Astro

Lunino leto 2020 prinaša popoln kaos - tako ga izkoristite

snč
29. 11. 2019, 13.30
Posodobljeno: 29. 11. 2019, 14.16
Deli članek:

Astrologi so že polno zaposleni z napovedmi za prihajajoče leto 2020 in tudi s pripravami nanj. Zakaj tako hitenje in kaj so bistvene razlike med letom, ki ga živimo, in tem, ki prihaja, smo povprašali Andrejo Novak.

luna
luna

Andreja Novak  ni samo ena najbolj priznanih astrologinj, temveč je zanimiv tudi njen sloves: ne razlaga samo stanja, ampak vedno nudi tudi napotke, kako planetarne vplive izkoristiti, da bomo živeli lepše in lažje.

Je običajno, da se na prihajajoče leto pripravljamo že konec tekočega – ali bo Lunino leto 2020 tako posebno, da že zdaj zahteva vso našo pozornost?

Zame in za ljudi, ki se k nam obračajo po pomoč, je to ustaljena zgodba, saj je novo leto v energijah že mogoče občutiti. Še posebej od zimskega solsticija, 21. decembra, pa se prebujajo najmočnejše energije Zemlje, ki aktivirajo vse tisto, kar je v nas. Seveda si želimo, da se v nas prebujajo najboljši talenti in da odsevamo svetlobo svoje duše ter smisla življenja v vsakdanjiku.

Ima pa vsako prihajajoče leto svojevrstne energije – Lunino leto 2020 bo nosilo čisto drugačne lastnosti in kaos bo vstopil v tiste sfere življenja, kjer so potrebne spremembe. Luna bo namreč vladarica leta in njeni vplivi bodo vidni na vseh področjih življenja. Osvetlila bo tisto najbolj skrito v nas, na srečo na mehak, sproščen način, zato bodo tudi najboljše leto imeli tisti, ki čutijo naravo, živali, ki čutijo ritem lune v sebi in ki se znajo prilagoditi, vendar ne na način, da izgubijo svoje bistvo in svoje vrednote, vrednote duše.

Kaj so torej glavne značilnosti, ki jih Luna prinaša v leto 2020?

Luna ima po grški mitologiji več značilnosti: mlaj, mlada luna je kot Artemida, boginja lova, in predstavlja mladost, v obdobju med mlajem in ščipom je kot Demetra, boginja plodnosti, v času ščipa (polne lune) pa je kot Hekata, boginja podzemlja in omogoča poglabljanje v skrivnosti notranjega nezavednega sveta.

V tem letu se bo jasno pokazalo, kakšno življenjsko energijo ima posameznik in koliko kondicije v sproščenosti. Dogodki in odnosi bodo v letu 2020 izzivali stare vzorce in energije, ki so povezane po eni strani z lepimi odlikami: materinskost, nežnost, skrb, milina, sočutnost, intuitivnost, romantičnost. Sočasno pa se bo treba osvoboditi primanjkljajev, ki jih spodbuja šibka ali nesamozavestna lunina energija v posamezniku: pretirana občutljivost, muhavost, spremenljivost, pasivnost, nesamostojnost.

V tem letu bosta tako močno izpostavljena podpora duše in čutenje instinkta, močna bodo čustva in še posebej potreba po varnosti, domu, družini.
Treba bo pogledati v podedovane vzorce od matere, njene matere, pomemben bo odnos z ženo (za moške) in ljubeč odnos do sebe (za ženske predvsem).

Noči bodo postale dragocene za vse kreativne ljudi in mislece. Sanje bodo bolj polne, očiščujoče in jasnovidne. Povečala se bo plodnost, več bo nosečnic, več kreativnih prebojev v umetnosti.

Ženske bodo morale biti še posebej pozorne na svoje telo, saj se bo Luna znala čistiti, osvobajati tudi skozi svoje organe: prsi, želodec, telesne tekočine, menstruacijski cikel, limfne žleze, pa tudi možgani in ledvice bodo zaradi pomanjkanja ali neharmoničnosti tekočine v telesu lahko imeli težave.

dk
Skrivnostna Luna je tudi vladarica vseh voda.

