Astro

Ste si tudi vi zadali zaobljubo, ki začne veljati 1. 1. 2020?

Danica Lončarič, osebno srečanje: 040 309 304
1. 1. 2020, 08.00
Deli članek:

Po statistiki se več kot 40% vseh novoletnih zaobljub zaključi že po dveh mesecih, natančneje - zgolj 10% zaobljub preživi celo leto.

dreamstime
ženska

Samo ideja oziroma želja ni dovolj, ta lahko zdrži samo nekaj dni ali tednov in natančno zastavljena zaobljuba ima veliko več možnosti za preživetje, kot le ideja, ki ste se je spomnili v decembru.

Torej vam tokrat podarjam nasvete, kako naj vaša novoletna zaobljuba preživi in postane del vaše vsakodnevne navade.

Pišite si

Zelo pomembno je, da je vaša zaobljuba, oziroma vaš novi cilj jasno postavljen. Zapišite ga!

Cilj mora biti zastavljen z POZITIVNO SUGESTIJO. Kot klasično novoletno zaobljubo navajam primer hujšanja: »Želim imeti, vitko postavo«, kot narobni primer je »Želim si shujšati« in ni pravilno zastavljen cilj!

Spremljati ga mora tudi realen časovni okvir ter jasen načrt, kako se boste lotili vašega cilja.

Zato je smiselno, da temeljito razmislite o vsakem posameznem koraku in si vse tudi zapišete.

Da vaše telo sprejme novo navado, potrebuje 21 dni, da ta navada pride v vašo podzavest in se tam programira, potrebuje kar eno leto.

A dovoliti si morate tudi spodrsljaje, saj ste le človek, ki se včasih težko upre skušnjavi.

Napišite tudi, kako boste ukrepali  v primeru spodrsljaja!

Pomembno je, da se po spodrsljaju postavite takoj naslednji dan nazaj na vašo strukturirano zasnovano pot in nadaljujete tam, kjer ste bili pred vašim spodrsljajem.

Motivacija naj vam visoka, nekaterim je sledenje vzornikov, ki so že dosegli cilj zelo motivacijski, nekaterim pa na nezavedni ravni vzbudi občutek krivde in neuspeha, zato je smiselno za motivacijo redno skrbeti in jo morda tudi osveževati. 

Zelo pomembno je tudi, da zapišete, zakaj si želite novega cilja in kakšne prednosti vam bo prinesel.

Doživljajte

Za trenutek poskušajte doživeti, kakšen bo vaš občutek, ko dosežete vaš cilj.

Zaprite oči in si predstavljate, da ste zaobljubo že dosegli, zamislite si občutke, v mislih si prikličite vašo podobo, kakšna bo, ko boste cilj osvojili, kdo vse bo ob vas, skušajte si tako natančno predstavljati, da boste občutili po celem telesu, da boste dejansko lahko slišali tudi zvoke in morda celo zaznali okuse…

Zavedajte se, da mora biti vaša zaobljuba samo vaša, ker si jo vi želite in ker vam bo prinesla vse pozitivno kar vam lahko. Nikakor ne sme biti to želja vaše bližnjega, saj potem to ni vaša zaobljuba.

Želim vam, naj se vam izpolnijo vse želje v  letu 2020 in obenem upam, da bom delček v mozaiku, ki vam bo pomagal spremeniti vaše življenje na bolje.