Astro

Vladarica Devica - to so značilnosti njenih ljudi!

bj, sn
23. 8. 2021, 23.23
Posodobljeno: 25. 8. 2021, 13.29
Deli članek:

Šesto znamenje zodiaka zajema poslednje poletne dneve, obdobje neposredno pred jesenskim enakonočjem, zato je kot druga znamenja na prehodu letnih časov spremenljive narave.

Profimedia
devica

V simboliki tega znamenja pripada ključno mesto njegovemu elementu zemlji.
Obdobje device je čas jesenskih del, nabiranja plodov narave, priprav na zimo ter tehtanja in ocene vrednosti pridelka, kar pomeni tudi osnovno značilnost tega analitičnega in zadržanega znamenja.

POŽRTVOVALNA
Devica spada med ženska spremenljiva znamenja zemeljske narave in s svojim pomenom označuje šesto hišo horoskopa. Označujejo jo veliko samoangažiranje, delo, požrtvovalnost, družbeno koristne aktivnosti, znanje in čistoča. Devica ima močno izražen kritični duh, obremenjuje se s podrobnostmi in nagiba k perfekcionizmu. Kot posledica teh lastnosti se pojavlja pretirano dlakocepstvo, pa tudi razna sumničenja.
Kritično oko device bo hitro opazilo zunanji videz stvari in ljudi, predvsem občutek za estetiko ali higieno, čistočo in skrb za zdravje. Njeno področje so tudi materialna in denarna vprašanja. Za devico denar pomeni varnost in samostojnost, zaradi svojega nepotrebnega strahu, skrbi in nepripravljenosti tvegati lahko postane pretirano varčna ali celo skopa.

PERFEKCIONISTKA
Rada izobražuje, nenehno zbira in širi svoje znanje ter pogosto postane pravi strokovnjak v svojem poklicu. Prav podrobnosti so zanjo ključnega pomena, vendar se ji lahko zgodi, da ji neka skrajna analiza in temeljito razčlenjevanje, k čemer je nagnjena, zameglita pravo sliko in skrijeta bistvo stvari. Rojena je za intelektualne poklice, še posebno sta ji blizu medicina in psihologija. Živali obožuje in jih bo najverjetneje imela vedno v svoji bližini.
Z dobro postavljenimi planeti bo devica uspešno opravljala svoj posel in zadane naloge ter s tem dosegla tisto stopnjo sposobnosti, ki ji bo omogočila uvid v širok spekter najbolj podrobnih podatkov.

TUDI TEČNA
Neugodno postavljeni planeti bodo devico ovirali od otroštva dalje, saj bo ves njen trud pri raznih projektih ostal brez vidnih rezultatov. Njeni brezupni napori pri doseganju popolnosti in izguba dragocenega časa lahko samo poglobijo strahove in izgubo varnosti, zato se lahko začne izgubljati v morju nepravičnih kritik ter se tako paralizira zaradi nevidnih podrobnosti. Namesto nadebudnega perfekcionista lahko devica postane neutruden tečnež in ciničen kritik vsega obstoječega.

PRIJATELJSTVO
Prav gotovo ni lahko postati devičin prijatelj, sklepanje takega prijateljstva traja kar nekaj časa. Ko pa enkrat stopite v najožji krog izbrancev, si pridobite najbolj zaupnega in zvestega prijatelja med vsemi znaki zodiaka. Ne pozabite, da device ne smete razočarati, saj bi v tem primeru brez prijatelja ostali precej hitreje, kot pa ste prijatelj postali. Device negujejo predvsem prijateljstva take vrste, ki čim bolj ustrezajo njihovim intelektualnim pričakovanjem.

V LJUBEZNI …
Čeprav se device pogosto zdijo odmaknjene, hladne in neobčutljive za čustva ali solze, si v resnici vse to vzamejo k srcu in vam poskušajo pomagati. Vaša čustva dostikrat preizkušajo, zato jih pokažite. Zelo jih osreči, če jim poveste, da v težavah računate na njihovo pomoč.
V razmerju in ljubezni je njihov partner na prvem mestu, zato bodo njegove potrebe vedno pred njihovimi. Ničesar ne pričakujejo v zameno, dovolj je iskrena zahvala. Čeprav so v odnosu dostikrat kritični, kritike na svoj račun ne prenesejo najbolje. Tako namreč spoznajo, da le niso tako popolni, kot si domišljajo. Obseda jih tudi strah, da jih boste zapustili, zato jim čim večkrat povejte, da jih cenite, spoštujete in ljubite.

KAJ PA SEKS?
Ona: sprva nezaupljiva, potem …
Devica, nekoliko nezaupljiva do svojih spolnih spodbud, je nagnjena k analiziranju in razumevanju, kaj se ji dogaja, namesto da bi se prepustila čistemu užitku. Ujeta je med svoje nekoliko skrite telesne potrebe in željo po tem, da ohrani nadzor, zato je večkrat videti nekoliko hladna. A s partnerjem, ob katerem se počuti čaščeno in sprejeto, se njen močni spolni naboj izraža brez predsodkov in meja.
On: seksa bolj s srcem kot s telesom
Za devičnika je spolnost zelo resna zadeva. Telesno se nikakor ne razdaja kar tako, ampak mora do ženske čutiti veliko naklonjenosti, če ne celo ljubezni. V telesno avanturo se devičnik spusti šele po dolgem razmisleku in šele takrat, ko so izpolnjene vse zahteve. Sprva je zelo zadržan, zato ga ne sodite po prvem poljubu ali seksu, saj je takrat še preveč čustveno obremenjen, da bi bil popolnoma sproščen. Seks je zanj samo pika na i globokemu čustvenemu odnosu.