Astro

Ljubljenci leta 2020 bodo raki, sledijo kozorogi in ...

Andreja Novak
31. 12. 2019, 15.00
Posodobljeno: 31. 12. 2019, 15.05
Deli članek:

Letu 2020 bo vladala Luna, ki že od nekdaj velja za skrivnostno silo, ki buri duhove. S svojo mistično močjo vpliva na ljudi in jih z nevidnimi močmi vodi v bolj ali manj nenavadno vedenje.

dreamstime
rak

Njene spremembe močno vplivajo na človeško podzavest in razpoloženje, in ker se ne morete izogniti tem vplivom, je smiselno, da se jih začnete zavedati in jih upoštevati.
Ko sodelujete z luninimi ritmi, pravzaprav začnete sodelovati z najbolj naravnim ritmom življenja, ki vas avtomatsko poveže s svojo življenjsko – seksualno energijo, ki je potrebna za zadovoljno in srečno življenje.
OPTIMALNO SODELOVANJE
Luna predstavlja vodo in čustva v vašem življenju.
Neposredno vpliva na tekočine v telesu; telo je namreč sestavljeno iz več kot dveh tretjin vode. Luna opravi svojo pot v približno 28 dneh in medtem prepotuje ves zodiakalni krog. Tudi ženski menstrualni ciklus je vezan na lunino pot, zato je logično, da vam luna s svojim delovanjem pomaga rastrupiti telo in harmonizirati vodo v njem.
Če se odločite za post po luninih menah, se samodejno odločite za disciplino v sebi, ki jo luna podpre. Če pri postenju po luninih menah (dvakrat na mesec) vztrajate vsaj tri mesece, to postane zdrava navada. Luna utiri to navado v vaše eterično telo, kjer je življenjska energija, in ves postopek za vas postane enostaven.

dreamstime
Tehnično, astronomsko je Luna Zemljin satelit, ki v premeru meri 3473 kilometrov. Je največji satelit v našem sončnem sistemu. Zemljo obkroži v 27 dneh, 7 urah in 43 minutah.

Čiščenje
Lunine mene, še posebej polna luna – ščip in mlaj, močno vplivajo na telo in opazno spreminjajo življenjsko energijo, ki se pretaka po telesu. Luna organizmu pomaga odvajati odvečno vodo in nakopičene strupe.
Prav zato je post te dni najučinkovitejši (glede izgube telesne teže) in najbolje vpliva na telo. Ob enem postenju tisti, ki imajo odvečno težo, po navadi izgubijo od enega do dva kilograma, ki se tudi ne povrneta, če postenje nadaljujejo vsaj tri mesece. Ostali čutijo prerojenost, lahkotnost, izboljša se ten kože, človek začne »sijati« in naravno sodelovati z naravo. Ob rednem postu za nas postane nekako naravno, da izbiramo lahkotnejšo in bolj zdravo hrano.
Spremljajte svoj uspeh in počutje po posameznih luninih menah skozi leto, in tako morda odkrijete, da se ob nekaterih polnih lunah in mlajih lažje postite ter še bolje počutite. Lahko, da se boste lažje postili, ko bo Luna v znamenjih dvojčkov, device, vodnarja ali rib, malo težje pa, ko bo v znamenjihovna, bika, leva ali kozoroga.
Različni posti
Pravi post
Nekako uro pred začetkom lunine mene pojejte nekaj lahkega, kakšno jabolko, grozdje, banano, korenček, košček prepečenca ali jogurt. Naslednjih 24 ur ne jejte ničesar, potem pa znova pojejte nekaj lahkega. Privoščite si veliko tekočine. Pijte vodo, nesladkane čaje (zeleni čaj, melisin, metin, ingverjev čaj, čaj iz preslice, zeleni čaj in podobno).
Tekočinski post
Za začetnike, ali če imate težjo službo oziroma ste veliko na poti ter se bojite, kako boste preživeli dan samo ob vodi in čajih, je bolje, da se odločite za tekočinski post. Jeste lahko zelenjavne juhe in pijete naravne sadne sokove, smutije, vse brez sladkorja ali soli.
Sadni dan
Če se vam je tako lažje organizirati in taka prehrana prija vašemu telesu, začnite lunin post s sadnim dnevom. Štiriindvajset ur jejte samo sadje, seveda v zmernih količinah, po potrebi.
Gibanje na zraku
Odlično je, če si lahko v dnevu posta privoščite vsaj 45 minut gibanja na zraku, v naravi, da bo telo izločilo čim več strupov in se boste fizično sprostili.

