Astro

Karmične ljubezni rojevajo najmočnejše učne ure

Alja Špiljak
11. 2. 2020, 15.12
Posodobljeno: 5. 10. 2021, 15.15
Deli članek:

Partnerska ljubezen je (tudi) vztrajanje v svoji najvišji resnici

dk
valentinovo

Včasih imamo srečo, da spoznamo nekoga, ki je v partnerstvu iskren, ki prepozna naše manipuliranje, naše igre različnih vlog, ki dobro pozna tudi sebe in vztraja v svoji najvišji resnici in ki povrh vsega tudi iskreno pove, da nas je razkrinkal in da se te igre ne gre.
Morda je to zelo boleče za nas, morda to pomeni, da je partnerstva na neki točki konec, in potem ko prebolimo odnos, ko nismo več v preveliki bolečini, da bi lahko objektivno pogledali na odnos in nase v tem odnosu, se zavemo, kakšno srečo smo imeli, da je nekdo končno bil iskren z nami in nam je držal ogledalo z vso integriteto, tudi če je to pomenilo konec odnosa, tudi če je bilo to tudi zanj izjemno boleče.
Na dušnem nivoju je ta oseba prišla v naše življenje, da nam je pomagala ozavestiti neki vzorec, ki smo ga morda ponavljali skozi več partnerstev in ki smo ga že v svojem energijskem zapisu prinesli v to življenje iz katerega prejšnjih življenj. Morda se je ta karmični vzorec ponavljal v več življenjih, v tem življenju pa ga imamo možnost ozavestiti in preseči.
Boleči partnerski odnosi so odnosi, ki so hkrati močne učne ure, odnosi, v katerih nam partner pomaga – in mi njemu – ozaveščati vzorce ali osvajati nova spoznanja o sebi in svojem življenju.


Duše so iskrene, prava ljubezen je iskrena
Odnos s partnersko dušo, sorodno dušo ni vedno enostaven, ni nujno neboleč in romantičen od začetka do konca, je pa odnos, ki temelji na neki globlji ljubezni, na ljubezni dveh duš, ki sta nekoč nekje v neki dimenziji in nekem času in prostoru sklenili dogovor, da si bosta v tem življenju pomagali nekaj ozavestiti in preseči. Duše so iskrene, prava ljubezen je iskrena.
Prepoznati neki nezaveden vzorec, ki ga ponavljamo in zaradi katerega obtičimo na neki točki v mrtvem teku vedno znova, v vsakem novem partnerstvu, je resnično eno najbolj čudovitih daril, ki nam ga partner lahko da. Kar spomnimo se, tudi po veliko letih se s hvaležnostjo spomnimo tistega partnerstva, v katerem smo se veliko naučili o sebi. Pa ne glede na to, kako naporno je bilo.


Na zunaj je odnos morda videti katastrofa, v energijah pa je videti neke vrste tovarištvo
Kot terapevtka sem velikokrat priča temu – ko pride kdo k meni zaradi bolečega partnerstva –, kako je v energijah videti v resnici dinamika med partnerjema, kako 'problematični' partner nezavedno ali s polnim zavedanjem pritiska na boleče točke svojega partnerja. Na zunaj je odnos morda videti katastrofa, tudi oba partnerja ga morda tako doživljata, v energijah pa je videti neke vrste tovarištvo. Podobno kot v družinah, ko otroci pritiskajo na vzvode pri starših. Velikokrat oni intuitivno najbolj vidijo, kaj se v energijah dogaja s starši, in na neki način opozarjajo na to. Z nestrinjanjem, z upiranjem, kajti majhni otroci so še zelo celoviti v energijah in pravi skenerji, tudi njihova intuicija še ni obremenjena s skepso kakor pri odraslih, zato zelo dobro vidijo, kaj se v energijah dogaja okoli njih.

Revija Zarja
Čeprav je odnos morda videti katastrofa, je lahko v energijah vse drugače.

Pravi prijatelji
Ali dobri prijatelji. Imela sem prijateljico, ki sem jo zelo spoštovala, hkrati pa mi je šla pogosto na živce, ker je bila brezkompromisno gospodovalna in brez dlake na jeziku. Zdelo se mi je, da se venomer zaganja vame in me na neki način ustrahuje. Šele v procesih samospoznavanja, ozaveščanja, duhovnega zorenja sem nekoč v meditaciji videla, da ni napadala mene, ampak entiteto v mojih energijah. Kot da je v energijah vpila na entiteto: Kaj si naredila z Aljo?! Bojevala se je z njo, ne z mano, ker pa imajo entitete tisto osnovno preživetveno inteligenco in ker se je ustrašila, ker je bila opažena, je v mojih čustvih ustvarjala dramo, da sem se branila in z njo svojo entiteto. Takrat sem začutila iskreno hvaležnost do svoje 'naporne' prijateljice.


Valentinovo in ljubezni
Bliža se valentinovo, dan, ko proslavljamo ljubezen, tisto metuljčkasto, ko smo v sedmih nebesih in je vse čudovito in romantično, pa tudi druge vrste ljubezni. Jaz bom proslavljala ljubezni vseh dobrih duš do mene v tem mojem življenju, ki so mi pomagale, da sem to, kar sem, in da delam to, kar čutim za svoje resnično poslanstvo. Pa tudi ljubezen do glasbe, velikanov rocka, džeza in drugih zvrsti, ljubezen do dobrih knjig, filmov in drugih vrst umetnosti, ljubezen do morja, potovanj, partnersko ljubezen, ljubezen, ki jo čutim do svojih prijateljev in do svojih družin, matične in dušne, svetlobne.

Revija Zarja
Pa srečno valentinovo!

In še nekaj simpatičnih podatkov o valentinovem:
- valentinovo, kot ga poznamo in praznujemo zdaj, ima svoje korenine menda tako v krščanski kot stari rimski tradiciji: o izvoru tega praznika je več teorij, ena od njih pravi, da se je ta praznik uveljavil že v starem Rimu v obdobju vladavine Klavdija II.;
- Klavdij II. ni dovolil, da bi se njegovi vojaki poročali, kadar so divjale vojne, ker je bil prepričan, da so neoženjeni vojaki boljši vojščaki;
- toda škof Valentin se ni strinjal s Klavdijevim ukazom in je skrivaj poročal vojake;
- to dejanje je menda škofa Valentina pripeljalo do zapora. V zaporu je menda poslal skrivno ljubezensko sporočilce ječarjevi hčeri, v katerem se je podpisal s: tvoj Valentin;
- kakor koli že, sveti Valentin je postal – če ne prej, pa gotovo v visokem srednjem veku, ko se je s trubadurji in vitezi uveljavil ideal romantične ljubezni – zavetnik zaljubljencev in Valentinov dan je dan, ko si izmenjujemo sporočila o ljubezni in poklanjamo prisrčna darilca;
- simbol srca je simbol ljubezni, zaljubljencev in tudi simbol valentinovega;
- drugi najbolj razširjen simbol ljubezni je Kupid, sin boginje ljubezni Venere, s svojim lokom in čarobno puščico, ki tistega, ki ga zadene, obdari z ljubezenskim hrepenenjem;
- simbol ljubezni in tudi praznika zaljubljencev je tudi vrtnica, roža boginje Venere.
Srečno!