Astro

Tarot napoved: vse lahko dobite, če si le dovolite

Kristina Strašek
8. 3. 2020, 07.00
Deli članek:

Za obdobje od 8. do 14. marca so padle karte Dvojka mečev, Zvezda in Vitez novcev.

dk
angel

Kariera
Tokrat se za področje posla odpira karta Dvojka mečev, ki pa v samem bistvu sporoča, da boste morali začeti sprejemati razumne odločitve. Mnogi med vami se boste s tem tednom znašli na razpotju (ali pa si končno priznali, da ste na njem že lep čas), posledično boste čutili večjo napetost, kaj narediti. Za sprejemanje prave odločitve, boste morali prvo umiriti svojo čustveno plat, saj prevečkrat povzroči notranje neravnovesje, pretirano čustvovanje in onemogoča, da bi v pravem trenutku naredili tisti zloglasni korak naprej.
Na karti lahko opazite žensko, ki z zavezanimi očmi sedi z meči v rokah in je obrnjena stran od morja. Morje, voda na sploh, simbolizira čustveno stanje, kateremu je, kot pravim, treba tokrat obrniti hrbet. Ne razmišljati, kdo vas je prizadel, kdo vas je užalil in podobno. Zavedajte se trenutne situacije, nanjo poglejte razumno in se odločite za naslednji korak.
Meča sta dve strani, dve poti in tako simbolizirata razpotje, o katerem sem že spregovorila. Dokler boste le sedeli in čakali, se razpotje (problem) ne bo razrešilo in še naprej boste občutno nesrečni, nezadovoljni in po svoje nemočni na področju dela. Ni važno, kakšna je situacija. Eni ste nezadovoljni s plačo, drugo delovnim mestom … spet tretji morda trenutno brezposelni. A vse dokler okoli tega ne boste ničesar naredili, se tudi nič ne bo spremenilo. »Ampak saj delam vse!«. Potem je morda treba spremeniti taktiko, pristop in se situacije lotiti povsem drugače. Ste res prepričani, da ste poskusili že vse ali le zapravljate čas in energijo z delanjem istih korakov – istih napak?
Zastavite si v tem tednu sledeča vprašanja:
1. Katero odločitev se bojim sprejeti?
2. Zakaj se izogibam tej odločitvi?
3. Sem resnično nemočen/nemočna?
4. Me pri napredku ovira določena oseba? (če ja: Zakaj se je oklepam?)
V tem tednu (in seveda tudi naprej) bo za vse, ki se na področju posla počutite ujete, pomembno, da se obkrožite s pravimi ljudmi, ki vam bodo stali ob strani tudi pri bolj drznih odločitvah. Predelajte zamere, ki jih imate morda do zaposlenih, trga dela, nadrejenega, sodelavcev in v sebi ustvarite mir. Teden lahko prinese pozitiven preobrat, a zanj boste morali morda žrtvovati udobje.
Ključne besede:
• Prijateljstvo
• Čakanje
• Diplomacija
• Razpotje
• Odločitev
• Razum
• Ravnovesje
• Premirje
• Distanca
• Zapravljanje časa

pixabay
Veselo in v dvoje v nov dan ...

Ljubezen
Na veselje vseh se je tokrat za ljubezen odprla verjetno najbolj pozitivna karta, in sicer karta Zvezda. Ta simbolizira uresničitev želja, obilje, osebno zadovoljstvo in na sploh teden, tekom katerega bo ljubezen cvetela.
Kar lepo, a ne? ? Zvezda je karta obnove in nas opominja, da je včasih ravno malenkost lahko tista, ki nas navda z največ veselja. Pomislite samo, kako veseli smo bili kot najstniki, če nas je simpatija zgolj pogledala … malenkost, ki je pomenila veliko. Sedaj je čas, da morda malce zmanjšate vaša pričakovanja in začnete uživati v tem, kar je tu in zdaj. Nehajte definirati, kaj vse vam manjka, kaj vse je narobe, kaj vse bi še radi, ampak poglejte, kaj trenutno že imate.
Svojim klientom vedno rada razlagam, kako pomembna je kvaliteta skupnega časa, saj po večini vsi gledajo samo na količino (torej, kako dolgo smo z nekom, kolikokrat se vidimo, kako dolgo se pogovarjamo in podobno). Treba je znati izkoristiti tisti čas, ki nam je dan. Mar ni včasih že samo bližina osebe čudovita? Morda v tem tednu namenite temu več pozornosti.
A kot sem omenila, zvezda napoveduje uresničitev želja. Tisto, za kar ste v ljubezni prosili, boste s tem tednom tudi dobili. Morda ne bo v obliki, kot ste si jo zamislili, a prinaša občutek, po katerem hrepenite. Morda ne pride točno tista oseba, ki si jo tako močno želite, ampak pride oseba, ki vam bo dala točno tisto, kar ste od te svoje simpatije pričakovali. Prihaja oseba, s katero boste srečni, ljubljeni in oseba, s katero lahko skupaj rastete. Saj veste, včasih si poželite nekoga, si predstavljate kaj bi vam lahko nudila (srečo življenje, ljubezen, družino, stabilnost), na koncu pa se izkaže, da v resnici ničesar od tega ni sposoben/sposobna nuditi. Univerzum bo tako poskrbel, da se takšne osebe odstranijo iz vaše bližine in s tem ustvarilo prostor tistim, ki vam lahko zagotavljajo vse, kar v tem trenutku potrebujete za vaš osebni razvoj in osebno srečo.
Včasih tisto kar mi želimo ni v skladu s tem, kar potrebujemo. Zaupajte v tem tednu univerzumu, bodite odprti, bodite prisotni in za vas se bo zgodila magija življenja.
Ključne besede:
• Obnova
• Želje
• Uresničitev želja
• Pozitivna energija
• Novi podvigi
• Sanje
• Upanje
• Obilje
• Sreča
• Notranja moč
• Zadovoljstvo

dk
V resnici je vse mogoče!

Nasvet tedna
Zadnja karta predaja sporočilo, da je sedaj čas, da dokončate, kar ste si zadali, pri tem pa poskrbite, da je tisto nekaj, kar vas bo navdalo z osebnim zadovoljstvom. Morate sprejeti odločitev, a ste z njo oklevali iz strahu? Morda želite spremeniti odnos, popestriti intimno življenje? Želite delati na sebi, nekam odpotovati, si nekaj privoščiti? Nehajte čakati. Sedaj je čas, da odločno zakorakate v življenje in v njem uživate. Kot ste lahko opazili, bo ta odločnost ključna predvsem na področju posla. Tam je idealen teden za spremembe, za premike. Ljubezen na drugi strani prinaša srečo in uresničitev tihih srčnih želja. Vztrajajte na svojo poti, vztrajajte v svojih srčnih sanjah. Vse lahko dobite, če si le dovolite. Saj veste, sami sebi vedno postavljamo največje ovire. Nihče ne more na nas vplivati, če mi tega ne dovolimo.