Astro

Že po vikendu meglene energije in retrogradni Merkur

Andreja Novak
14. 2. 2020, 09.00
Deli članek:

Napoved od 14. do 20. februarja v sebi nosi pomembne napotke. Uživajte na Valentinovo in čez vikend, kajti potem se odpirajo bolj upočasnjene in meglene energije. Merkur gre v retrogradno fazo in še drugi vplivi bodo zatirali kakršnokoli pomembno sodelovanje ali odločitve. Čas bo za notranjo pomiritev, odkrivanja svojih vrlin, bremen in novih spoznanj, ki bodo prinesla veliko razbremenitev vas in vašega življenja. Preživite obdobje do 10.3. čimbolj v sebi in v rutinskih opravkih, da sprejmete vsa darila, ki so pripravljena za vas.

pixabay
ženska megla

Petek, 14. 2.
Valentinov dan danes nima samo ljubezenskega imena, temveč tudi astrološko podporo, da stopite iz starih, karmičnih vzorcev odnosov. Če ste ujeti v stisko notranjih bremen, ki jih ne morete podeliti ali razrešili z bližnjimi, potem je danes priložnost, da to osvobodite. Preko ljubezni do sebe, malenkostni, ki jih tokrat privoščite sebi, časa, ki si ga vzamete zase, lahko odprete srce za sebe. Preko tega se bodo zgodile potem vse spremembe tako v okolju, kot v vaših odnosih in še najpomembnejše, v odnosu do sebe.
Sobota, 15. 2.
Čutili boste sproščenost in povezanost z življenjem. Notranji instinkt vam bo dobro deloval in kot da boste sproti čutili vse, kar je potrebno narediti, se boste samo odzivali na življenjsko energijo. Čustveno boste krhki, a nagnjeni k ljubezni, odpiranju srčnosti, zato se zadržujte v dobri družbi in varnih prostorih, ne hodite na obiske na silo samo zato, ker se spodobi. Vse, kar boste dobrega danes naredili, se bo večalo in čemur se boste odpirali, vam bo dalo podporo. Zato je koristna meditacija, druženje v dobro in seveda počitek ali zabava s prijetnimi ljudmi.
Nedelja, 16. 2.
Mars preide v kozoroga. Vsa moč in volja bo želela rezultate. Začeli boste slediti konkretne cilje in nič vam ne bo težko, če boste izhajali iz iskrenosti do sebe in ne boste počeli stvari zavoljo drugih. Telovadba, pospravljanje, dnevni načrti in tudi stiki z ljudmi vam bodo v večje veselje, bolj smiselni in pričenja se novo obdobje uspehov in smiselnih sprememb. Če se počutite krhko ali vas bolijo kosti, si privoščite več razgibavanja, ogrevanja ali masaž.
Ponedeljek, 17. 2.
Umirjen dan, ki ga preživite s čimmanj načrti, pa vseeno opravite vsa rutinska dela. Lahko, da boste romantično razpoloženi, a se izogibajte preveliki komunikaciji na to temo. Raje z dejanji pokažite svoja čustva. Ker je prvi dan retrogradnega Merkurja, bodite pozorni pri vožnji, ne jezite se, če bodo računalniki in internetne povezave slabo delale. Takšni so pač simptomi teh vplivov. Bodite pa pozorni, da ne boste prehitro sklepali ali kaj na pol skomunicirali, pa se potem jezili.
Torek, 18.2.
Popoldne luna prestopi v kozoroga, kar bo ohladilo čustva, še vedno pa bodo določeni bolj čustveno obarvani, a megleni vplivi zaradi povezave Jupitra in Neptuna. Notranji nemir vas bo popoldne prisilil k razmišljanju, kaj zares želite in zakaj se tako počutite. Lahko, da bodo na plano prišla zelo stara in potlačena čustva, ki jih je smiselno samo prepoznati in opustiti, nikakor pa več zatirati. Meditacija, savna, plavanje … izberite katerikoli način, kjer se boste lahko pomirili in dovolili, da se v vas dogajajo spremembe.
Sreda, 19. 2.
Malo pred šesto uro zjutraj pride sonce v znamenje rib: RIBE, VSE NAJBOLJŠE! Odpira se najbolj čustveno obdobje sodelovanja in povezanosti, ki bo vsem prineslo določen smisel, ki prej ni bil Poznan. Zvečer se bo ta povezanost, čustvena predaja še povečala, saj jo bodo okrepili še Jupiter z Luno in Neptun v ribah. To je tudi malo nevarno obdobje za vse, ki ste nagnjeni k depresiji, zato je smiselno, če se boste slabo počutili, da si naredite knajpanje ali oblečete nekaj rdečega in greste v družbo, ki vas pozna in nasmeje. Izogibajte pa se alkohola ali kakršnih koli drugih substance, ki bodo imele veliko močnejši vpliv.
Četrtek, 20. 2.
Čustvene spremembe, spoznanja bodo danes prinesla odrešitev nekaterih stvari, za katere še vedeli niste, da vas bremenijo. Danes boste imeli moč premakniti nekatere stvari v sebi, sprejeti odločitve, ki bodo postavile nove smernice za vašo prihodnost. Prestopili boste nekatere svoje karmične družinske vzorce, kar bo velika osvoboditev, a ne boste še točno vedeli, če se je to zares zgodilo ali si samo domišljate, saj vas bližnji še ne bodo razumeli in vzeli vaših izjav in obnašanja v novem duhu. Šele čez čas se bodo pokazali rezultati, zato ne razlagajte preveč o vsem tem, samo sprostite se in čutite srečo, ki vas bo obdajala.