Astro

Za Egipčane usodnih devet ezoteričnih svetlobnih teles

Igor Štrucelj
30. 1. 2020, 09.00
Deli članek:

Svetloba telesa staroegipčanske kulture in ezoterike predstavlja osnovo njihovega bivanja in razumevanja Univerzuma. Teh devet teles je zaobjemalo celotno stvarstvo, od fizične materije do najbolj subtilnih, zvezdnih in kozmičnih nivojev ter vsega, kar obstaja med njimi.

dk
Igor Štucelj

Predstavljajo izvorno in najprvobitnejšo zavest, matrico in inteligenco (»blueprint«) področja, ki ga reprezentirajo. Ta telesa predstavljajo najvišjo obliko zavesti vsakega aspekta, ki je del človeka in življenja. Izhajajo in povezana so z »naravnimi oziroma božanskimi zakoni« ter genezo zavesti življenja.
Delo z njimi nam omogoča, da dostopamo do najbolj izvornih in holografskih aspektov nas samih in realnosti ter z njihovo pomočjo sebe zdravimo, transformiramo, prebujamo in potujemo do »metačloveka«.
Ta telesa so v templjih in svetiščih raziskovali in obvladovali do potankosti. Nefizična telesa so jim dovoljevala, da so zaznavali, čutili, krmarili in ustvarjali vso čudežno tehnologijo, znanost in duhovnost, ki nas še danes preseneča.
V praksi, vsakdanjem življenju veliko od nas naravno uporablja vsaj nekaj od teh devetih teles, vendar ne vseh. Veliko drugih tradicij nosi v sebi delčke modrosti teh svetlobnih teles, vendar so bili Egipčani verjetno najbolj jasni in natančni v podajanju znanj o tem, nam pa njihovo znanje predstavlja energijski terapevt Igor Štrucelj, ki poudarja: »Raziskovanje, odkrivanje in delo s temi telesi nam da neposredno in močno izkustvo osebne in duhovne katarze in prebujanja. Z njihovo pomočjo aktiviramo mnogo svojih moči, sposobnosti, kvalitet, na zemeljskem in na duhovnih nivojih.«

profimedia
1 aufu

  1. AUFU/KHAT – FIZIČNO TELO

Prvi nivo je fizično telo, kjer so razlikovali khat, ki je predstavljal kosti in »prazno« skledo ali prostor za bivanje vseh ostalih teles. Khat je starodavna beseda, ki pomeni »ognjeni oltar« znotraj svetega templja. Je mesto ali tempelj znotraj fizičnega sebe, kjer se dogajata transformacija in sprememba. Khat je tempelj za duha.

Aufu predstavlja meso, ki ga naseljujejo vsa ostala telesa. Je kot skleda ali posoda za vsa druga telesa. Predstavlja identifikacijo s fizičnim telesom in z njegovimi potrebami.

Egipčani so izjemno podrobno poznali človeško telo, organe, kosti, celice in predvsem vse žleze telesa. Obstaja veliko dokazov, da je tempelj v Luksorju izjemno specifičen in podroben odsev fizičnega telesa ter vseh ostalih nivojev človeka, do povezav s cikli in zakoni vesolja. Očitno so imeli globoka vedenja o energetskih in duhovnih zakonitostih žlez ter drugih telesnih delov. Fizična telesa so lahko prek njihovih praks postala fizični energetski transformatorji – kot visoko nabiti električni pretvorniki.

Namen je bil, da celotno telo, vsako celico, organ razsvetlijo, aktivirajo ter prebudijo v popolnost in harmonijo.

profimedia
2 sekhem

  1. SEKHEM – ŽIVLJENJSKA ENERGIJA

Sekhem je najmočnejša sila v nebesih in na zemlji ter predstavlja Moč v najprvobitnejši obliki. Je življenjska sila (energija) v primarni obliki. Lahko ruši, transformira, uničuje ali pa kreira, ustvarja novo življenje in prebuja. Simbolizira regenerativno in kreativno moč.

Njen motiv je sprememba in transformacija, nikoli statičnost. Zaobjema tako fizične kot psihične aspekte in energije.

Njena sila in moč v nas ustvarita drastične spremembe. Prebija in neusmiljeno ruši naše in družbene omejitve, kontrolo, nadzor, tabuje, sisteme, pravila, skrivnosti, zanikanja, ignoranco. Vse, kar je pozabljeno in skrito, spet privabi na površje, da se soočimo z resnico in s samim seboj. Lahko je neizprosna in neukrotljiva.