profimedia
Luna potuje po nebu po navidezni krožnici – zodiakalnem krogu, ki je razdeljen na dvanajst delov, astroloških znakov: oven, bik, dvojčka, rak, lev, devica, tehtnica, škorpijon, strelec, kozorog, vodnar in ribi. Cel zodiakalni krog obkroži v približno 28 dneh, v vsakem znaku pa se zadržuje povprečno dva dni (okoli 52 ur). S spremembo položaja Lune na nebu se spreminja tudi njen vpliv na Zemljo.

Možne težave
Če začenjate s postenjem, se vam lahko zgodi, da doživite manjše reakcije, kot so bolečine, pritiski ali nelagodje po posameznih delih telesa. To se pojavlja zaradi pomanjkanja tekočine v telesu ali nerazgibanosti. Lahko pa se bolečine pojavljajo kot opozorilo, da je treba kaj »več« osebno spremeniti.
Lahko so bolečine povezane z vašim horoskopskim znamenjem, kar pomeni, da ste »pokurili« preveč jang energije; Sonce in Luna vam bosta pomagala harmonizirati notranje stanje.
Oven – glavobol, težave z očmi
Bik – bolečine v grlu, težave z ušesi
Dvojčka – napetost v ramenskem predelu, težave s pljuči
Rak – bronhitis, težave z želodcem, jetri in žolčem
Lev – motnje v delovanju srca in ožilja
Devica – motnje delovanja prebavil in trebušne slinavke, živci
Tehtnica – težave s kolki, ledvicami in mehurjem
Škorpijon – bolezni spolnih organov in organov izločanja
Strelec – težave z venami
Kozorog – težave s kostmi in gležnji, bolezni kože
Ribi – težave s stopali
Uiverzalna pravila
Priporočena prehrana za vse, glede na to, v katerem znamenju je položaj Lune:
Oven, lev, strelec - beljakovine
Bik, devica, kozorog – sol
Dvojčka, tehtnica, vodnar – maščoba
Rak, škorpijon, ribi – ogljikovi hidrati
Uravnotežena, harmonična prehrana vas vodi k prehrani po luninih vplivih.
Če je na primer moteno delovanje sistema žlez, še posebej pazite na to, kaj radi jeste ob dnevih zraka (dvojček, tehtnica, vodnar). Lahko, da boste opazili, da vam še posebej tekne »napačno«, torej je smiselno korigirati svoj jedilnik. 
Če na mokre dni (rak, škorpijon, ribi) uživate veliko kruha in različnega peciva, pa bi radi shujšali, potem te dni raje uživajte lažje prebavljiv kruh in se izogibajte hrani, ki vsebuje veliko ogljikovih hidratov, sladkarijam.
Dnevi zemlje (bik, devica, kozorog) imajo močan vpliv na sol. V teh dneh je bolje, da se izogibate večjim količinam slanine, šunke, soljenega lososa, topljenega sira in podobno, saj ima takrat sol veliko močnejši vpliv na telo.

Profimedia
Raki boste ljubljenci leta 2020. Vaša predanost energijam Lune, vaše vladarice, vam bo sprostila vse blokade.

ASTRO ZNAMENJA

Kaj se v letu 2020 obeta astrološkim znakom?

