Astro

Nihče ne sme imeti večje moči nad vašimi mislimi kot vi!

Danica Lončarič, NLP coach
23. 8. 2021, 23.00
Posodobljeno: 23. 8. 2021, 23.06
Deli članek:

Ko misliš, da ne zmoreš, imaš prav. A tudi ko misliš, da zmoreš, imaš prav.

profimedia
ženska

Naša glava je naše orodje in mi smo gospodar tega čudovitega orodja - zato z njim ravnajmo pravilno in čim bolj smotrno.
Vaše misli, ki si ji ustvarite o sebi, so samo vaše. Ne dovolite, da kdorkoli vpliva na njih ... Niti vaš partner, niti vaši starši, sodelavci, družba, okolica ... niti vaš šef!
Nihče ne sme imeti večje moči moč nad vašimi misli kot le vi sami!


Naredite konec
Vsekakor, če ste do zdaj dopuščali to moč drugim, je čas, da prenehate s tem. Z vajo in voljo začnite verjeti v sebe in v svoje sposobnosti.
Če si boste še naprej dopuščali in verjeli v negativna prepričanja drugih, bo kasneje to vplivalo na vaše mišljenje o vas samih. Lahko se zaciklate v nevaren krog negativnega mnenja o sebi in to vas lahko popelje tudi do depresije ali pa kakšnih drugih bolezni, saj se naše telo za vsako neprijetno nevrološko stanje odzove z fizično boleznijo v telesu.
Vsak izmed nas, ko verjame, da nekaj ne zmore, bodisi da gre za novo službo, nov cilj, novo ljubezen, novo življenje ... Potem tudi ne bo zmogel. Če v nekaj verjamete, da ne boste zmogli, tega pač ne boste dosegli.
A lahko tudi obratno!


Ohranite fokus
Če boste verjeli v sebe in poskušali, vam lahko uspe. Morda uspeh ne bo prišel takoj, a to ne pomeni neuspeh temveč NE ŠE USPEH! Za vsako uspešno zgodbo se skriva veliko ne(še)uspeha. Mogoče boste imeli srečo in vam uspe že takoj, a vseeno ne obupajte in ne izgubite vere v sebe, če ne dosežete cilja že v prvem koraku. Kontrolirajte svoje misli, tudi ko se vam kaže najslabši možni izid, naučite se iz dane lekcije, ker vsak ne(še)uspeh skriva v sebi sporočilo, nekaj vas uči. Ko vidite, da ne gre v želeno smer, spremenite način, a ne spremenite svojih misli, naj bodo močne in pozitivne.
Namenite sebi le najlepše besede, tudi takrat, ko dvomite vase in v svoje cilje se imejte toliko radi, kot bi želeli, da vsa imajo vaši najbližji. Dokler ne boste imeli vi sami lepega mnenja osebi, ga tudi drugi ne bodo imeli.
Zapomnite si, da vsaka vaša misel deluje na vašo podzavest in vaša podzavest vas vodi točno v tisto smer, ki ste jo natrenirali z vaši vsakodnevnimi mislimi.
To je kot vožnja v avtomobilu. Prvič, ko ste se usedli z vašim inštruktorjem, ste bili zmedeni, niste vedeli, kje je krmilo, ne kje so pedala, kaj šele, da bi obvladali prestavljanje in samo vožnja. A skozi čas, ko ste se vsakodnevno učili in trenirali, ste lahko ugotovili, da včasih pridete od točke A do točke B, ne da bi vedeli, kako ste se vozili.
Tako je tudi z našimi misli, mnenjem o nas samih in temu posledično z našimi cilji! Seveda mora biti cilj natančno strukturiran in uspeh vam bo zagotovljen.
Verjemi, da zmoreš, in zmogel boš!