Astro

Petek 13. in njegovih 13 starodavnih keltskih boginj

Alja Špiljak, osebno srečanje: 040 309 304
12. 12. 2019, 22.45
Posodobljeno: 12. 12. 2019, 22.45
Deli članek:

Stara ljudstva so slavila naravo. Ravnala so se po naravnih ciklih, verjela so v Mater Naravo, Mater Svetlobe, ona je bila izvor vsega.

dreamstime
boginja

30.000 let nazaj so se stara ljudstva torej priklanjala ženskim božanstvom.
Decembrski dan, ki napoveduje prihod leta, ki mu bo vladala boginja Luna – vladarica sprejemljivega, jin, ženskega principa, materinskosti, naših čustev, tudi nezavednega, oceana, iz katerega se je razvilo življenje, izvorne teme in noči –, je s svojimi energijami gotovo petek, 13. Petek je tudi Venerin dan, dan boginje ultimativne ženskosti, kreativnosti, lepote. Tudi število 13 simbolizira žensko energijo, je število smrti, transformacije in novega rojstva, število plodnosti, število, ki simbolizira kreacijo, število, ki vlada ženskim in luninim ciklom, teh pa je v enem letu 13.

ŽENSKI DAN
Stara ljudstva so se torej ravnala po luninih ciklih, po luninem koledarju s 13 cikli. Zato je bil petek, 13., posvečen ženski boginji oziroma (božanskemu) ženskemu principu, ženskim energijam v vsakomer od nas. Čudovit dan, torej, tudi za slavljenje naše ustvarjalne moči, moči ustvarjanja novih oblik, za slavljenje rojstva in življenja.
In ker je bila letošnja decembrska polna luna le dan pred petkom, 13., nas njene mogočne energije resnično nagovarjajo, da se potopimo v svoja čustva, v svojo občutljivost, da prisluhnemo svoji intuiciji, ki bo na ta dan prav preroška, da se odpremo najlepšim energijam in uglasimo z najbolj finimi občutji v sebi, da sprejmemo svojo prvinskost, naravnost in svoje telo kot tempelj. In z njim tako tudi ravnamo, spoštljivo, obredno, da ga razvajamo z lepimi darovi. December pa je mesec, ki nas skoraj na vsakem koraku vabi, da se obdarimo.
Zato vas danes 13 starodavnih keltskih boginj obdarja s svojimi preroškimi darovi in nasveti za dobro življenje.

