Astro

Kako prevzgojiti moškega? Obstaja en način ...

Danica Lončarič, NLP coach
22. 8. 2021, 08.18
Posodobljeno: 22. 8. 2021, 09.02
Deli članek:

Kot vsaka ženska imam tudi jaz prijateljice in znanke, s katerimi ob kavicah sedimo in razpravljamo o družinskih zadevah in medsebojnih odnosih. Dejansko se mi včasih zazdi, da je to že kar nekakšen ritual, ko ob požirkih slastne kave ženske stresemo iz sebe vse slabo, kar se nam je zgodilo v našem domačem okolju, še natančneje - z našimi partnerji.

Profimedia
ženska

Nekako iščemo potrdilo sogovornice, ki bo odobrila naše dejanje in vse izrečene besede ter v globoki tematiki pogovora čakamo, da bo sogovornica imela podobne težave in skupaj doživiva tisti trenutek kot nekakšni žrtvi.
Nekoč sem bila tudi sama »zvesta sogovornica« in podpora prijateljicam, predano vzdihovala ob njihovih »oh ta moj« in jim bila kot goba, ki je vsrkala vsako njihovo negativno vzdušje doma, ter včasih prenesla tudi na sebe njihovo nezadovoljstvo in tako v svoj dom prinesla težave, tudi če jih ni bilo, saj sem verjela, da so vsi moški »isti«!
Za dober odnos sta potreba dva
Zdaj je drugače, že na začetku pogovora, jih vprašam ali se je njihov partner spremenil čez noč? Odgovor je v večini vedno enak: »Ne, že od nekdaj je tako!«
In tukaj spremenim tematiko pogovora!
Če je že od nekdaj tako med vami in vašim partnerjem, potem je zdaj čas, da VI spremenite svoje obnašanje. Bodite VI tista sprememba, ki si jo želite v vašem odnosu. Začnite od sebe!
Bodite resnične pri ocenjevanju vašega odnosa, priznajte si tudi svoje napake in naredite jasen uvid v vaše razmerje.
Spremenite način komunikacije oziroma začnite komunicirati. Komunikacija je vedno ključ do zdravega odnosa; v kolikor se s partnerjem ne pogovarjata več, poiščita pomoč. Zavedajte se, da sta za dober odnos potrebna oba.
Vredno se je potruditi
In enkrat za vselej se naučite: ne morete »PREVZGOJITI MOŠKEGA«, ker mu niste mama niti njegov učitelj. Vi ste mu partnerka, lahko mu le pokažete, kakšen mora biti odnos, pokažite mu, kaj si želite, tako se lahko zgodi, da ga z vašim obnašanjem in lepo besede popeljete v čudoviti svet romantike. Dokler boste pa samo čakale, da se vaš moški »zgane«, boste med tem čakanjem samo izgubljale svoj dragoceni čas in vaše že načete živce.
Zato vas povabim, da prevzamete spremembo v svoje roke in se VI spremenite. Seveda se to ne bo zgodilo čez noč, saj je v vašem odnosu veliko nevidnih in vidnih zamer. Nehajte predvidevati in skozi spoštljivo komunikacijo speljite vaš odnos na višjo in lepšo raven.
In ne pozabite, poslušanje in medsebojno spoštovanje čustev je nekaj, kar se morate ponovno naučiti. Poiščite skupne vrednote in gradite na njih.

Da vam bo v odnosih lepše, preberite še članek: Nikoli ne predvidevajte, kaj kdo misli, raje vprašajte