Morda primerjava, kaj nam je prinašalo in nam še prinaša to Merkujevo leto?

Merkujevo leto nas je spodbujalo h komunikaciji in mentalnim, umskim dejavnostim, hitenju, načrtovanju. Na vso moč so se »kurile« kapacitete možganov in precej je bilo ter še bo do konca leta težav z izgorevanjem, stresom in neorganiziranostjo ter težavami ob komunikaciji. Vsak je namreč prispeval svoj lonček Merkurja v skupno komuniciranje, zato je bilo leto 2019 takšno, kot je bilo. Vsak s svojo miselno predstavo, svojim načinom nekomuniciranja in potem se je zgodilo, kar se je. Bolj ko ste bili v letu 2019 neposredni v komunikaciji, več ste naredili, uredili, ustvarili, kreirali.
Lunino leto pa bo drugačno ravno v tem, da bomo soustvarjali s sproščenostjo, predanostjo, harmonijo in skrbjo za druge. Popolnoma na glavo postavljene energije od letošnjega leta.
Toda do zimskega solsticija še imamo možnost opraviti svoje Merkurjevo poslanstvo in sprejeti njegova darila ter jih ponotranjiti, da postanejo del nas. Sicer bodo nove možnosti ponovno čez sedem let, ko bo Merkur ponovno vladar leta.

Je treba za sprejetje novih energij Lune s starimi energijami Merkurja počisti? Kako?

Ni potrebe po opuščanju Merkurjevih energij, temveč se je treba predvsem sprostiti, da lahko zajadramo v nove energije, ki bodo veliko bolj primarne in bodo vplivale na fizično telo ter življenjsko seksualno energijo, ki jo bo Luna vse leto 2020 podpirala.
Življenje bo dobro steklo v letu 2020, ko se boste sprostili, dovolili, da nadzor in omejitve preplavijo strast in čustva, usmerjena v učenje z ljubeznijo in sodelovanje v dobro.
Takšna odločitev potem prinese osebno in življenjsko svobodo, kar bo glavna tema leta 2020.

Naše energije bodo postale vse bolj poenotene, pretočne, a sočasno bodo odsevale svetlobo in ljubezen naše duše. Tako življenje postaja vse bolj harmonično, spontano, zanimivo …, prava dogodivščina.

V luninem letu 2020 se bo tudi več kuhalo, vrtnarilo, kompostiralo … in v ospredje bodo prišle rastline, ki nosijo energijo Lune: buča, lubenica, melona, kumare, mak, zelje, zelena solata, vrba, lilija.

Je kaj tipičnega, kar nam lahko spodleti, če daril Lune ne bomo sprejemali?
Da, precej tega je. Če črnogledo pogledam na Lunino leto, se lahko zgodi popoln kaos v življenju. Vse, na kar ste računali, morda ne bo več prisotno, vsa »varnost« lahko izgine in tudi fizično telo lahko odpove. Vse to pa je povezano samo s posameznikovim odnosom do sebe in svojega življenja. Torej bodo vsi, ki iščejo krivce za svoje življenje zunaj sebe, imeli v letu 2020 pravi izziv, kako ga dobro izpeljati.

ps
V Luninem letu 2020 bodo cvetele prav posebne energije.

Že tradicionalno vsak november izdate planer za naslednje leto. Novi nosi ime Lunin koledar. Rokovnik za leto 2020. Komu je namenjen?

Planer 2020 je najboljše orodje oziroma darilo, ki si ga lahko za prihajajoče leto zamislijo vsi terapevti, coachi, maserji …  Vsi, ki se kakorkoli ukvarjajo z ljudmi. Poleg splošnega horoskopa za posamezno znamenje sta na mesec še dva dodatna horoskopa ob mlaju in polni luni ter z aktualnimi mrki.

