USPEŠNE IN ISKRIVE

Obiskali smo tri umetnice – Cristy, Urško in Dolores

Sonči Nered Čebašek
10. 10. 2021, 10.00
Posodobljeno: 19. 12. 2023, 10.58
Deli članek:

Že na prvi pogled se je opazilo, da imajo te dame v sebi energijo, ki je drugačna. Dinamična zmes iskrenega smeha in letečih kreativnih idej je polnila ozračje, ko smo jih vprašali o njihovem skupnem projektu.

oa
Z leve proti desni: Urška Drofenik (modna oblikovalka), Cristy Žmahar (digitalna ilustratorka), Dolores Ponoš (slikarka in ilustratorka).

»To bodo oblačila, ki nosijo zgodbo!« je nemudoma začela Cristy Žmahar, idejni vodja nove moderne kolekcije oblačil za ženske, za katero je ustvarila edinstvene grafične dizajne. »Že ko sem risala skice, sem vedela, da bodo te obleke nekaj posebnega. Želim, da se ženska, ki si jo obleče, počuti samozavestno. Kot kraljica!« žari iz oči te digitalne ilustratorke.
Vmes Urška Drofenik, mednarodno priznana modna kreatorka, dvigne enega izmed prvih končanih modelov majic, ki jih sešila pod navodili Cristy in ponosno doda: »Ja, to bo nekaj pravega za vsako žensko.« Čuti se energijo med njimi.
Dolores Ponoš, indigo slikarka, ki je tudi Cristyjina mentorica na tem projektu, samo brez besed vstane in se zavrti. Na sebi nosi majico, ki je šele sedaj prišla resnično do izraza.
Čeprav je energija nekonvencionalno sproščena in čuti se, da se umetnice poznajo tudi zasebno, pa so vse zelo resne, ko se gre za kolekcijo.
»Prihajajo tudi plašči, torbice …,« razlaga Cristy Žmahar naprej. In čisto vsak kos bo imel na sebi čudovito ilustracijo. In seveda, prihaja tudi modna revija. Več o njej pa povemo kmalu.