Astro

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa mislil celo na samomor

tj
25. 2. 2020, 17.00
Posodobljeno: 25. 2. 2020, 17.10
Deli članek:

V Veliki Britaniji je Phillip Schofield zelo prepoznaven, saj gre za voditelja več priljubljenih televizijskih oddaj, pri nas pa tega možakarja večina ljudi ni poznala. To se je spremenilo pred nekaj dnevi, ko je njegovo ime polnilo medije po vsem svetu. Phillip, ki je skoraj tri desetletja poročen z žensko, je veliko prahu namreč dvignil s priznanjem, da ima v resnici rad moške.

Profimedia
Phillip Schofield je dolgo poskušal nekako potlačiti svojo istospolno usmerjenost, pred kratkim pa je vendarle javno priznal, da je gej.

Angleški televizijski voditelj Phillip Schofield, ki dela za britansko televizijsko mrežo ITV, je pri 57 letih zbral pogum in javno priznal, da je homoseksualec. Svojo dolgoletno skrivnost je delil s svojimi sledilci na Instagramu, ki jih ni malo. Phillipa na tem priljubljenem družbenem omrežju namreč spremlja več kot tri milijone ljudi! »S podporo svoje žene in svojih hčerk sem zdaj sprejel to, da sem gej,« je možakar, ki je že 27 let poročen s Stephanie Lowe, napisal v Instagram zgodbi in dodal: »Poskušale so me bodriti in 'zadušiti' s prijaznostjo ter ljubeznijo, čeprav so bile tudi same zmedene.«

Profimedia
Phillip s soprogo in hčerkama, ki sta se ob njegovem razkritju odzvali zelo zrelo.

Družina ga podpira

Sledil je čustveni intervju v televizijski oddaji This Morning, ki jo že od leta 2002 vodi s svojo stanovsko kolegico, 39-letno Holly Willoughby. Pred desetimi dnevi je Phillip voditeljsko taktirko v celoti prepustil Holly, ki je na Otoku znana tudi kot model in pisateljica, ter se vživel v vlogo gosta. Njegova dolgoletna sovoditeljica je z njim opravila zelo zanimiv intervju, povezan z dejstvom, da je pred kratkim razkril svojo spolno usmerjenost. Med drugim je povsem odkrito priznal, da se je zelo bal povedati resnico svoji družini. A to je preprosto moral storiti, saj je začutil, da je skrajni čas, da je odkrit v odnosu do sebe in svojih najbližjih. Njegova žena Stephanie, ki ji je usodni da dahnil že leta 1993 in s katero se še nikoli ni sprl, ter dve odrasli hčerki, 27-letna Molly in 24-letna Ruby, so se na njegovo veliko srečo in olajšanje odzvale pozitivno. Bal se je, da bodo besne in da mu bodo obrnile hrbet, storile pa so ravno nasprotno – pokazale so veliko razumevanja in sočutja. »Rade te imamo in ponosne smo nate,« so mu rekle, ko jim je odprl dušo in srce ter razkril skrivnost, ki jo je dolga leta ohranjal le zase. Phillip je med intervjujem večkrat postal zelo čustven, še posebno takrat, ko je govoril o svoji ljubljeni ženi. Dejal je, da je Stephanie najosupljivejša in najčudovitejša oseba, ki jo je kdaj spoznal. To je ne nazadnje dokazala prav pred kratkim, ko ji je po skoraj treh desetletjih plovbe po zakonskih vodah priznal, da so mu v resnici všeč moški. Stephanie, za katero je bila Phillipova iskrena izpoved seveda velik šok, trenutno preživlja težko obdobje, a kljub temu premore dovolj moči in nesebičnosti, da je v veliko oporo svojemu slavnemu možu. Tudi hčerki sta se po njegovih besedah odzvali zelo odraslo: »Vstali sta, me dolgo objemali, nato objeli še svojo mamo in rekli: 'V redu je, dobro nam gre. Vedno bomo ostali družina.'« Phillipu, ki je znan tudi kot voditelj oddaje Dancing on Ice, v kateri se zvezdniki preizkušajo kot umetnostni drsalci, je zaradi pozitivnega odziva družine seveda odleglo, a je v intervjuju poudaril, da se kljub temu zaveda bolečine, ki jo je povzročil svojim najdražjim.  

