Astro

Rojstno znamenje na določenem mestu nam določi usodo

sn
10. 10. 2021, 14.14
Deli članek:

Radovednost nas je ljudi pripeljala do tega, da si želimo čim bolj do potankosti pojasniti prav vse, kar se pojavlja v naših življenjih in življenjih drugih; vse, kar vidimo, občutimo oziroma je del nas …

dreamstime
znamenje

A naj se to početje zdi še tako pretirano, dodelitev pomena vsakemu simbolu nam je zelo pomagala pri evolucijskem procesu. Razlage se lahko v različnih kulturah razlikujejo, vendar je skupno stališče, da imajo vsi simboli globlji pomen.

Največ povezav med mesti materinih znamenj na telesu in človekovimi lastnostmi ter njegovo usodo je odkril astrolog Richard Sanders v 17. stoletju, opiral pa se je na stare arabske zapise in na dokumente, do katerih je prišel v vzhodni Aziji. Zdaj se s tem področjem ukvarjajo kozmologi po vsem svetu.
Ugotovimo torej, kakšen pomen imajo rojstni znaki glede na njihovo lokacijo na telesu. Predel telesa, kjer imamo materino znamenje, namreč po mnenju strokovnjakov za kozmologijo nakazuje slabosti, prednosti in ovire, s katerimi se bomo morali spoprijeti v svojem življenju.

GLAVA
Če imate rojstni znak na hrbtni strani glave, ste šibki in pogosto se morate posebej truditi, da boste lahko napolnjeni z močnim namenom. Znamenje na levi strani simbolizira pomanjkanje blaginje in neharmonične odnose. Osebe z značilnimi poklicnimi potmi v javnih službah ali na drugih takšnih visokokakovostnih položajih imajo po navadi rojstno znamenje na levi strani glave. Znamenje na sencah pa priča o sreči, bogastvu in uspešnem ljubezenskem življenju.
Če imate materino znamenje na lasišču, iz njega po navadi rastejo sivi lasje – gre za znak modrosti, lahko pa tudi za človeka, ki ima magične sposobnosti. Rojstni znak na zatilju napoveduje velika tveganja v poslu, a tudi izjemne uspehe, ki pa žal ne bodo obrodili želenih finančnih rezultatov.
OBRAZ
Čelo
Na splošno znamenje na čelu za moške pomeni, da bodo uspešni in marljivi, za ženske pa je znak dobre plodnosti. Izvirni in globoki misleci imajo znamenja na desni strani, ekstravagantni in neodgovorni ljudje pa na levi strani čela. Če je vaš rojstni znak v sredini obrvi, pa nikoli ne boste trpeli pomanjkanja.
Oči
Znamenje tik pod očesom pomeni, da boste pogosto tarča opravljivcev in zavistnežev, kar vam lahko povzroči težave. A če ste nanje pripravljeni in pozorni na dogajanje v svoji okolici, seveda lako poskrbite, da bodo težave blage, ali pa se jim povsem izognete.
Ušesa
Takšni ljudje imajo zelo izostrene čute, ki jih tudi znajo izkoristiti v svoj prid, se pa vse preradi obremenjujejo s skrivnostmi drugih.
Lica
Znamenje na desnem licu simbolizira strast in predanost na vseh področjih življenja. Takšni ljudje so po navadi obkroženi s sebi podobnimi – močnimi ljudmi. Če je materino znamenje svoj prostor našlo na levem licu, pa je s seboj prineslo veliko slabega: obeta se vam dolgotrajna bolezen, nevarnost vam lahko povzročita tudi voda in ogenj. In poleg tega ste občutljivi na gorje, ki se dogaja drugim ljudem.
Nos
Vse vrste znamenj, ki »krasijo« nosove, o svojih lastnikih razkrivajo, da so umetniške duše z velikim ustvarjalnim potencialom.
Ustnice

Znamenje nad zgornjo ustnico vam lahko prinese velikanski uspeh in dober zaslužek, a tudi nevarnost, ki vas lahko zapelje na kriva pota.

Znamenja na ustnicah na splošno označujejo osebe z retoričnimi sposobnostmi in smislom za humorno pripovedovanje – gre torej za tiste, ki so najbolj zabavni v vsaki družbi. Znamenje pod spodnjo ustnico dar govora še okrepi.
Rojstni znak v bližini ustnih kotičkov je redek, a zaželen: prinaša namreč možnost bogatega dedovanja in srečen zakon.
Brada
Z znamenjem na bradi ste na dobri poti do velikih dobičkov, ki pa jih lahko zaradi neprevidnosti hitro izgubite. Obetajo se vam tudi težave z vplivnimi osebnostmi in lahko se zgodi, da boste imeli tudi smolo v ljubezni.

dreamstime
Rojstni znaki v bližini desnega očesa vam prinašajo denar, ki ga niste zaslužili s svojim delom, medtem ko znamenja ob levem očesu pomenijo, da bo človek v partnerski zvezi težko zvest.

VRAT
Znamenja na sprednjem delu pričajo o zdravju in visokem intelektu, na zadnjem delu pa o možnosti, da se boste morali v življenju veliko žrtvovati, a trud ne bo zaman, navsezadnje boste vi želi uspehe.
Če imate na vratu več znamenj na različnih mestih, to pomeni, da vas v življenju čaka veliko nevarnosti, a v sebi nosite moč, da se vsem izognete.
NOGE
Splošna razlaga znamenj na nogah je, da ste zelo samostojna in samozadostna oseba.
Oznake na stegnih simbolizirajo blaginjo in razkošje, skupaj z veliko družino. Enako za žensko pomeni znamenje na kolenu, ki pa moškim poleg naštetega prinaša še ugled in spoštovanje.
Znamenja na gležnjih ali stopalih za moške pomenijo pogum, za ženske pa zadržanost.
Za ljudi, ki imajo znamenja na petah, je značilno, da lahko zelo hitro sklepajo in razdirajo prijateljstva.
ROKE
Ljudje, ki imajo rojstne znake na rokah, razvijajo veliko spretnosti in si pridobijo spoštovanje; taka znamenja so značilna za obrtnike in podobne mojstre, pa tudi umetnike.
Znamenje na desnem zapestju pri moškem pomeni nagnjenost k hazardiranju, ženski pa obeta bogastvo iz dediščine. Znamenje na levem zapestju pomeni predvsem srčne bolečine, a je lahko tudi znak velikega materialnega bogastva.
PRSNI KOŠ
Ta znamenja napovedujejo ovire, a če so si mesta našla prav na dojkah, za moške pomenijo neuspehe pri poslu, za ženske pa nesposobnost pri ravnanju z denarjem.
RAMENA
Znamenje na desni rami označuje uspešno kariero z veliko denarja, znamenje na levi rami pa prinaša finančne težave.

HRBET

Znamenja na hrbtu so, ne glede na mesto, kjer se nahajajo, vsa pokazatelj, da lahko obogatite po zaslugi nekoga, ki vam stoji ob strani in vas varuje.

Zanimiva podobna vsebina: Na telesih nosimo znamenja, kako smo v prejšnjih življenjih umrli