profimedia
boginja

Izberite boginjo, ki vas najbolj nagovarja, in preberite njeno modro sporočilo za vas:
1. ACIONNA: keltska boginja jezer, potokov, rek in morij. Pomaga nam pri očiščenju fizičnega jaza in opozarja na pomen pozitivnih misli, besed za naše dobro počutje in življenje.
Njena modrost za vas: Morda ste opazili, da nimate več prave energije in veselja. Vzrok za to so vaše žile in kanali, ki so zamašeni zaradi pretirane uporabe rezkih kemikalij, nezdrave prehrane. V sebi zadržujete jezo. Ukrepajte. Uredite si življenje na novo. Bodite pozorni na svoje negativno razmišljanje in negativna čustva. Poslušajte svojo intuicijo, kako si spremeniti življenje, da boste dobro. Izogibajte se sladkorju in drugi predelani hrani. Začnite uživati vegetarijansko ali vegansko hrano. Odločite se za razstrupitev telesa.
2. AERONWEN: velška boginja usode, pravice, sodbe.
Njena modrost za vas: Neki spor, mogoče tudi uradni, sodni, se bo zgladil. Vse se bo uredilo v vaše najvišje dobro, z vami bodo ravnali pošteno. Delujte v najvišje dobro vas in vseh vpletenih, govorite resnico. Opustite morebitne občutke sramu ali krivde, ker vas to odreže od svetlobne podpore in privablja težke, nepravične okoliščine in kazen. Obtožbe so posledica bojazni, da ne boste dobili, kar vam pripada. Predstavljajte si mirno rešitev spora, delujte v energijah iz najvišje resnice in modrosti. Podpora je z vami tudi pri sklepanju novih poslov ali pogodb iz energij poštenosti in pravičnosti.
3. ARIANRHOD: keltska boginja reinkranacije, rojstva, poroda, plodnosti in usode, boginja Lune.
Njena modrost za vas: situacija, v kateri ste se znašli, vključuje spomine iz preteklega življenja. Starodavni strahovi in druga težka čustva se zdaj prebijajo na površje. Dobro bi bilo, da bi šli na regresijo, da boste dobili vpoglede in odgovore na vprašanja, ki jih ne morete razrešiti. Z odgovori in vpogledi se vam bo sprostila ujeta energija, ki nosi v sebi skrite zaklade. Ti zakladi so vaše starodavno znanje, starodavna modrost. Osebo, o kateri se sprašujete, ste spoznali v preteklem življenju, povezujejo vaju karmične vezi.
4. BABD CATHA: keltska boginja modrosti, navdiha, duhovnega prebujenja.
Njena modrost za vas: Uglasite se s svojim notranjim znanjem in prirojenimi talenti. V vas je neizčrpen vir znanja o življenju, naravi in vesolju. Da pa boste prišli do vira svojega znanja, morate najprej utišati um, se potopiti v globine svoje resnične biti in prisluhniti starodavni modrosti svoje duše. Ne zavlačujte več in ne razdajajte vse svoje moči za druge. Opustite dvome o sebi in svojem znanju, bodite pozorni na ideje, ki se vam večkrat pojavljajo, morda tudi v sanjah, in jih začnite razvijati, uresničevati. Bodite ustvarjalni, modri, uporabite dobre, pogajalske veščine razumevanja.

profimedia
boginja

5. BLODEUWEDD: keltsko-valižanska boginja, zaščitnica ženske svobode, samostojnosti, strasti in poguma.
Njena modrost za vas: Tvegajte, neustrašno spremenite življenje, ne igrajte na karto gotovosti. Uspeha ne prinaša negotovost, bojazljivost, ampak strastno in pogumno dejanje. Predstavljajte si sebe kot zmagovalko, ustvarite si načrt o uspehu in se pogumno lotite njegovega uresničevanja. Bodite drzni. Spogledujte se. Spoštujte svoje telo in svojo čutnost.
6. BRANWEN: velška boginja in zaščitnica žensk, ki so bile zlorabljene ali žrtve krivičnih obtožb, tudi boginja brezpogojne ljubezni in sreče v zakonu.
Njena modrost za vas: Ne obremenjujte se s tem, kaj pravijo ali mislijo drugi o vas. Pozdravite to situacijo tako, pošljete ljubezen tistim, ki so vas prizadeli, vam povzročili bolečino, vas napačno presodili. Odpustite sebi in drugim. Osvobodite se starih zamer. Tako si boste pomagali k ozdravitvi in premikom v lepo, pozitivno. Osredotočite se na pozitivno v ljudeh, ostanite na višji vibraciji, vibraciji ljubezni.
7. BRIGITA: keltska boginja poezije, zdravljenja in obrti. Simbolizira vse tri ženske vidike: mlado dekle, devico, ljubečo mater in modrijanko, vračarico.
Njena modrost za vas: Najprej morate ugotoviti, kaj resnično hočete. Bodite jasni v sebi, kajti nejasnost ustvarja v vas zmedenost, ta pa zmanjša vašo moč in trdnost. Bodite torej razločni in nedvoumni. Postavite se za tisto, kar verjamete, da je prav. Čas je, da sprejmete svojo notranjo moč in govorite iz svoje najvišje resnice. Bodite odločni, bodite močni, to bo vžgalo v vas življenjsko strast. Ne ukvarjajte se s tem, kaj mislijo drugi o vas.
8. DANA: ena najstarejših keltskih boginj, je zelo močna, čarobna. Pomaga nam pri uresničevanju idej, pri jasnovidnosti in alkimiji.
Njena modrost za vas: V to življenje ste prinesli starodavno znanje in modrost, da s svojimi izkušnjami pomagate drugim in da jim pokažete pot. Ne oklevajte in ne skrivajte svojega znanja. Pišite, vodite delavnice, predavanja … Vse oblike poučevanja so enakovredne. Častite svojo božanskost. Zavedajte ste, da ste rojeni za vodjo.
9. EPONA: keltska boginja narave, divjih živali, konj.
Njena modrost za vas: Ostanite pozitivni in bodite vztrajni. Zavedajte se svojih glavnih nalog, vzdržujte osredotočeno namero na svoje cilje in uspelo vam bo. Trdno stojte za svojo namero, za stvarmi, v katere verjamete, ne dovolite, da drugi vplivajo na vas. Bodite dobro organizirani, naredite si urnik opravil in zadolžitev, zavedajte se, uresničujte svoje cilje po korakih. Opustite vse dvome. Pojdite večkrat v naravo.
10. GUINEVRA: keltska boginja ljubezni in plodnosti.

