korenine, iz katerih poganjajo še manjše, ki se nato raztezajo pod zemljo. Sedaj čutite, kako se iz zemlje skozi korenine počasi širi energija po vaših podplatih. To energijo si predstavljajte žareče rdečo kot vulkansko lavo. Čutite, kako vas greje, ko gre po vaših nogah navzgor do točke, kjer se veji združita na začetku hrbtenice. Uživajte nekaj časa, da ste zakorinjeni v tleh, da vas mati zemlja hrani, ter v občutku trdnosti in varnosti.

dk
V svojem cvetočem okolju tudi sama cvetim.