Ko je transformirana in je na višku, predstavlja LJUBEZEN in POGUM; nivoje angelov.

V svojih globinah lahko predstavlja vojno, ubijanje in svet demonov. Sekhem je MOČ, povsem preprosto, moč – brez sodb in dodanih vrednosti. Ogenj, ki greje, lahko pa tudi gori in opeče. Čeprav je sekhem nevarna, ni zla ali hudobna. Kar je ustvarjeno ali uničeno, mora biti vodeno iz in prek srca.

arhiv svet 24
3 Ka

  1. KA – VOLJA, ENERGETSKI DVOJNIK

Nanaša se na karizmo, prisotnost, osebno moč, intuicijo in genetsko resonanco; KA je baza za naše zdravje in dinamično blagostanje. Je tudi prva oblika duše, ki nam je najbolj dostopna.

KA telo nosi našo vitalno povezanost z življenjem, naše družinske povezave in posledice, njihova darila in lekcije ter to, kar izžarevamo, oddajamo, privlačimo in manifestiramo.

Je prvi korak k našemu večdimenzionalnemu Jazu na našem energetskem polju, avri.

Zemeljski spomini, spomini prejšnjih življenj in globoka zdravljenja ležijo v KA-ju – kajti naša naloga je, da integriramo svojo dušo s KA-jem, da dušo lahko pripeljemo v eterično polje KA-ja in nato v fizično telo.

Ko uporabljamo prebujeni KA, se naša moč in sposobnost za manifestacijo zelo povečata. Vse prihaja k nam, prebudimo sposobnost za gibanje, inspiracijo, transformacijo sebe in drugih.

profimedia
4 ren

  1. REN – VIBRACIJA, ZVOK, FREKVENCA, IME

Veliko je pokazateljev, da so stari Egipčani vedeli to, kar pravi današnja znanost: da je vsa realnost, ki obstaja v in okoli nas, dejansko samo vibracija ali frekvenca in da prek nje lahko vplivamo na materialni in nematerialni svet.

V Egiptu je ime duše in ostalih stvari imelo globok pomen, saj je bil vsak objekt viden na večjih nivojih in v več pomenih – fizična oblika, barva, geometrijska oblika in praznina vseh oblik. Večdimenzionalno videnje vsake oblike je dovoljevalo Egipčanom, da so ustvarjali sveto arhitekturo in večdimenzionalne načine uporabe moči zvoka, vibracije ter svete geometrije z namenom, da so vstopali v najgloblja stanja zavesti in to uporabljali v svoji tehnologiji. Ko začnemo integrirati in uporabljati zavest rena, začnemo bolj poslušati sebe, in ne več drugih.

arhiv svet 24
5 senca

  1. KHAIBIT – SENCA

Ima več pomenov in perspektiv glede človeka. Predstavlja naše lastno osebno in tudi kolektivno nezavedno. Pomaga nam videti najgloblje in zanikane dele nas samih, jih sprejeti in povezati med sabo. Predstavlja odsev oziroma refleksijo sveta, ki ga ustvarjamo okoli sebe. Delati s senco pomeni povezati se z dušo in preostalimi nivoji/telesi.

Delo s senco ima lahko več področij, glavna izmed njih predstavljajo povsem mistično potovanje, transpersonalno potovanje ter povsem človeško raziskovanje.

Esenco sence spoznavamo, ko imamo dovolj poguma in ljubezni do sebe, da se podamo na globoko potovanje v praznino našega telesa ter pozabljenih in skrivnostnih delov našega nezavednega. S tem vase prinesemo večplastno prebujenje in transformacijo v številnih aspektih svojega bitja. Ko spoznamo in vidimo »hudiča« in »Boga« hkrati, je naša duša lahko svobodna.

Senca lahko predstavlja naš »pretekli jaz«, nekaj, kar smo včasih bili in nam le-to morda še sledi. Nekateri jo dojemajo kot »temnega brata« ali duha, osvobojenega smrti, ali kot jungovsko nezavedno, ki vključuje tudi kolektivno nezavedno.