profimedia
boginja

Njena modrost za vas: Zaljubili se boste, približuje se vam ljubezen s sorodno dušo ali pa se vam bo v sedanjem ljubezenskem razmerju obnovila nekdanja strast. Zaupajte v romantično čustvo, ki vznemiri in odpre vaše srce. Bodite razigrani, veseli, lahkotni. Cvetite v sebi, bodite razkošni v svojih lepih čustvih. Če pa vas odnos duši, je čas za oživitev romantičnih in strastnih občutkov ali za novo razmerje.
11. CERRIDWEN: velška boginja magije, alkimije, transformacije, ponovnega rojstva.
Njena modrost za vas: Ste sredi večjega notranjega procesa in spremembe, ki se vam zdaj dogajajo, so za izboljšanje. Vaše misli so izjemno močne, zato ohranjajte pozitivne misli. Morda je videti, da nekaj izgubljate, vendar je to v resnici začetek novega življenjskega cikla, ki vam prinaša veselje, večje notranje in zunanje blagoslove. Pozabite preteklost. Predajte pretekle skrbi, negativna prepričanja, pretekle bolečine bogovom, svetlobi in se veselite sprememb, ki vas peljejo v boljše življenje in globlja notranja spoznanja.
12. MORRIGAN: keltska boginja vojne, smrti, prerokovanja in strastne ljubezni.
Njena modrost za vas: V odnose vnašate strupeno energijo in od tega nima nihče koristi. Stopite korak nazaj, začutite v sebi, kaj vas mori, nato znova ocenite položaj. Katero čustvo poskušate prikriti celo pred sabo? Ljudje vas začutijo, začutijo vašo jezo ali bolečino, iskreno jo začutite tudi vi in jo predajte bogovom. Ne počnite ničesar zaradi občutka krivde ali dolžnosti, ne razdajajte vse svoje moči za druge. Ljubite se dovolj, da boste znali drugim reči tudi ne.
13. RHIANNON: keltska boginja moči, konj, ptic, muza kraljem, pesnikom, slikarjem. – sanje, uresničitev, muza
Njena modrost za vas: Vaše sanje se uresničujejo, usmerite vso svojo energijo v njihovo uresničevanje. Bodite osredotočeni na svoje želje, ne dovolite, da bi vas strahovi odmikali od vaših ciljev in vam jemali moč. Zaslužite si dobro, zaupajte si. Predajte svoje bojazni naravi, dovolite, da sonce presvetli vaše energije in stopi vsa bremena v njih. Ne bojte se. V vas se zbuja starodavna modrost, ne dovolite, da bi spomini na pretekla hudodelstva drugih ustavila vaše dušno poslanstvo v tem življenju.