Profimedia
Po koncu intervjuja, ki ga je z njim opravila Holly, sta mu prišla podporo izrazit tudi druga dva voditelja šova This Morning, Ruth Langsford in Eamonn Holmes.

Razmerje z moškim bo še počakalo

Med intervjujem je bila vidno ganjena tudi Holly. Glede na to, da jo je Phillip že večkrat označil za prijateljico, številni domnevajo, da je že kar nekaj časa vedela, da je njen tesni sodelavec v resnici homoseksualec. Sodeč po njenih odzivih med intervjujem, je bila seznanjena tudi s tem, da je Phillip dolgo bil notranje bitke in se pripravljal na to, da svojo istospolno usmerjenost deli z javnostjo. Najverjetneje je bila Holly prav zaradi tega še posebno čustvena, ko je njen sodelavec in prijatelj končno zbral pogum in se izpovedal kar v njuni oddaji. Jasno in glasno mu je dala vedeti, da je ponosna nanj, po koncu pogovora pa sta se jima pridružila še dva voditelja oddaje This Morning. Gre za 59-letno Ruth Langsford in 60-letnega Eamonna Holmesa, ki sta Phillipu z objemi in ljubečimi besedami pokazala, da ga podpirata. Televizijski zvezdnik, ki ga je po priznanju poklicala tudi mama in ga vprašala, kako se počuti, pa je poudaril, da še ne ve, kako se bodo stvari razvile v prihodnje. Kako ga bodo sprejemali ljudje in kaj si bodo mislili. »Zavedam se bolečine, ki sem jo povzročil s tem, in imam občutek krivde, ko gre za mojo družino. Hkrati pa sem tudi ponosen nase,« je dejal in dodal, da o razmerju z moškim za zdaj še ne razmišlja, saj je vse skupaj preveč sveže in je posledično tudi sam še precej zmeden.

Profimedia
Čeprav ji tega dolgo ni povedal, je njegova žena Stephanie Lowe že kar nekaj časa slutila oziroma vedela, da je gej.

Razmišljal je o samomoru

Phillip, med drugim znan kot nekdanji voditelj šova Kocka (The Cube), ki ga je predvajala ena od slovenskih televizij, je dal intervju tudi za britanski tabloidni časnik The Sun, v katerem je spregovoril predvsem o dogajanju pred priznanjem: »Ne rečem, da nisem vedel. Nekaj se je dogajalo, a sem si mislil: V redu, karkoli že to je, vse boš ohranil zase, ker si srečen.« V isti sapi je priznal, da je bil preveč naiven in da je verjel, da lahko s poroko z ženo potlači svojo istospolno usmerjenost. Poskušal je skrivati svoja čustva in kot poročen oče dveh otrok, ki si je ustvaril bleščečo televizijsko kariero, živeti popolno življenje. »Ko sva se poročila, je bilo veselo obdobje in v moji glavi ni bilo nobenih pomislekov. Bil sem zelo srečen, ko sta deklici prišli na svet in sva ju vzgajala,« je poudaril in v isti sapi razkril, da se je spopadal tudi s samomorilnimi mislimi, zaradi katerih se je odločil za terapijo: »Usedel sem se in izlil srce.« Njegova žena je že nekaj časa vedela, da je homoseksualec, on pa se je dolgo bojeval s svojimi čustvi in spolno usmerjenostjo ter bil posledično zelo zmeden: »Mislil sem, da sem morda biseksualec. A sčasoma sem dojel in se začel nekako privajati na to. Potem pa mi je postalo jasno, da moram biti odkrit do sebe.« Čeprav se je vse skupaj dobro končalo, je njegova žena priznala: »V čustvenem smislu sva doživljala najbolj boleče obdobje v 27 letih najinega zakona.«