Astro

Stres bi izginil, ko bi se ljudje naučili zavedati

Magdalena Jankovec, osebno srečanje: 040 309 304
27. 11. 2019, 10.00
Deli članek:

Ljudje stres doživljamo na različne načine. Večina ga je prevzela kot nekaj škodljivega - kot na primer breme, ko v službi ne zmoremo več opraviti dela, ki nam ga nalagajo drugi ali si ga celo nalagamo sami. Lahko pa gre za bremena in težave v odnosu, finančne probleme …

Dreamstime
Bolečina se dostikrat pojavi zato, ker smo napeti in pod stresom.

Pri nekaterih stres preide v depresijo, živčni zlom ali tesnobo, za druge pa je stres morda vznemirljiv, spodbuden, navdušujoč in s tem stresom naredijo v življenju več, kot bi sicer.

V prvih dveh primerih je stres lahko zelo škodljiv in negativen. V tretjem primeru, pa stres na nas deluje pozitivno.

KOPIČENJE

Dotaknimo se škodljivega stresa in se povprašajmo, kdaj pride do stresa in kako si lahko sami pomagamo.

Ko pride do stresa, imamo sami prevelika pričakovanja in zaključke, kot pa smo jih v danem trenutku sposobni narediti. Lahko se nam zgodi, da zveza, ki jo imamo, razpade in se znam zdi, da ne bomo preživeli brez partnerja. Imamo za plačati položnice, pa od nikoder denarja. Smo izgubili ljubljeno osebo. Nam spodleti nekaj stvari in se imamo za nesposobneža. Vedno več vsakdanjih opravkov imamo v življenju in tega v taki meri ne zmoremo.

Vse to se nam kopiči v telesu, dokler ne pridemo do trenutka, da ne zmoremo več in si poiščemo pomoč ali pa tonemo v depresijo, paniko, nekateri pa tudi ne vidijo izhoda… in izberejo samomor.

PRISLUH SEBI

Ko mene obiščejo ljudje, ki so v stresu, je dober znak že, če se zavedate, da je stres samo zunanji dejavnik, ki ste ga ponotranjili in vzeli za resničnega. To pomeni, da stres občutite na telesu.

Tukaj gre predvsem za veliko pomanjkanje zavedanja o sebi. Ko bi se le ljudje začeli učiti zavedanja ... Že samo podatek, da 99% naših misli, občutkov, zanimivih pogledov in prepričanj ni naših, temveč smo jih veselo kupili od drugih ljudi in jih ponotranjili, pove vse in še več.

Zavedanje vključuje vse in ničesar ne obsoja. Kar pomeni, da se zavedate, da imate samo vi, tako je, samo vi, moč in nihče drug na tem svetu, da lahko kaj spremenite na sebi. Ni zunanjih dejavnikov, ki bi vas spreminjali. Ko se enkrat začnete tega zavedati, dobite moč, da lahko kaj spremenite. Access Bars (orodja iz Access Consciousness) so po mojem mnenju čudovita, da lahko začnete vi prejemati. Pri stresu se namreč zgodi, da samo dajete in dajate in ker pozabite nase, vam začne primanjkovati energije.

Z Access Barsi vaše telo začne počasi srkati/prejemati energijo. Dobivate vedno več volje do življenja in stvari, ki ste jih prej videli kot ogromne nepremične skale, sedaj zaznavate na drugačen, lahkoten način. Kot sem že zapisala - zavedanje vključuje vse. To pomeni, da se bodo stvari - slabe ali dobre - še vedno dogajale, vendar boste vi odreagirali na bolj prijeten, lahkoten način. Zakaj? Ker boste začeli poslušati svoje telo, kaj si želi in ne boste več pričakovali od kogarkoli, da vas bo rešil, ampak se boste zavedali, da ste vi sami čudoviti, briljantni in popolni.