V tretje ni šlo

VIDEO: Ženina namlatili svatje, potem ko se je na poroki znašla »skrivna,« a razjarjena prva žena

S.R.
14. 2. 2020, 08.59
Posodobljeno: 14. 2. 2020, 09.15
Deli članek:

Že drugo je vzel na skrivaj, v tretje mu ni uspelo.

Facebook
Siddiqija s s poroke pospremili policisti.

Asif Rafiq Siddiqi, bradat in okrogloličen moški nekje v tridesetih letih starosti, ki je kot svetovalec zaposlen na univerzi v največjem pakistanskem mestu Karači, se je te dni na naslovnice časopisov zavihtel zaradi fiaska v svojem osebnem življenju. Na lastni poroki so ga premikastili in s prizorišča pregnali razjarjeni svatje, potem ko se je izkazalo, da je pred trenutno nevesto skrival dve soprogi, pred njima pa bodočo tretjo ženo. 

Siddiqi je pred šestimi leti ljubezen najprej izpovedal Madihi, s katero se je poročil leta 2016. Dve leti pozneje je skočil v zakonski jarem z Zehro Ashraf, tokrat pa je imel oči za Danio, ki je bila več kot voljna dahniti usodni da. Poligamija je v Pakistanu sicer dovoljena, moški pa je lahko poročen z največ štirimi ženskami, a mora pred vsako naslednjo poroko pridobiti soglasje vseh svojih soprog. Siddiqi je ta kritičen korak izpustil, poroča BBC, hkrati pa je pred najnovejšo nevesto skrival poroko z Madiho in Zehro Ashraf. Vse je udarilo na plan prejšnji konec tedna, ko je na poroko vdrla razjarjena Madiha in ga razkrinkala pred svojci neveste Danie.

Njej da je rekel, da mora za tri dni odpotovati v slabih 200 kilometrov oddaljeni Hyderabad, je pojasnjevala, pri čemer je brez težav prepoznala taščo in svakinjo. Slednja naj bi ji nedavno dejala, da je tašča zbolela in da je že tri dni na intravenozni terapiji. Resnica je bila precej drugačna, potekale so priprave na poroko. Madiha je s seboj pripeljala tudi otroka, za katerega je trdila, da je njun sin. Pojasnila je še, da je tudi Zehro Ashraf vzel »na skrivaj.« Svojci neveste in svatje so slišali dovolj, po Siddiqiju pa so začele padati pesti. Pred razjarjeno množico so ga rešili šele policisti, ki so ga odvedli na policijsko postajo, a so jim svatje sledili in ga, ko je znova stopil na ulico, še enkrat napadli. Pred žolčem se je zatekel pod bližnji avtobus, množica pa je kričala, naj se prikaže, ali pa bodo »avtobus zažgali.« »Minutka, minutka,« jim je vpil nazaj, medtem ko se je plazil na plano. Na srečo so takrat vmes posegli naključni mimoidoči in preprečili najhujše. Zaenkrat ni znano, ali bo zaradi incidenta kdor koli odgovarjal, tožbe pa bi lahko padale z obeh strani.