Svet

VIDEO: Bojda okužen s koronavirusom zgrmel na tla, sedaj pa mu grozi zapor

R.T.
11. 2. 2020, 14.38
Posodobljeno: 11. 2. 2020, 14.46
Deli članek:

Na vlaku je nosil zaščitno masko. V nekem trenutku je zgrmel na tla in se začel tresti. Prepričani so bili, da ima koronavirus, potem pa se je izkazalo, da gre le za neslano šalo. Sedaj mu grozi tudi zaporna kazen.

Zajem zaslonske slike
Bo zaradi neslane šale pristal za zapahi?

Na spletu je zaokrožil posnetek z moskovske podzemne železnice, na katerem vidimo moškega z zaščitno masko, ki se v nekem trenutku zgrudi in prične tresti. Na pomoč mu priskočijo potniki, ki pa se hitro umaknejo, ko vidijo, da gre za resnejšo težavo, ki bi lahko bila posledica okužbe s koronavirusom. Na srečo preplašenih potnikov je šlo le za neslano šalo. 

Moskovski policisti pa so nespametneža aretirali. To je v ponedeljek potrdilo tudi rusko ministrstvo za notranje zadeve in sporočilo, da iščejo še dve osebi, ki sta med incidentom kričali, da je moški okužen s koronavirusom. Predstavnica ministrstva Irina Volk je povedala, da je trojica s tem izzvala paniko med potniki. 

Osumljencu, če ga spoznajo za krivega organiziranega huliganstva, grozi do pet let zaporne kazni. Njegov odvetnik je sporočil, da je klient povsem v šoku. "Predal se je, ni se skrival. Tega zagotovo ni pričakoval. Policist, ki ga je zaslišal, je izjavil, da bodo primer najverjetneje opustili," je odvetnik povedal novinarjem ruske spletne strani Gazeta.