Raki boste ljubljenci leta 2020. Vaša predanost energijam Lune, vaše vladarice, bo sprostila vse blokade, ki ste jih imeli do zdaj do življenja. Vaša strast, življenjska energija bo podprla vsa področja življenja, tako bo tudi v partnerstvu seksualnost prišla v ospredje. Samski raki boste v letu 2020 imeli številne priložnosti najti sanjskega partnerja, po katerem hrepenite vse življenje.
Drugo najbolj odzivno horoskopsko znamenje boste kozorogi, ki boste z lahkoto opustili svoje kontrolne točke in se sprostili, tudi v strastnih nočeh z intimnim partnerjem. Samski kozorogi lahko v letu 2020 najdete sorodno dušo, ki vas bo razumela srčno in strastno. Leto bo strastno in plodovito v vseh pogledih.
V največjem kolesju osebne transformacije se boste znašli strelci in dvojčki. Strelcem bo dano doživeti popolno sprostitev karmičnih vezi, ki so vas še držale v kletki ujetosti, zato bo leto 2020 pestro, vodilna energija strasti pa vas bo tako močno vodila, da boste vse spone preteklosti pretrgali in razrešili vse, kar ste v zadnjih letih priklicali nase. Možnosti ljubezenskih afer so pri vas največje. Dvojčki boste imeli podporo, da stopite v ospredje, skozi strastno delo in predanost. Javnost vas bo mikala, saj boste imeli večjo moč nad ljudmi, ki vam bodo sledili. Strast v vas bo gorela tako močno, da boste kmalu imeli gnečo na ljubezenskem področju.
Biki in škorpijoni boste želeli seksualno energijo pokuriti izključno pri seksu, iskali boste primerne priložnosti in partnerje. Tudi vezani se ne boste branili afer in leto 2020 vam bo zamajalo partnerstvo, če ste samski, pa se verjetno ne boste odločali za resno zvezo, saj vam bo preizkušanje različnih terenov prineslo svojevrsten izziv.
Ovni in tehtnice boste strastno pristopali k vsaki stvari. Intenzivni boste v vseh pogledih in spremenili boste vse dolgočasne vidike svojega življenja. Seksualnost bo vibrirala iz vašega telesa, in če boste preveč časa posvetili delu, se vam lahko hitro zgodi, da boste v postelji pristali s sodelavcem, sodelavko. Seksualna energija vas bo podprla tudi v fizični transformaciji, zato ne pozabite na oddih in zabavo tudi stran od delovnega področja.
Ribe in device boste skozi strastno sledenje lastni poti našle svojo družbo, tudi partnerski odnos se bo ali na novo postavil ali pa bo prišel nov partner, ki bo bolj čisto odseval vašo skrito strast. Ribe ga boste pritegnile s svojim močnim eteričnim telesom, ki bo vibriralo seksualno energijo, device pa boste skozi oči brez besed oddajale globoko strast, ki se je boste lahko celo same malo prestrašile, tako močna bo.
Vodnarji in levi boste še najbolj iskreno odprti za strastno življenje, saj bo Lunino leto prineslo vse tisto, za kar ste si že kar nekaj let zapored prizadevali. Strastno se boste predali tako delu kot osebnemu življenju, in kdor ne bo zmogel parirati vaši notranji moči in goreči strasti, bo preprosto ostal zadaj. Prvič v življenju se ne boste obremenjevali, temveč šli naprej svojo pot s tistimi, ki bodo zadovoljni in sodelujoči.

dk
astro karta slovenije

SVET IN SLOVENIJA
Na svetovni ravni:
– se bodo v tem letu ljudje bolj povezali v vrednotah za družino in sodelovanje. Lahko, da se bo začel razpad določenih sistemov, ki bodo potem v letu 2021 želeli nazaj vzpostaviti kontrolo, a se bo zgodil naravni proces spreminjanja civilizacije in bo vsak narod imel opravka s svojo karmo na svoj način.
– bodo večjega pomena prehrana, ples, otroci, več bo dogodkov praznovanja in druženja v dobro.
– bo nega telesa in Zemlje stopila v ospredje in na plano bodo prišli podjetja in posamezniki, ki se ukvarjajo s sonaravno oskrbo, naravnimi stvarmi, glasbo in umetnostjo.
V Sloveniji bo Lunino leto poleg zgoraj omenjenega okrepilo intuitivnost, saj je v astrološki karti Slovenije Luna v 12. hiši v strelcu, kar pomeni intuitivno in sproščeno sprejemanje podpore, intuicije in sodelovanja na podzavestni ravni.
Zato bodo vsi, ki se bodo kakorkoli povezali z naravo in skrbjo drug za drugega, imeli večjo podporo v tem kot do zdaj.
Več bo sproščenosti, tudi v odnosih, okrepljena bo življenjska, seksualna energija, kar bo sprostilo bremena preteklosti v odnosih, in pokazalo se bo, ali lahko določena zveza znova oživi ali pa razpade.
Lahko rečemo, da bo oživljanje ali razpad tematika leta na vseh področjih in skozi zadovoljstvo in stik s sabo se bomo lahko odločali, v katero smer se bomo obrnili mi in naše življenje.
Pa srečno!