Tako je jasno prikazano, kaj se bo dogajalo vsem zodiakalnim znamenji. Eterično telo je tisti del energij, kjer se življenjska, seksualna energija pretaka, in ker je ta dinamika drugačna pri moških in ženskah, je ta horoskop prirejen za moške in ženske. 

So v Luninem koledarju tudi med ljudmi tako priljubljeni nasveti za upoštevanje luninih ciklov za lepoto in zdravje?

Seveda, saj gre za tisočletja stare in preverjene zakonitosti. Skozi pomembne lunine mene vas planer vodi tako, da vas ne le spomni na idealne dneve za postenje, sadne dneve in priporočljive dneve za frizerja, wellness, temveč imate ob vsaki polni luni in vsakem mlaju obred, s katerim pridete do zavidljivega videza, dobrega življenja in optimalnega energijskega stanja.

Kako si z vašimi nasveti v Luninem koledarju pomagajo denimo podjetniki, študenti …

Skozi letni pregled horoskopa po letnih časih bodo podjetniki videli, katera področja bodo kdaj aktualna, da bodo lažje načrtovali dopust, prosti čas in aktivnosti v poslu. Prav tako bodo za sodelovanje z drugimi potrebovali samo njihov horoskopski znak, da bodo točno vedeli, v katerih občutkih in energijah so poslovni partnerji. Tako bodo lažje izbrali pravi trenutek za srečanje, predloge in osmislili pogovor v pravo smer.

Dijake in študente planer po tednih vodi na način, da prepoznajo dobre priložnosti za učenje in se ne obremenjujejo takrat, ko jim ne gre najbolje, saj prek planerja prepoznajo slabše trenutke. Skozi upoštevanje obredov ob mlaju in polni luni si aktivirajo življenjsko energijo, da jim ne zmanjka kondicije ob težkih izpitnih obdobjih. (več informacij in naročilo TUKAJ)

dk
Lunin koledar – planer 2020 lahko naročite tudi na telefonski številki 040 309 304 ali v naši spletni trgovini https://dobrakarma.si/trgovina.

Kaj pa lahko naredi vsak zase, brez vodstva učitelja oziroma poznavalca prihajajočih energij z neba, da mu bodo poti v letu 2020 tekle gladko in navzgor?
Vedno je rešitev v ljubezni, iskrenosti in čisti komunikaciji, v letu 2020 pa bo pomembna še sprostitev.

Nam zaupate, za kaj boste Luno poskušali čim bolje izkoristiti vi?
Merkurjevo leto mi je aktiviralo precej poslovnih dogodivščin, ki bodo usmerjale Lunino leto 2020. Sem pa zadovoljna, ker je moja luna v znamenju device, kar pomeni, da je namenjena pomoči ljudem, v kar pa je zares usmerjen celoten moj posel.

Še nekaj zanimivosti o prihajajočem Luninem letu

- V letu 2020 se bo spreminjala energija naroda, pokrajin, Slovenije in sveta. Morda bodo ponovno poplave in težave z vlago, saj je Luna vladarica voda.

- Največjo podporo glede na horoskopske znake bodo imeli raki in kozorogi. Pri posamezniku pa je v njegovi natalni karti zapisano, katero področje bo bolj aktivirano v letu 2020 in kakšne priložnosti se mu obetajo.

- Merkurjev dan je sreda, kar pomeni, da ste v letu 2019 več in bolje naredili ob sredah, lunin dan v tednu pa je ponedeljek, ki bo v letu 2020 postal bolj pomemben dan v tednu.

- Tudi v modi se poznal Luna, manj bo Merkurjevih barv (zelenih in rožnatih ter različnih vzorcev) in več Luninih: bela, srebrna in vsi odtenki pastelnih barv v zelo svetlih tonih. Kovina, ki se bo uveljavila, bo ponovno srebro, pa dragi kamni, ki bodo osrečevali: biseri, kristali, mesečev kamen, žad, ki bo prinašal blagostanje na lunin način.