Khaibit in sahu (višji jaz) lahko vidimo kot aspekta Setha in Ozirisa, zemeljskega boga in vnebovzetega boga.

profimedia
6 AB

  1. AB – INTELIGENCA SRCA

Predstavlja zavest in inteligenco srca. Njene vrline so brezpogojna ljubezen, brezpogojno sprejemanje in sočutje; prav tako milost, krhkost, nežnost. Pomaga nam, da postanemo bolj spoštljiv človek. Naše moralne vrednote, nesebičnost in brezpogojno dajanje prihajajo iz srca.

Z inteligenco srca lahko sprejemamo svoje rane, poškodbe, bolečine in svoje sence. Srce zaobjema in združuje vsa ostala telesa/nivoje v celoto. Šele ko pozdravimo svoje človeško srce, postanemo centrirani v srcu, saj postane lahko kot pero in se lahko združi z dušo.

V starem Egiptu so poznali ceremonijo 42 zapriseg boginje Maat, kjer so na neposreden način topili in zdravili bremena, poškodbe srca, duše in celotnega bitja.

profimedia
7 BA

  1. BA – ČLOVEŠKA DUŠA

Predstavlja naš aspekt duše, ki je svoboden, brez dogem, pravil in pogojevanj, neomejen in večplasten. Potuje lahko v različne realnosti ter izkuša in doživlja več stvari hkrati. Povezan je z različnimi tradicijami, aspekti, nivoji ter ravnmi realnosti in življenja.

Rad se igra, raziskuje, doživlja, se uči, sodeluje in preliva z drugimi bitji. Povezan je z našim notranjim čudežnim in radoživim otrokom. Povezuje nas z univerzalno dušo in Univerzumom ter nam pomaga utelešati višje nivoje v telo in vsakdanje življenje. Pomaga nam manifestirati svoja dušna poslanstva v življenje s pomočjo ljubezni in svetlobe.

PS
8 sahu

  1. SAHU – BOŽANSKA PODOBA, VIŠJI JAZ

Predstavlja božansko in sveto obliko, nesmrtno in univerzalno telo. Je matrica naše božanske podobe, naš izvorni zapis (»blueprint«), energetsko telo Boga. Je svetloba, ki obstaja znotraj sebstva. Je sijoči notranji jaz, osvobojen zemeljski vezi in osebnosti.

Ko smo v sahuju, se kri, kosti, hrbtenica, DNK, čakre v možganih in fizična struktura spremenijo, saj postanemo bolj kristalinski – kristalni.

Telo se preobrazi zato, da lahko sprejema višje vibracije svetlobe in dejansko postanemo drugačen človek; genetsko, strukturno in zavestno drugačni. Sahu je spremenjeni Jaz.

Sahu verjetno predstavlja zadnji ostanek fizične oblike in prvi dokaz Večnosti, ki prihaja.

V njem se povežemo in utelesimo svojo Božansko formo, svoj Neter. Naš vodnik ali Višji jaz se utelesi v nas. Ni več zunaj nas. Kot bi se Višji jaz spustil v telo in bi to postali. Naše fizično telo postane lažje kot materija.

Živeti v sahuju je združiti se z dihom Izvora, da postanemo utelešeno človeško bitje z nogami na zemlji, odprtim srcem, čisto in jasno glavo ter odprti do zvezd.

PS
9 svetloba

  1. AKHU – SVETLOBA

Je božja zavest in tako živimo kot zavestni sokreator z Bogom. Če smo v tem stanju dlje časa, težko funkcioniramo v tridimenzionalni realnosti. Za fizično telo je težko ohraniti to vibracijo in zavest.

Akhu je nesmrtni božanski jaz, ki se manifestira prek sahuja ali prek nesmrtnih teles.

V Egiptu so prednike imenovali akhu ali svetleči, kar se je nanašalo na prednike iz Siriusa. Akhu je bil velikokrat opisan kot plamen ognja preobraženega duha, imenovan kot Svetleči ali »luminus«. Živeti v akhuju pomeni trenutek, ko postanemo efektivni v vsem, kar delamo, in ko smo povezani z vsem življenjem; ko se vseh devet teles poveže med sabo prek pinealne žleze ter s celotnim sistemom čaker in fizičnega telesa.

***Templejt podobno kot 14. 2. , le da je uvodni tekst do dna strani, okvirčkov je 9, na str. 41 pa je še okvir - oglas Podpis v fotko Energijski terapevt Igor Štrucelj***